کد خبر: ۶۶۱۷
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۸- 16 February 2020
دکتر طحان نظیف در برنامه پلاک ۱۱:

قانون انتخابات پاسخگوی نیاز‌های فعلی نیست

عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه قانون انتخابات فعلی شرایط حداقلی را برای داوطلبان درنظر گرفته است، گفت: این قانون پاسخگوی نیاز‌های فعلی نیست.
قانون انتخابات پاسخگوی نیاز‌های فعلی نیست
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان طی سخنانی در برنامه پلاک ۱۱ از شبکه افق با بیان اینکه قانون فعلی انتخابات شرایط حداقلی را برای داوطلبان درنظر گرفته است، گفت: این قانون پاسخگوی نیاز‌های فعلی نیست.
 
وی درباره اصلاحیه قانون انتخابات نیز اظهار داشت: اصلاحیه قانون انتخابات به استانی شدن انتخابات گره خورد؛ مدل استانی شدن بسیار پیچیده بود، البته ما با استانی شدن مخالف نبودیم، اما خروجی آن مصوبه نمی‌توانست کمک کننده باشد؛ وقتی مجلس دید که استانی شدن تایید نشد، کل اصلاحیه قانون را کنار گذاشت.

عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: یکی از مشکلات کشور همین قانون انتخابات است که باید اصلاح شود، ان شالله این اصلاحیه را مجددا پیگیری خواهیم کرد و موضوع به نتیجه خواهد نشست.

دکتر طحان نظیف با اشاره به اینکه قانون انتخابات تا حد زیادی دست شورای نگهبان را در بررسی صلاحیت‌ها، بسته است و عملا ما کف شرایط را بررسی می‌کنیم، گفت: اعضای شورای نگهبان شبانه روزی کار کرده‌اند؛ ما با یک بُرداری مواجه هستیم که یک سر آن حق مردم و سر دیگر آن نیز حقِ داوطلبان است و بیش از حد توان‌مان برای تحقق حق هر دو طرف تلاش کرده و می‌کنیم.
 

وی افزود: اگر کسی بخواهد در یک دستگاه استخدام شود، حداقل زمانی که برای افراد در نظر می‌گیرند، کمتر از شش ماه یا یکسال نیست؛ ما باید بپذیریم نماینده مجلس یک پُست سیاسی است و بر رای و نظر او اثر حقوقی و سیاسی مترتب است لذا مدت زمان موجود برای بررسی صلاحیت‌ها کم است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: عناوینی که در قانون انتخابات (مثلا ماده ۲۸) درج شده، کلی است؛ مثلا خیلی از عزیزان به بند ۱ این ماده ایراد دارند که ما مگر مسلمان نیستیم؟ عدم التزام عملی به اسلام می‌تواند به ۲۰ عنوان تقسیم شود تا دقیق‌تر باشد.

دکتر طحان نظیف با بیان اینکه منع شرعی و قانونی برای اعلام دلایل ردصلاحیت‌ها وجود دارد، گفت که به خود داوطلب این دلایل اعلام می‌شود، ولی نمی‌توانیم دلایل ردصلاحیت‌ها را علنی اعلام کنیم، اما خود داوطلبان می‌توانند دلایل ردصلاحیت‌شان را علنی اعلام کنند، اما ما قانونا و شرعا مجاز به انجام این کار نیستیم.

وی افزود: بعضی افراد بنابر دلایل دیگری ردصلاحیت شده اند، اما بیرون مصاحبه کرده و می‌گویند که ما مثلا بر اساس دلایل سیاسی ردصلاحیت شده ایم.

عضو حقوقدان شورای نگهبان شفافیت را منجر به بهبود عملکرد دانست و تصریح کرد: من اگر بدانم رای من در موضوعی مشخص توسط همه دیده می‌شود، حتما دقیق‌تر در مجلس رای خواهم داد، اما اگر بدانم که رای من هم در میان سایر آرا دیده نخواهد شد، ممکن است دقیق رای ندهم.

دکتر طحان نظیف اضافه کرد: طبق اصل ۸۶ قانون اساسی، نمایندگان مجلس مصونیت دارند، ولی بنظرم می‌رسد که اگر یک نماینده شجاعت لازم را نداشته باشد که در موضوعات مختلف نظرش را بیان کند، طبعا نماینده خوبی نخواهد بود؛ نماینده‌ای که مطالبه کند، سوال کند، پیگیری کند، این‌ها نماینده مردم هستند؛ اگر کسی در راستای ایفای وظایف نمایندگی خودش سوال کرده، انتقاد کند و پیگیری کند، او نماینده خوبی است و من می‌توانم قول بدهم که این موارد مبنای ردصلاحیت نبوده و نیست البته سخنان ساختارشکنانه و انتقاد نسبت به کلیت نظام، جزو وظایف نمایندگی نیست.

وی با تاکید براینکه قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس، قانون قوی‌ای نیست و شاید یک قانون ضعیف تلقی شود، اظهار داشت: اما شورای نگهبان این قانون را مبنای قضاوت قرار می‌دهد و هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان هم مسئول رسیدگی به اقدامات و اظهارنظر نمایندگان است؛ جا دارد این گلایه را هم اینجا بگویم که هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، تقریبا هر کاری که نمایندگان می‌کنند را در راستای ایفای وظایف نمایندگی تشخیص می‌دهد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: این درست نیست که شورای نگهبان ۹۲ نفر از نمایندگان را بر مبنای اسناد موجود از جمله اسناد مراجع چهارگانه ردصلاحیت کند، ولی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان بگوید که هیچ کدام از این اسناد را دریافت نکرده ام و یا اگر دریافت کرده ام، در راستای وظایف نمایندگی تشخیص داده ام.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی