کد خبر: ۶۱۸۴
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰- 21 September 2019
دکتر طحان نظیف روایت کرد؛

گلایه اعضای شورای نگهبان از معطلی طرح جمعیت و تعالی خانواده در مجلس

عضو حقوقدان شورای نگهبان نوشت: برخی اعضا از اینکه برخی طرح‌های مهم، سال‌ها در مجلس می‌ماند گلایه نمودند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در اینستاگرام خود با عنوان "گزارش هفتم" نوشت: جلسه دیروز شورای نگهبان اولین جلسه پس از ایام عاشورای حسینی بود و برای همین حال و هوای حسینی داشت. آیت‌الله جنتی در نطق پیش از دستور خود از اربعین حسینی و حضور موکب‌داران عراقی در ایران گفتند و اینکه ان‌شاءالله این پدیده امسال نیز هرچه باشکوه‌تر برگزار خواهد شد.

در ادامه برخی اعضا از اینکه برخی طرح‌های مهم، سال‌ها در مجلس می‌ماند گلایه نمودند مثل طرح جمعیت و تعالی خانواده که متعاقب ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت تهیه شده و شش سال است که در مجلس است.
 
همچنین صحبت‌هایی در خصوص آزمون اجتهاد انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان شد که قرار شد در جلسه فقها بیشتر راجع به آن صحبت شود و جمع‌بندی گردد.
 
پس از آن به سه دستور مربوط به مصوبات مجلس یعنی لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری خلق چین در خصوص همکاری در زمینه بهداشت و قرنطینه دامی، طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن و لایحه تاسیس صندوق بیمه‌همگانی حوادث طبیعی که اتفاقا هر سه از مصوبات اعاده شده شورا به مجلس بودند، رسیدگی شد..
 
گلایه اعضای شورای نگهبان از معطلی برخی طرح‌های مهم در مجلس
 
اما چند نکته:

۱. در ماده (۱) طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن، یکی از ایرادات شورا در جهت حمایت بیشتر از آسیب‌دیدگان اسیدپاشی، این بوده که آیا مجازات جنایت بر نفس، علاوه بر جنایت نفس و عضو، آیا شامل جنایت بر منافع نیز می‌گردد که مجلس برای تامین نظر شورای نگهبان، جنایت بر منافع را به مصوبه خود اضافه کرد. اما مجددا این بحث مطرح شد که آیا در مجازات قصاص نیز علاوه بر قصاص نفس و عضو، آیا قصاص منافع را نیز در بر می‌گیرد یا خیر یعنی مثلا اگر کسی در نتیجه ترس ناشی از اسیدپاسی، سوی چشمش کم شد آیا باید آن را نیز قصاص کرد یا خیر که در این مورد، موافقین و مخالفین خیلی بحث کردند.
 
۲. در ماده (۱) لایحه تاسیس صندوق بیمه‌همگانی حوادث طبیعی، به نظر می‌رسد اقتضای اصل ۸۵ قانون اساسی که قانون‌گذاری را قائم به شخص می‌داند و قابل واگذاری به غیر نیست و همچنین اقتضای صیانت از حقوق مردم و جلوگیری از تضییع حقوق آن‌ها این است که مجلس خودش ضابطه روشن و متناسب و نیز سقف حق بیمه‌ای که قرار است از افراد اخذ گردد را مشخص نماید نه این اینکه آن را به مراجع پایین‌تر واگذار نماید.
 
۳. بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی، برخورداری از تأمین اجتماعی حقی است همگانی و دولت مکلّف است طبق قوانین از محل درآمد‌های عمومی و درآمد‌های حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی را برای یک‌یک افراد کشور تأمین کند. در حالی که در تبصره ماده ۵ لایحه مذکور، حق بیمه را به نحوی طراحی نموده است که سهم مالکان ۹۰ درصد و سهم دولت ۱۰ درصد است؛ حال سوال این است که آیا درصد مذکور، صدق مشارکت می‌کند؟ ضمن اینکه برداشت من از قانون اساسی با تمام تنگنا‌هایی که می‌دانم دولت‌ها با ان مواجه هستند، این است که این وظیفه دولت است البته با مشارکت مردم و نه برعکس آن!.
 
در ادامه به خاطر حضور وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و ارائه گزارشی از دستاورد‌های این وزارتخانه، رسیدگی به بقیه مواد لایحه به جلسه بعد موکول شد.
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

کتاب «حق و آزادی در اندیشه معاصر» منتشر شد

شش محور کلیدی ورود فناوری‌های هوشمند به عرصه علوم اسلامی

تجلیل آیت‌الله جنتی از موضع‌گیری شجاعانه مقام معظم رهبری؛ سخنان ایشان بر مبنای معنویت و ایمان الهی بود/ رمضان فرصتی برای بهره‌مندی از آرامش حاصل از معنویت است

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «احد زرنگی‌پور» / دکتر طحان‌نظیف: پیروزی در برابر دشمنان مرهون مجاهدت مومنانه مردم و شهداست

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با پدر شهید ناظر «حسین بابری» / دکتر طحان‌نظیف: خودمان را در غم خانواده‌های شهدای فتنه اخیر شریک می‌دانیم

پنجاهمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

بررسی «لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

پربازدید ها

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

حضور آیت‌الله جنتی در راهپیمایی ۲۲ بهمن

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت چهل‌وهفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ملت ایران برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان در حوزه بین‌الملل رونمایی شد/ دکتر کدخدایی: تبیین نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران باید توسعه یابد

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: دشمن به دنبال بازگردانی سلطه بر ایران است/ مردم در ۲۲ بهمن آنها را به عقب خواهند راند

بررسی «لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دعوت جهت شرکت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن

سخنگوی شورای نگهبان در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور یافت