کد خبر: ۷۲۳۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۲- 07 November 2020
دکتر طحان نظیف خبر داد:

رفع ایرادات "طرح مالیات از خانه‌های خالی" در کمیسیون اقتصادی مجلس

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود قسمت بیستم روایت پارلمان را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان- قسمت بیستم» در اینستاگرام خود نوشت: یکشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹، به مجلس رفتم. دعوت صورت گرفته از طرف کمیسیون اقتصادی مجلس بود برای تبیین نظرات شورا در خصوص «طرح اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم» و «لایحه توسعه منطقه آزاد تجاری- صنعتی گیلان (انزلی)» که از طرف شورا به مجلس اعاده شده بودند و همچنین برای یافتن راهکار‌هایی جهت رفع اشکالات آنها.
 
رفع ایرادات
 
دستور اول «طرح اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم» موسوم به طرح مالیات از خانه‌های خالی بود که در مرحله قبل بسیاری از ابهامات و ایرادات شورای نگهبان رفع و فقط چند مورد باقیمانده بود. ابتدا برخی از نمایندگان از علت باقی بودن چند ایراد پرسیدند که در پاسخ عرض کردم در فرآیند قانون‌گذاری، این رفت و برگشت مصوبه میان مجلس و شورا تا حدی طبیعی است و ان شاءالله با رفع اشکالات و ابهامات باقیمانده، این مصوبه نیز به قانون تبدیل می‌شود.
 
از سویی نیز نباید این نکته را از نظر دور داشت که این مصوبه ناظر به موضوعی است که آثار متعددی بر زندگی مردم خواهد داشت لذا با عنایت به حساسیت اعضای شورا بر حقوق مردم خصوصا با لحاظ شرایط اقتصادی و معیشتی این روزها، تدقیق بیشتری از سوی شورا بر آن صورت می‌گیرد. ضمانت اجرا‌هایی که در این مصوبه پیش‌بینی شده است، موجب می‌شود تا شورا در بررسی‌های خود به این مساله توجه و تاکید نماید که در اثر اجرای چنین مصوبه‌ای، نه حق مالیات‌دهنده‌ای تضییع شود و نه عرضه خانه‌های خالی به بازار که هدف مجلس به عنوان یکی از راهکار‌های ساماندهی وضعیت مسکن به دنبال آن است، ناکام بماند.
 
در این جلسه ابهامات و ایرادات باقیمانده تبیین و راهکار‌هایی در این خصوص از سوی نمایندگان محترم پیشنهاد شد. شاید مهمترین ایراد باقیمانده شورا این بود که اطلاق وضع مالیات بر خانه‌های خالی نسبت به کسانی که به دلایل موجه، امکان فروش یا اجاره ملک خود را ندارند، همچنان واجد اشکال است. البته مجلس برای رفع اشکال شورای نگهبان، در مرحله قبل کسانی را که حکم قضایی دارند، از این امر استثنا کرده بود، اما از نظر فقهای شورای نگهبان، این اصلاح کافی به نظر نمی‌رسید و در این جلسه پیشنهاد شد کسانی که چنین عذری دارند برای اثبات صادق بودن ادعای خود، ملک خود را با شرایطی در سامانه‌ای ثبت و عرضه نمایند.
 
دستور بعدی نیز «لایحه توسعه منطقه آزاد تجاری- صنعتی گیلان (انزلی)» بود که پس از تبیین ایراد شورای نگهبان، گزارشی از وضعیت این منطقه از سوی مسوولان دولتی ارائه و تصمیم‌گیری نهایی در این خصوص به جلسه بعدی کمیسیون موکول شد.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی