کد خبر: ۶۲۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹- 22 October 2019
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در گفتگو با «اعتمادآنلاین»:

شورای نگهبان هم جوان‌گرایی را در دستور کار دارد/ انتخاب حداقل یک جوان در هیات‌های نظارت استانی

دکتر ره‌پیک درباره جوان‌گرایی در شورای نگهبان گفت: در شورای نگهبان به همین شکل است و ما در بدنه اجرایی شورا و هم در استان‌ها و در هیات‌های نظارت نیز این رویکرد‌ها را دنبال می‌کنیم.
شورای نگهبان هم جوان‌گرایی را در دستور کار دارد/ انتخاب حداقل یک جوان در هیات‌های نظارت استانی
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان دکتر ره‌پیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان، در گفتگو با اعتمادآنلاین، در پاسخ این سوال که «آیت‌الله جنتی در صحبت‌های اخیر خود مطرح کردند از مدیران کنونی ناامید هستند و منتظرند جوانان بر سر کار بیایند و مشکلات کشور را حل کنند، با توجه به اینکه ایشان خود ۹۳ سال سن دارند و اکثریت افراد با سنین بالا در این شورا حضور دارند، آیا شورای نگهبان جوان‌گرایی را در دستور کار خود دارد»، گفت: ابتدا اجازه دهید یک شوخی کنم. آیت‌الله جنتی که روحیه جوانی دارند؛ یعنی خیلی از جوان‌ها که امروز مسئولیت دارند هر روز سر کار نمی‌روند، اما ایشان هر روز سر کار هستند. صبح زود می‌آیند، بعضی از جلسات‌شان هم در پایان غروب برگزار می‌شود، به اضافه اینکه قم و جا‌های مختلف هم جلسه دارند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین به انتخاب یک جوان در شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: در دوره جدید یک حقوقدان جوان به شورای نگهبان وارد شد، که به قول خودش نه انقلاب را دیده و نه امام را، دیگر از این جوان‌تر نمی‌شد که وارد شورا شود.

او ادامه داد: در کنار این‌ها مقام معظم رهبری هم توضیح دادند جوان‌گرایی به عنوان یک رویکرد مطرح است؛ یعنی رویکردی باید در کشور وجود داشته باشد که به سمت جوان‌گرایی حرکت شود، منتها مناصب با مناصب فرق می‌کند.

دکتر ره‌پیک با تاکید بر لزوم حضور جوانان در مناصب اجرایی کشور عنوان کرد: مناصب اجرایی بیشتر با جوان‌گرایی در ارتباط است، چون فعالیت، حرکت، تحرک و... باید وجود داشته باشد. به عنوان نمونه اگر برای وزارت وزیری بگذارید که دائم باید سفر کند و ۷۵ سال داشته باشد، آن کارایی لازم را ندارد.

او اضافه کرد: مثلاً رئیس قوه قضاییه را ببینید، ایشان مسن نیستند و تحرک دارند، به استان‌ها می‌روند و.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با اشاره به لزوم حضور افراد باتجربه در برخی از سمت‌ها در کشور گفت: برخی مواقع هم لزوماً نگفته‌اند برای مناصبی که فکری و کارشناسی هستند و یک عقبه تجربی فوق‌العاده نیاز دارند، از جوانان استفاده کنید؛ هرچند اگر جوانی پیدا شود که این خصوصیات را داشته باشد خوب است؛ بنابراین مناصب با هم فرق می‌کند، اما این رویکرد باید مورد توجه قرار گیرد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره جوان‌گرایی در شورای نگهبان عنوان کرد: در شورای نگهبان هم به همین شکل است و ما در بدنه اجرایی شورا این رویکرد را دنبال می‌کنیم. هم در استان‌ها و هم در هیات‌های نظارت این رویکرد‌ها را داریم.

