کد خبر: ۶۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱- 16 July 2019

۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان را بیشتر بشناسید + سوابق

در این گزارش به سوابق اجرایی و معرفی مختصری از دکتر محمد دهقان، دکتر محمدحسن صادقی مقدم و دکتر هادی طحان نظیف ۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان پرداخته شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۸) انتخاب ۳ حقوقدان شورای نگهبان را از میان عبدالحمید مرتضوی، علی غلامی، هادی طحان نظیف، محمد دهقان و محمدحسن صادقی مقدم گزینه‎‌های پیشنهادی رئیس قوه قضائیه در دستور کار خود قرار داد.

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پس از استماع اظهارات افراد معرفی شده از سوی رئیس قوه قضائیه، با ۲۳۰ رای محمد دهقان، ۱۸۱ رای محمدحسن صادقی مقدم و ۱۵۶ رای هادی طحان نظیف را به عنوان ۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان و برای یک دوره ۶ ساله انتخاب کردند.
 
۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان را بیشتر بشناسید + سوابق
 
بیشتر بخوانید: 
 
در ادامه بخشی از سوابق ۳ عضو جدید حقوقدان شورای نگهبان را از نظر می‌گذرانید:
 
** دکتر محمد دهقان

دکتر محمد دهقان در دی ماه ۱۳۴۱ در شاندیز مشهد به دنیا آمد و پس از اتمام دوره راهنمایی، تحصیلات متوسطه را با موفقیت در مشهد مقدس به پایان رساند.
 
وی که در نوجوانی از مدافعان پرشور انقلاب اسلامی و راه امام خمینی (ره) بود؛ پس از شروع جنگ تحمیلی با سایر همرزمانش راهی جبهه‌ها شد و پس از ۲۲ ماه حضور در جنگ در حالی‌که سمت فرماندهی گردان مهندسی رزمی سپاه مریوان را در سن ۲۲ سالگی بر عهده داشت در یک نبرد نابرابر و پس از مجروحیت شدید به اسارت مزدوران رژیم بعثی درآمد.
 
دکتر دهقان ۶۴ ماه اسارت در شکنجه‌گاه‌های صدام را به فرصتی مناسب برای تقویت بیشتر اراده و اندوختن گنجینه‌های معنوی و علمی برای خود و سایر اسراء مبدل کرد. تدریس قرآن و نهج‌البلاغه و زبان‌های انگلیسی و عربی از فعالیت‌های مؤثر او در ارتقای روحیه و توان علمی آزادگان به شمار می‌رفت. پس از آزادی از چنگال رژیم صدام با شرکت در کنکور سراسری در رشته حقوق و در دانشگاه تهران آغاز به تحصیل کرد. وی مقطع کارشناسی‌ارشد و دکترای تخصصی حقوق خصوصی را در همان دانشگاه با موفقیت به پایان رساند و در سال ۱۳۸۲ از رساله‌ دکترای خود دفاع کرد.
 
دکتر دهقان سابقه‌ ریاست سازمان بسیج دانشجویی استان تهران و همچنین معاونت سیاسی سازمان بسیج دانشجویی کشور را بر عهده داشته است. تأسیس خبرگزاری‌ دانشجو (SNN) یکی از جمله شاخص‌ترین فعالیت‌های وی می‌باشد. وی از سال ۱۳۸۲ و در دوره‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی نماینده‌ی مردم چناران و طرقبه بوده است.
 
دکتر محمد دهقان در تیرماه ۱۳۹۸ از سوی رئیس قوه قضائیه به عنوان حقوقدان پیشنهادی شورای نگهبان به مجلس دهم معرفی و با 230 رای از سوی نمایندگان مجلس برای یک دوره 6 ساله به عنوان حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد.
 
** دکتر محمد حسن صادقی مقدم

دکتر محمدحسن صادقی‌مقدم دارای مدرک کارشناسی حقوق قضایی از دانشگاه تهران است و مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز در سال ۱۳۶۷ در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرده است. وی همچنین دارای دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس نیز هست.

دکتر صادقی‌مقدم در تیر ماه سال ۱۳۸۷ طی حکمی از سوی فرهاد رهبر، رئیس وقت دانشگاه تهران به عنوان مشاور عالی رئیس این دانشگاه منصوب شد.
 
وی عضو هیأت علمی دانشکده‌ حقوق دانشگاه تهران بوده و دارای تألیفات و مقالات متعددی است.
 
گفتنی است آقای صادقی مقدم از سال ۱۳۹۲ نیز به عنوان مشاور عالی آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان مشغول به خدمت است.
 
** دکتر هادی طحان نظیف
 
دکتر هادی طحان نظیف متولد ۱۳۶۱ در دزفول است. او مدرک دکترای حقوق عمومی خود را از دانشگاه تهران گرفته و هم اکنون نیز عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) است.
 
جوان‌ترین حقوقدان معرفی شده برای عضویت شورای نگهبان، پیش از این مسئولیت‌هایی همچون دبیر کمیته فرهنگی- اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و کارشناس حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد. او نزدیک به ده سال دبیر جلسات شورای نگهبان بوده و تسلط کافی به قانون اساسی، نظرات تفسیری و رویه‌های شورای نگهبان دارد. دکتر طحان نظیف همچنین ۱۸ عنوان کتاب و بیش از ۳۰ عنوان مقاله علمی در موضوعات حقوقی دارد.
 
معاونت آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، از مردادماه سال ۱۳۹۲، عضو هیأت علمی گروه حقوق عمومی و بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، از سال ۱۳۹۲، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» مجلس شورای اسلامی، کارشناس گروه حقوق عمومی دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سال ۱۳۸۹، کارشناس و پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان از سال ۱۳۸۸ تاکنون و همکاری با معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری سال ۱۳۸۷ بعضی از سوابق اجرایی دکتر طحان نظیف است.
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

فیلم|حضور دکتر مولابیگی در برنامه صبح بخیر ایران به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

گزارش تصویری آیین رونمایی از مجموعه صوتی "پرسمان اساسی"