کد خبر: ۶۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۴- 04 December 2019
آیت الله شب زنده دار:

حق نداریم در برابر دشمن تسلیم شویم

عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه حق نداریم خود را در برابر دشمن ذلیل کنیم و تسلیم شویم، گفت: پذیرفتن کاری که از توان انسان خارج است مذلت او را در پی خواهد داشت.

وی افزود: گاهی ممکن است که انسان به واسطه تحصیل علم و مقام تصور کند که از دیگران برتری دارد، اما برای این که این توهم نادرست پیدا نشود یا از بین برود انسان باید از خود مراقبت کند و بداند که تنها خداوند متعال از جایگاه انسان‌ها اطلاع دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که از مؤمن اجازه ندارد خود را تحقیر و ذلیل کند، اظهار داشت: عزت حوزه‌های فراوانی در امور شخصی، سیاسی و اجتماعی دارد، اگر ملت شریف در برابر طواغیت می‌ایستند و تسلیم نمی‌شود، افزون بر این که امر الهی است، عزت اسلامی محسوب می‌شود چرا که ما حق نداریم خودمان را ذلیل کنیم و مستعمره کفار و دشمنان شویم.

وی در ادامه ابراز داشت: گناه انسان را نزد مردم و خدا به مذلت می‌کشاند، اینگونه نیست که گناهکار تنها عقوبت شود بلکه دچار خواری و مذلت نیز می‌شود، اگر انسان از خواری گناه به عزت و شرافت اطاعت الهی منتقل شود می‌تواند به غنا دست پیدا کند.

آیت الله شب زنده دار با بیان این که حضرت امام و شهدا با عزت طاعت به عالی‌ترین مقام‌ها رسیدند، ادامه داد: اگر انسان به سمت طاعت الهی برود خداوند متعال انیس او خواهد شد و به هیچکس نیازی نخواهد داشت.

وی عنوان کرد: اگر به آموزه‌ها و احکام اسلامی عمل کنیم از مذلت دور خواهیم شد و به مسیر عزت و سعادت خواهیم رفت، مؤمن نمی‌تواند خواسته‌ای داشته باشد که سبب خواری و ذلت او شود؛ همچنین روحانیت باید جایگاه و شرافت خود را حفظ کند و نباید کاری انجام دهد که شأن روحانیت کاهش پیدا کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه در ادامه تبیین عواملی که سبب ذلت انسان می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی انسان سراغ کار‌هایی می‌رود که از توان آن خارج است، اگر کسی توان کاری را ندارد و بر آن اصرار داشته باشد سبب اعتراض مردم و ذلت فرد می‌شود، بر اساس روایات این مذلت است که انسان متصدی کاری شود که از عهده اش بر نمی‌آید.

وی اضافه کرد: این روند سبب می‌شود که کار مردم زمین بماند و کار خراب شود، ضمن این که سبب خواری و ذلت فرد هم خواهد شد؛ همچنین انجام دادن کاری که عذرخواهی انسان را در پی داشته باشد مذلت است، البته اگر انسان عذر بخواهد کار درستی است، اما نباید کاری کند که به عذر خواستن ختم شود.

آیت الله شب زنده دار با بیان این که اگر انسان کاری کند که مبتلا شود سبب مذلت خواهد شد، گفت: اگر انسان خود را مبتلای به بلا کند به دیگران محتاج خواهد شد و باید به دیگران رو بزند و خود را خوار کند.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

محبت و مودّت به حضرت صدیقه طاهره (س) عامل ارتقای معنوی و قرب الهی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

نهج البلاغه نسخه حکمرانی اسلامی است/ زن را در الگوی فاطمی تفسیر کنیم

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

آیت‌الله یزدی (ره) مجتهد در تراز انقلاب اسلامی بود

آیت‌الله یزدی (ره) مرد بزنگاه‌های تاریخی بود / نمونه‌ای از غیرت دینی و حکمت عملی

نهضت تفسیر قرآن راه‌اندازی شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۹ آذر ۱۴۰۴

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است