او ادامه داد: در حال حاضر هیات‌های نظارت استانی را تعیین و تلاش فوق‌العاده کرده‌ایم که حتماً در هیات‌های نظارت استان که پنج نفر هستند، دست‌کم یک نفر تازه‌نفس که سابقه انتخابات هم ندارد انتخاب شود، برای اینکه کادرسازی صورت گیرد. در پژوهشکده شورای نگهبان هم که کار‌های مهمی برای شورای نگهبان انجام می‌دهد، همه جوان هستند و کادرسازی هم کرده‌ایم. طی ۲ ماه اخیر هم به قوه قضاییه ۲ سه نفر مدیر داده‌ایم و هم به عنوان هیات علمی برای دانشگاه‌شان ۲ نفر را خواهیم فرستاد، بنابراین در اینجا هم جوان‌گرایی حاکم بوده است.

عضو شورای نگهبان با اشاره به اعضای این شورا گفت:، اما در صحن شورا بالاخره شما می‌خواهید مطمئن شوید که یک قانون‌گذاری در سطح کشور در حال انجام است. قانون اساسی گفته ۱۲ نفر بنشینند و ۶ نفر از آن‌ها واقعاً تشخیص دهند که موضوعی مغایر شرع است یا نه.

دکتر ره‌پیک در همین راستا توضیح داد: کسی که می‌آید آنجا و قرار است مغایر شرعی را تشخیص دهد باید کسی باشد که در حوزه علمیه هم اگر نظری داد، بپذیرند. سطح این فرد باید حتماً تا حدی باشد که مثلاً درس خارج معتبری داشته باشد و در سطح مرجعیت قرار گیرد که حرف او معتبر باشد. اگر این‌گونه در نظر گرفته نشود، خود شما اعتراض می‌کنید و خواهید گفت چه کسی تشخیص داد که این موضوع مغایر بود. باید یک حجیت داشته باشد.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در پایان گفت: در میان حقوقدان‌های این شورا هم به همین نحو است، باید افرادی باشند که حرف‌شان اعتبار داشته باشد و از سابقه خوبی هم برخوردار باشند و قانون را بشناسند. این‌ها البته یک ایده‌آل است؛ بنابراین در شورای نگهبان هم این رویکرد حتماً مورد توجه است، اما خب به هر حال جا داریم تا جا.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: جهاد تبیین و دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند/ ادعای دلسوزی آمریکا و رژیم صهیونیستی ریاکارانه است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۷ دی ۱۴۰۴

مرحله مقدماتی چهارمین دوره رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان پایان یافت/ رشد کمی و کیفی رقابت در مقایسه با دوره‌های قبل

دکتر طحان‌نظیف در واکنش به تهدید ترامپ: دوباره می‌خواهید این ملت را بیازمایید؟

اعتراض و مطالبه گری منطقی «حق مردم» است / آشوب، ناامنی و کمک به دشمنان قابل قبول نیست

خدمت به آرمان‌های عاشورا ضامن بقای اسلام است/ در مسیر خدمت، مجاهدانه عمل کنیم

سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در خوزستان نیز برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ دی ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است/ سیره امام علی (ع) میزان سنجش حق‌مداری افراد و حکومت‌هاست

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است/ سیره امام علی (ع) میزان سنجش حق‌مداری افراد و حکومت‌هاست

دکتر صادقی‌مقدم: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

آیت‌الله جنتی: قوی کردن بنیه علمی و اعتقادی، بهترین راه مقابله با هجمه‌های فرهنگی است/ سیره امام هادی(ع)، تبدیل هوشمندانه تهدید‌ها به فرصت بود

تکریم «امین مردم» در خانه «سردار گمنام»؛ روایت دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید طیب‌مسعود/ دکتر طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در خوزستان نیز برگزار می‌شود

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»؛ شهیدی که جلوه‌ای از عشق و اخلاق علوی در میان ناظران انتخاباتی بود/ دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مسیر عزت را در وحدت و قوی شدن یافته‌اند

دکتر پروین: اندیشه‌های آیت‌الله نائینی، نقش برجسته‌ای در تبیین حکمرانی اسلامی و مردم‌سالاری دینی دارند

از نجف تا شورای نگهبان؛ نگاهی به نقش آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پوررجبی» که خانوادگی ناظر انتخابات بودند/ دکتر طحان‌نظیف: سبک زندگی شهیدانِ جنگ ۱۲ روزه الگوی عملی برای آینده‌سازان وطن است