کد خبر: ۶۵۱
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۸۶ - ۰۹:۴۸- 09 September 2007
دکترکدخدایی :
دکتر کدخدایی گفت: شورای نگهبان باید نسبت به روند صحت و سلامت برگزاری انتخابات در فرآیند رایانه‌ای اطمینان حاصل کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی امروز شنبه در نشست دو هفتگی با خبرنگاران در خصوص آخرین توافق‌ها با وزارت کشور برای برگزاری انتخابات رایانه‌ای مجلس هشتم گفت: گزارش جدیدی از سوی وزارت کشور در این باره دریافت نکرده‌ایم و منتظر ارسال هرگونه طرحی در این خصوص از سوی این وزارتخانه هستیم تا پس از بررسی‌ آن در شورای نگهبان و نیز بررسی‌های کارشناسان، اظهار نظر کنیم.
وی تاکید کرد: شورای نگهبان تا زمانی که از کم و کیف طرح‌ها و روش‌های وزارت کشور در خصوص برگزاری مکانیزه انتخابات اطمینان حاصل نکند نمی‌تواند با برگزاری انتخابات الکترونیک موافقت کند.
سخنگوی شورای نگهبان نگرانی برخی احزاب و اشخاص در خصوص رد صلاحیت‌ها در انتخابات را بی‌مورد و بی‌جهت خواند و افزود: شورای نگهبان بر اساس قانون و مستندات پرونده افراد، صلاحیت آنان را بررسی و پاسخگوی آنان خواهد بود.
کدخدایی درباره احزاب و گروههای غیر قانونی نیز گفت: دستگاه قضائی و نیز قانون انتخابات درباره محرومیت احزاب و گروههای غیر قانونی از نامزدی در انتخابات صراحت دارد و شورای نگهبان نیز بر این اساس عمل می‌کند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی پرسید یکی از اصلاح طلبان از مجلس خبرگان رهبری خواسته است به نظارت استصوابی شورای نگهبان خاتمه دهد، آیا مجلس خبرگان می‌تواند این کار را انجام دهد گفت:نظارت استصوابی به موجب قانون و تفسیر شورای نگهبان بر عهده این شورا است و تا زمانی که این قانون و تفسیر وجود دارد، نظارت استصوابی خواهد بود.
کدخدایی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری که پرسید آیا شورای نگهبان تحت تأثیر و فشار شخصیت‌ها که دنبال تائید صلاحیت برخی اشخاص و افراد از سوی این نهاد هستند برقرار خواهد شد؟تصریح کرد: اگر شورای نگهبان این گونه عمل کند دیگر شورای نگهبان نخواهد بود؛ وظیفه شورای نگهبان این است که براساس قانون و مستندات پرونده افراد اظهار نظر کند.
خبرنگاری پرسید با توجه به این که شورای نگهبان بر اساس وظیفه‌ای که در بررسی‌ها صلاحیت‌ها دارد ممکن است در موارد رد صلاحیت برخی افراد با هیاهوهایی مواجه شود با این شرایط چه راهکار و مکانیزمی را برای تقویت مشارکت حداکثری دارید؟ گفت: خوشبختانه در همه انتخابات‌ در کشور شاهد حضور و مشارکت حداکثری مردم بوده‌ایم و این بار نیز شاهد خواهیم بود.
وی از همه احزاب، گروهها و افراد خواست در انتخابات مجلس هشتم به صورت گسترده و فراگیر شرکت کنند.
سخنگوی شورای نگهبان هر گونه نگرانی از حضور کم رنگ مردم در انتخابات را بی‌جهت خواند و افزود: برخی گروه‌ها و افراد به دنبال انجام وظایف قانونی شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها، مدعی می‌شوند که شرکت در انتخابات کمرنگ خواهد شد اما در همه انتخابات ها در 27 سال گذشته به ویژه انتخابات دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری به رغم همه تبلیغات شاهد یکی از بی‌سابقه ترین حضور و مشارکت در صحنه بودیم و مردم به این مسایل توجه نکردند.
به گفته کدخدایی این گونه نگرانی‌ها را برخی احزاب در گفتگوها و گپ‌های گروهی دامن می‌زنند که چندان کاربردی ندارد.
یکی از خبرنگاران پرسید:« از آنجایی که شورای نگهبان ردیف بودجه خاصی دارد آیا بازهم عضویت در این شورا شغل محسوب نمی‌شود؟» با استناد اصل 141 قانون اساسی بیان داشت: شورای نگهبان طبق رویه 27 سال گذشته عضویت در شورا را شغل محسوب نمی‌کند.
از سخنگوی شورای نگهبان درباره سرنوشت لایحه مدیریت خدمات کشوری سئوال شد که وی در پاسخ به اشاره به جلسه کارشناسی چندی پیش مجلس، دولت و شورای نگهبان در این باره گفت: این لایحه در اختیار مجلس شورای اسلامی است و منتظر اعلام نظر مجلس به پیشنهادات دولت در این خصوص هستیم.
به گفته کدخدایی شورای نگهبان تکلیفی از جهت برگزاری جلسه مشترک ندارد اما این اقدام را در راستای همکاری و هماهنگی برای تعیین تکلیف لایحه انجام می دهد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره فعالیت دفاتر نظارتی شورای نگهبان گفت: دفاتر نظارتی‌ هم‌اکنون فعالیت خاصی انجام نمی دهند. ما در حال بررسی افراد پیشنهادی جهت تشکیل هیات های نظارت‌ استانی هستیم.
کدخدایی در آغاز نشست خبری با خبرنگاران"محمد‌ علی ‌مطلبی" مدیر کل جدید روابط عمومی شورای نگهبان را به خبرنگاران معرفی کرد. دبیر شورای نگهبان، سوم شهریور ماه طی حکمی، مطلبی را به سمت مدیر کل روابط عمومی این شورا منصوب کرد. حسن اختری، قائم مقام اداره کل روابط عمومی، سرپرستی این اداره را به عهده داشت، که در این جلسه از سوی سخنگوی شورای نگهبان مورد تقدیر قرار گرفت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

