کد خبر: ۶۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۸- 11 July 2020

همه‌چیز درباره بررسی صلاحیت تاجگردون به روایت عضو شورای نگهبان

دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در توئیتر جزئیات بررسی صلاحیت تاجگردون تشریح کرد.
همه‌چیز درباره بررسی صلاحیت تاجگردون در شورای نگهبان به روایت عضو شورای نگهبان
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در حساب توییتری خود نوشت:
پرونده اعتبارنامه منتخب گچساران بسته شد. همانطور که وعده داده بودم، نکاتی را در این خصوص عرض می‌کنم. بررسی صلاحیت و بررسی اعتبارنامه، دو نهاد برآمده از قانون است و نتیجه هر دو، اعتبار حقوقی دارد. اولی مستند به اصل ۹۹ و دومی مستند به اصل ۹۳ قانون اساسی است. انجام دقیق آن‌ها وظیفه شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی است و تصویب/عدم تصویب اعتبارنامه حق قانونی نمایندگان است.

شورای نگهبان همانطور که رسما اعلام کرد، تصمیم‌گیری راجع به اعتبارنامه نمایندگان را حق و مسئولیت قانونی نمایندگان می‌داند و نفیاً یا اثباتاً هیچ نظری بر رد یا تأیید اعتبارنامه منتخبان نداشته است. رد اعتبارنامه هیچ نماینده‌ای تضعیف‌کننده شورای نگهبان نیست. طی هفته‌های اخیر از سوی برخی افراد، مطالبی به شورای نگهبان و برخی اعضای آن منتسب شد که درست نبود؛ از روند تأیید صلاحیت آقای تاجگردون تا خبر کذب عضویت فرزند یکی از اعضای شورا در هیات مدیره یک شرکت!

مبارزه با فساد با اتهام‌پراکنی و تمسک به مطالب غیرمستند سازگار نیست. بررسی اعتبارنامه، کاری تحقیقی است و نیازمند دقت فراوان. قضاوت نادرست واتهام‌زنی به شورای نگهبان، نهاد‌های امنیتی، مراجع قانونی، شعبه وکمیته تحقیق اعتبارنامه وبیش از ۱۲۰ نفر از نمایندگانی که رای موافق ندادند، درست نیست کمااینکه نمایندگانی هم که رای موافق دادند، حتما حجت داشته‌اند. در انتخابات اخیر، صلاحیت برخی از بزرگان سیاست یا منسوبان مقامات عالی رتبه تأیید نشد. ۷۵ نماینده، معاون رئیس جمهور، برخی استانداران سابق و خویشان مقامات. اصرار‌های مکرر و فشار‌های آشکار و پنهان نیز نتوانست کمر شورا را خم کند.

دقت نظر شورا و پایداری بر نظر خود، عده‌ای را خشمگین و سیلی از تخریب‌ها و هجمه‌ها را روانه شورا کرد. برخی مقامات اجرایی نیز به میدان آمدند و در طرفداری یک جریان سیاسی، اظهارات تعجب‌برانگیزی داشتند. اما حمایت کم‌نظیر مقام معظم رهبری، شورا را در انجام وظایف قانونی مصمم‌تر کرد.

آمریکا نیز نتوانست عصبانیت خود را پنهان کند و تحریم پنج عضو شورای نگهبان توسط آمریکا آنهم یک روز مانده به انتخابات، مدال افتخاری برای اعضا بود که نشان از درستی راه و مسیر صیانت از حق الناس داشت. شورای نگهبان نهادی نیست که برای انجام وظایف قانونی‌اش از کسی هراس داشته باشد یا برای تصمیم‌گیری احساساتی یا دچار هیجان‌زدگی شود و با فشار‌های سیاسی و رسانه‌ای عقب بنشیند و حق‌الناس را نادیده انگارد. شورای نگهبان تابع ادله و مستندات است و اقناع اعضا ملاک رأی نهایی است.

در بررسی صلاحیت، گاهی نظر من در تأیید یا رد داوطلبان رأی نمی‌آورد، ولی به آرای دیگران احترام می‌گذاشتم، چون از نزدیک می‌دیدم اتخاذ تصمیم درست و رعایت حق داوطلبان و مردم برای اعضا مهم است. گاهی با یک رأی بیشتر، نظر شورا تغییر می‌کرد، ولی معیار، رای اکثریت بود و جای گلایه نداشت. در خصوص صلاحیت منتخب گچساران از ابتدا اختلاف‌نظر بود. پاسخ مراجع استعلامی متفاوت ومحتوای پرونده ترکیبی از مطالب صحیح، کذب و یا بی‌سند بود وباعث ابهامات زیادی شد. در هیات مرکزی همه مطالب موجود بررسی وپاسخ‌های داوطلب در چندین نوبت شنیده شد، اما اکثریت اعضای آن متقاعد به رد نشدند.

این نکته مهم است بدانید، مبنای نظر شورا استعلامات واصله است و اعتبار اولیه گزارش‌ها و اسناد باید توسط مراجع استعلامی تایید شود. شورا نیز دستگاه اطلاعاتی مستقلی ندارد و صرفا با تحقیقات محلی که انجام آن توسط توده مردم صورت می‌گیرد، فرآیند بررسی را تکمیل می‌کند. پس از تجمیع مدارک و پاسخ‌های داوطلب، گزارش وضعیت پرونده تنظیم می‌شود و اعضا در مقام داوری، رای می‌دهند.

اختلاف نظر مراجع قانونی در پرونده‌ی مورد اشاره و کیفیت اعتبار اسناد در نتیجه‌گیری موثر بود و صحت، اعتبار یا استناد بسیاری از مطالب برای رد صلاحیت آقای تاجگردون به تایید اکثر اعضا نرسید و کفه‌ی استعلامات مثبت بر استعلامات منفی چربید. شورای نگهبان برای انجام مسئولیت‌های خود نه از کسی انتظار تشکر دارد ونه از سرزنشِ ملامت‌گری، نگرانی؛ مهم این است که همانطور که امام راحل فرمودند خدا را درنظر داشته باشد و بر اساس حجت شرعی و قانونی عمل کند و در پیشگاه ذات باریتعالی، رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران روسفید باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی