کد خبر: ۷۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۳- 09 September 2020

روایت عضو حقوقدان شورای نگهبان از تلاش سه ساعته برای رفع ایرادات مصوبه قیر رایگان

دکتر طحان نظیف در صفحه شخصی خود در اینستاگرام پانزدهمین گزارش خود از حضور در پارلمان را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان- قسمت پانزدهم» در اینستاگرام خود نوشت:

دوشنبه ۱۷ شهریورماه ۱۳۹۹، به مجلس رفتم. از طرف «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» در خصوص «طرح الحاق یک بند به تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور» از اعضای شورای نگهبان دعوت صورت گرفته بود. شورای نگهبان این طرح را به خاطر ابهامات و ایرادات متعددی که نسبت به این مصوبه داشت، به مجلس اعاده کرده بود؛ لذا به نمایندگی از شورای نگهبان برای تبیین نظرات این شورا و همچنین برای یافتن راهکار‌هایی جهت رفع ایرادات مصوبه در کمیسیون حضور پیدا کردم.

طرح الحاق یک بند به تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور که در خصوص تامین یک میلیون تن قیر تا سقف چهل هزار میلیارد ریال بود. در جلسه کمیسیون مورد به مورد ابهامات و ایرادات مطرح و سعی شد برای رفع آن‌ها راهکار‌هایی پیدا شود.
 
روایت عضو شورای نگهبان از تلاش سه ساعته برای رفع ایرادات مصوبه قیر رایگان

به عنوان نمونه شاید مهمترین ایراد شورای نگهبان به این طرح این بود که از نظر شورای نگهبان، تنها احکامی که در قانون بودجه ذکر شده در اصلاحیه‌های قانون بودجه، قابل اصلاح هستند و طرح‌هایی که در قانون بودجه حکمی نسبت به آن‌ها وجود ندارند، دیگر اصلاح بودجه محسوب نمی‌شوند. با این مبنا حکم جزء ۱ بند (ز) الحاقی در این طرح که مربوط به تحویل قیر به برخی دستگاه‌ها بود، مغایر اصل ۵۲ قانون اساسی و نظریه تفسیری شماره ۲۸۷ مورخ ۱۳۷۴/۳/۱۷ شورای نگهبان از این اصل شناخته شد که در کمیسیون، مصوبه محدود به احکام مربوط به طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و استانی مذکور در قانون بودجه گردید.

ابهام مهم دیگری که شورای نگهبان نسبت به مصوبه داشت، اینکه مشخص نبود در جزء ۲ بند (ز) الحاقی آیا منابع اختصاص یافته از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، به نسبت مساوی از همه طرح‌های مذکور در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کسر می‌شود یا طریق دیگری برای برداشت این منابع وجود دارد؟ که نظر نمایندگان محترم کمیسیون بر این بود که منابع مذکور از «سرجمع اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این قانون» تامین شود.

علاوه بر این موارد، ایرادات سایر مواد نیز مطرح و تلاش بر این بود که راهکار‌هایی برای اصلاح آن‌ها اندیشیده شد. البته لازم به ذکر است که پیشنهادات کمیسیون پس از رای‌گیری و تصویب در صحن علنی مجلس، نهایی و مصوب تلقی خواهند شد.

این جلسه و کارگروه تخصصی آن حدود سه ساعت به طول انجامید امیدوارم این تعاملات تخصصی، اثرگذاری محسوسی در جهت ارتقاء کیفیت قانون‌گذاری داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند

گزارش تصویری بازدید آیت‌الله مدرسی یزدی از پژوهشکده شورای نگهبان

شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتما به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند/ ماجرای طبس یکی از بزرگترین شکست‌های آمریکاست و باید به جهانیان معرفی شود

"وعده صادق" اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود

"طرح استفساریه ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی" در شورای نگهبان تایید شد

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی

آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است

پربازدید ها

لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شد

طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

قدردانی شورای نگهبان از نیروهای مسلح و جبهه مقاومت؛ عملیات «وعده صادق» نمایش اقتدار نظام بود و ملت‌ها را به نابودی هرچه زودتر رژیم صهیونیستی امیدوار کرد

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن روز قدس؛ صهیونیست‌ها منتظر ضربات جبهه مقاومت و خروش مردم جهان باشند

پیام تسلیت آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت درگذشت دکتر داودی

قدردانی آیت‌الله جنتی از عملیات «وعده صادق»/ دوران بی‌پاسخ ماندن جنایات رژیم صهیونیستی سر آمده است

تجلیل آیت‌الله مدرسی‌یزدی از نیروهای مسلح و ابراز امیدواری برای نابودی رژیم صهیونیستی

دکتر طحان‌نظیف: حمله رژیم‌صهیونیستی نقض فاحش کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ است

آیت‌الله رضوانی؛ شاگرد مورد اعتماد امام (ره) و تبیین‌گر نظرات فقهی شورای نگهبان/ فقیهی که نقش موثری در بررسی مصوبات مجلس داشت