۱۲ فروردین؛ روز تولد مردم‌سالاری دینی

رای دادگاه لاهه در محکومیت آمریکا به پرداخت غرامت به کشورمان دستاوردی مهمی برای جمهوری اسلامی ایران است

رای امروز دادگاه لاهه علیه آمریکا که در پی شکایت ایران صورت گرفت، الزام آور است/ امیدواریم این رای هرچه سریعتر اجرایی شود

تبریک دکتر طحان نظیف به مناسبت فرارسیدن بهار طبیعت و بهار معنویت:

فیلم|سخنگوی شورای نگهبان: لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور تایید شد

لایحه ‎بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور تایید شد

لزوم احترام به حاکمیت (جمهوری اسلامی) ایران توسط آلمان و انگلیس بر اساس حقوق بین‌الملل

ابهامات شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌ها چه بود؟

فیلم| کارنامه و عملکرد شورای نگهبان در سال ۱۴۰۱

کارنامه و عملکرد شورای نگهبان در سال ۱۴۰۱/ آغاز مرحله دوم بررسی بودجه در شورای نگهبان/ امیدواریم تا پایان سال نظر نهایی شورا نسبت به بودجه را اعلام کنیم

پربازدید ها

ابهامات شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارکنان دستگاه‌ها چه بود؟

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات

نظر شورای نگهبان درباره طرح ساماندهی کارکنان دستگاههای موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه

بررسی لایحه ‎بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در شورای نگهبان به پایان رسید

حمایت شورا از بهینه‌سازی سربازی/ اصلاح قانون انتخابات مبتنی بر سیاست‌های کلی باشد

گزارشی از عملکرد شورای نگهبان در سال ۱۴۰۱؛ از برگزاری ۱۱۸ جلسه تا بررسی ۵۹ مصوبه/ تشریح مهمترین ایرادات شورا به لایحه بودجه ۱۴۰۲

لایحه ‎بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور تایید شد

دبیر و اعضای شورای نگهبان چند اصله نهال کاشتند + تصاویر

متن مصوبه بودجه سال ۱۴۰۲ امروز به صورت رسمی دریافت شد/ بررسی ‎بودجه در جلسات شورا در سه نوبت صبح، ظهر و شب

کارنامه و عملکرد شورای نگهبان در سال ۱۴۰۱/ آغاز مرحله دوم بررسی بودجه در شورای نگهبان/ امیدواریم تا پایان سال نظر نهایی شورا نسبت به بودجه را اعلام کنیم