کد خبر: ۶۱۴۸
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵- 29 August 2019

روایت جوانترین عضو شورای نگهبان از جلسه دیروز این شورا

دکتر طحان نظیف نوشت: جلسه امروز (چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸) شورای نگهبان حال و هوای دیگری داشت. حضور آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی و گفتگوی آن‌ها با یکدیگر تصویر زیبای وحدت و همدلی را در چشم سایر اعضا نقش بست.
روایت جوانترین عضو شورای نگهبان از جلسه دیروز این شورا
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در پستی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:

جلسه امروز شورای نگهبان حال و هوای دیگری داشت. حضور آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی و گفتگوی آن‌ها با یکدیگر تصویر زیبای وحدت و همدلی را در چشم سایر اعضا نقش بست. تصویری که با حکمت و تدبیر آیت‌الله جنتی ایجاد شد و مقبولیت ایشان در میان بزرگان نظام عامل وحدت و ناامیدی دشمن شد. شعله اختلافی که مبنای آن، شیطنت و غرض‌ورزی برخی افراد و نشر برخی شایعات در فضای مجازی بود، کور شد. همین اتفاق نشان می‌دهد چقدر همه ما باید از توجه به شایعات پرهیز کرده و آن‌ها را از مجاری مطمئن و صحیح پیگیری نماییم و در مقابل آنچه می‌شنویم، باید صبر و حلم و سعه‌صدر داشته باشیم. من که خودم سراپا خطا هستم در مقامی نیستم که میان این دو عالم بزرگوار که درس‌های زیادی از آن‌ها آموختم، قضاوت کنم، اما نیک می‌دانم که همه ما به مراقبت احتیاج داریم.

اما کسانی که همچون من از دور به چنین اتفاقاتی می‌نگرند نیز انصاف و مروت را نباید از نظر دور دارند و خدمات طولانی، مجاهدت ها، تلاش ها، مبارزه با فساد و مظاهر بی عدالتی توسط این دو عزیز را فراموش کنند. خداوند همه ما را از بی انصافی حفظ کند.

اما بعد؛ امروز سه دستور مربوط به مصوبات مجلس یعنی طرح ساماندهی صنعت خودرو، لایحه پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و لایحه موافقتنامه تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا که اتفاقا هر سه از مصوبات اعاده شده شورا به مجلس بودند، رسیدگی شد؛ بعد ادامه رسیدگی به اساسنامه شرکت فرودگاه‌ها در دستور کار بود که چند ماده‌ای پیش رفت ولی به خاطر اتمام زمان جلسه، باز هم ناتمام ماند.

اما چند نکته:

۱. طبق ماده ۷ طرح ساماندهی صنعت خودرو، خودروساز داخلی یا نماینده رسمی شرکت خارجی یا واردکننده به میزان دخالت در عیب و نقص خودرو و ایمنی آن در وقوع خسارت و تلفات حادثه، مسوول شناخته شده‌اند که حکم بسیار خوبی است، اما واقعیت این است تا جزئیات این گونه موارد از سوی قانون‌گذار به صورت روشن و دقیق مشخص نشود، ثمره عملی برای مردم نخواهد داشت در جلسه امروز با این دغدغه که مردم بتوانند از چنین امری استفاده کنند، بر روی جزئیات آن خیلی بحث شد.

۲. بر اساس اصل ۱۷ قانون اساسی، مبدأ تاریخ رسمی کشور، هجرت پیامبر اسلام (صلی‌الله علیه و آله وسلم) است و تاریخ هجری شمسی و هجری قمری هر دو معتبر هستند، اما مبنای کار ادارات دولتی هجری شمسی است، لذا در متون رسمی و قانونی، باید از تاریخ رسمی کشور استفاده شود؛ واقعا اینکه از تاریخ میلادی در قوانین رسمی استفاده شود، چه وجهی دارد؟

۳. قبلا در مورد اصل ۱۵ قانون اساسی برای‌تان گفتم که، چون زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است، اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد؛ واقعا واژه‌هایی مثل تیم و کنفرانس که معادل فارسی دارند چه ضرورتی دارد که در متون قانونی استفاده شوند؟ این اصرار، تاکیدی است بر حفظ و حراست از زبان و خط فارسی و هویت ایرانی. به امید آنکه این امر مورد توجه و حساسیت همگان قرار گیرد بالاخص قانون‌نویسان این مرز و بوم.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام سخنگوی شورای نگهبان درباره حضورش در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با قانون اساسی است

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

محبت و مودّت به حضرت صدیقه طاهره (س) عامل ارتقای معنوی و قرب الهی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

نهج البلاغه نسخه حکمرانی اسلامی است/ زن را در الگوی فاطمی تفسیر کنیم

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

آیت‌الله یزدی (ره) مجتهد در تراز انقلاب اسلامی بود

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است