کد خبر: ۶۵۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۲- 01 February 2020
پژوهشگر حقوق اساسی:

شورای نگهبان به گرایش سیاسی داوطلبان ورود و اعتنایی ندارد

دکتر نیکونهاد گفت:شورای نگهبان به گرایش سیاسی داوطلبان ورود و اعتنایی ندارد و اساسا به دنبال احراز آن نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، حامد نیکونهاد پژوهشگر حقوق اساسی و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتگو با گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مسئولیت قانونی شورای نگهبان در امر انتخابات، صیانت همه جانبه از حق الناس در کل فرآیند انتخابات است.

او ادامه داد: نظارت استصوابی یعنی نظارت موثر و قانونی و فراگیر بر همه مراحل و فرآیند‌ها و ابعاد انتخابات به منظور تضمین صحت و سلامت حداکثری انتخابات.

نیکونهاد گفت: یک جنبه مهم از حق الناس در انتخابات، رسیدگی به صلاحیت داوطلبان به صورت دقیق و بدون ملاحظه کاری و بر اساس مر قانون است.

پژوهشگر حقوق اساسی خاطرنشان کرد: مشارکت پرنشاط و حداکثری در گرو افزایش اعتماد عمومی به نهاد‌های قانونی در امر انتخابات است. ایفای صحیح و دقیق و دور از فشار به تکالیف قانونی اعتماد شهروندان را تقویت می‌کند. ایجاد هرگونه بدبینی نسبت به ناظر امین انتخابات، اثر مستقیم بر مشارکت عمومی در تعیین سرنوشت دارد.

وی ادامه داد: اعتنا به پاسخ استعلامات مراجع چهارگانه الزامی است، ولی اکتفا به آن‌ها برخلاف تکلیف قانونی شورای نگهبان است. همچنین پاسخ استعلامات گاهی مبهم گاهی ناقص است و گاهی دیر در اختیار مراجع رسیدگی کننده به صلاحیت‌ها می‌رسد.

نیکونهاد خاطرنشان کرد: برخی شرایط قانونی داوطلبان انتخابات از طریق استعلام از مراجع چهارگانه قابل احراز نیست. چون خارج از امکانات و ابزار‌های قانونی و صلاحیت آن نهادهاست مثل لزوم استعفای داوطلب در بازه زمانی مقرر قبل از ثبت نام یا سلامت جسمانی داوطلب یا ابراز وفاداری داوطلب به قانون اساسی یا مدرک تحصیلی وی؛ لذا مراجعه به اطلاعات سایر مراجع قانونی ذیربط و نیز تحقیق محلی که در ماده ۵۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی آمده موجه و ضروری است.

وی افزود: اگر شورای نگهبان و بدنه نظارتی زیرمجموعه آن، عمدا نامزد فاقد صلاحیت را تائید کند و در معرض انتخاب مردم قرار دهد هم در حق الناس خیانت کرده و هم برخلاف وظیفه صریح قانونی خود عمل کرده و مستوجب مواخذه خواهند بود و هم به اعتماد عمومی نسبت به نظام سیاسی ضربه زده است؛ لذا نباید از شورای نگهبان انتظار داشت که به بهانه حضور همه سلایق سیاسی در انتخابات، افراد فاقد شرایط قانونی را تائید صلاحیت کند.

پژوهشگر حقوق اساسی گفت: شورای نگهبان به گرایش سیاسی داوطلبان ورود و اعتنایی ندارد و اساسا به دنبال احراز آن نیست. در واقع گرایش سیاسی داوطلب نه ارتباطی به شورای نگهبان دارد و نه قانون در این زمینه تکلیفی بر عهده ناظر انتخابات قرار داده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حمله به قطر هشدار بیدارباش به دولت‌های اسلامی است / مذاکرات نشان داد بیگانگان عهدشکن و ستمگرند

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

پیام تسلیت آیت‌الله اعرافی به مردم افغانستان

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: با وحدت امت اسلام، جنایات رژیم‌صهیونیستی ممکن نبود/ شهادت مقامات یمنی، اراده مردم یمن را سست نمی‌کند

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

وحدت ادیان و مقاومت در برابر ظلم، دو وظیفه رهبران مذهبی است

بررسی لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) غیرنظامی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است