کد خبر: ۶۷۶۵
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴- 25 April 2020
در اینستاگرام منتشر شد؛

جدیدترین گزارش دکتر طحان نظیف از جلسه شورای نگهبان

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود گزارش بیست و هفتم از جلسه شورای نگهبان را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود با عنوان " گزارش بیست و هفتم" نوشت:

چهارشنبه سوم اردیبهشت ۱۳۹۹ جلسه شورای نگهبان به ریاست آیت‌الله جنتی و با حضور اکثریت فقها و حقوقدانان در تهران - به صورت حضوری- و قم - به صورت ویدئو کنفرانس- برگزار شد.

طبعا کار شورا در خصوص بررسی مصوبات کاملا متاثر از مجلس است و تا مصوبه‌ای از سوی مجلس به شورا ارسال نشود، امکان تشکیل جلسه نیست. البته شورای نگهبان تا آخرین روز‌های سال یعنی ۲۸ اسفندماه ۱۳۹۸، درگیر بررسی بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور بود و جلسات فشرده‌ای برای بررسی آن داشت. در روز‌های پس از تعطیلات نوروزی نیز جلساتی در خصوص بررسی صحت انتخابات در شهر‌های باقیمانده برقرار بود، اما با عنایت به ارسال اولین مصوبات در روز‌های اخیر، این اولین جلسه شورا در سال ۱۳۹۹ برای بررسی مصوبات مجلس بود.

در این جلسه «طرح الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی» و «لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با مشارکت بخش غیردولتی» مورد بررسی قرار گرفت که هر دو اعاده شده از سوی شورای نگهبان به مجلس بودند. همچنین به ادامه «اساسنامه کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران» رسیدگی شد که البته بررسی آن به انتها نرسید و ناتمام ماند.
 
جدیدترین گزارش دکتر طحان نظیف از جلسه شورای نگهبان

در خصوص طرح الحاق یک ماده به قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، اشکال سابق این بود که شورای نگهبان اطلاق واگذاری تصویب آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ به هیات وزیران را مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته بود چرا که این واگذاری، بدون تعیین ضوابط تشکیل و فعالیت احزاب و تشکل‌ها توسط قانون، امکان تضییع حقوق آن‌ها و مردم را فراهم می‌سازد. در اصلاحیه ارسالی، مجلس محترم به جای تعیین این ضوابط، قسمت مربوط به تصویب آیین‌نامه اجرایی توسط هیات وزیران را حذف و آن را در اختیار وزیر کشور قرار داده بود که به نظر می‌رسد ایراد نه تنها مرتفع نشده بود بلکه شدیدتر شده بود. از نظر شورای نگهبان ضوابط و نظامات حاکم بر فعالیت این تشکل‌ها واجد ماهیت تقنینی است و واگذاری امری با این اوصاف به یک نفر ولو وزیر باشد، مغایر قانون اساسی است.

در اثنای جلسه چهارشنبه نیز مطلع شدم که نخستین ماهواره نظامی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. مانند هر ایرانی از اینکه بار دیگر فرزندان ایران مرز‌های علم را درنوردیدند، احساس شور و شعف کردم. در روز‌هایی که برخی از کشور‌ها در بحران کرونا متوقف شده‌اند، دانشمندان ایران به پیشرفت آینده و فتح فضا می‌اندیشند و به خاطر ویروس کرونا عقب ننشسته‌اند. این بسیار ارزشمند و امیدآفرین است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نشست علمی با موضوع «بررسی الزامات و بایسته‌های تحلیل نظرات شورای نگهبان» همراه با معرفی کتاب «تحقیق در متون و اسناد حقوق عمومی و تحلیل نظرات شورای نگهبان»

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۳ مهر ۱۴۰۴

کتاب «حقوق اساسی تطبیقی» منتشر شد

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسن شجاعی»

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

قدرت ایران در اتکا به توان داخلی است / مردم را به مشارکت فراگیر اقتصادی دعوت کنیم

برگزاری مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور نمایندگانی از مجلس و بانک مرکزی

از کشتی تا وزنه‌برداری؛ قهرمانی و پهلوانی عادت ایرانیان است

گزارش تصویری دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

پربازدید ها

خبر جدید سخنگوی شورای نگهبان: طرح «تشدید مجازات جاسوسی» و لایحه «ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی» تبدیل به قانون شد

آیت‌الله جنتی: بازگشت قطعنامه‌های تحریمی غیرقانونی است؛ ضرورت هوشیاری مسئولان در برابر توطئه‌های دشمنان/ جوانان جبهه مقاومت زوال قدرت‌های شیطانی را محقق خواهند کرد

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اگر روایات امام عسکری (ع) نبود، فقه نقصان بزرگی داشت

دکتر پروین: معنویت نقش مهمی در شکست محاسبات دشمن دارد/ رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهدافش در جنگ ۱۲ روزه نرسید

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی درباره بعضی حوادث مهمّ اخیر

دیدار با پدر و برادری که شهیدشان در جستجوی خدمت به مردم بود/ دکتر طحان‌نظیف: خون شهیدان در ایجاد و استمرار انسجام ملی موثر بود

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسین معینی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

آیت‌الله جنتی: اتحاد دولت‌های اسلامی تنها راه رهایی از استعمار است/ قدردانی از تلاش‌های فراجا و نیرو‌های مسلح و امنیتی در مقابله با توطئه‌های دشمنان

بررسی لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان