کد خبر: ۶۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱- 16 July 2019

۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان را بیشتر بشناسید + سوابق

در این گزارش به سوابق اجرایی و معرفی مختصری از دکتر محمد دهقان، دکتر محمدحسن صادقی مقدم و دکتر هادی طحان نظیف ۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان پرداخته شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۸) انتخاب ۳ حقوقدان شورای نگهبان را از میان عبدالحمید مرتضوی، علی غلامی، هادی طحان نظیف، محمد دهقان و محمدحسن صادقی مقدم گزینه‎‌های پیشنهادی رئیس قوه قضائیه در دستور کار خود قرار داد.

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پس از استماع اظهارات افراد معرفی شده از سوی رئیس قوه قضائیه، با ۲۳۰ رای محمد دهقان، ۱۸۱ رای محمدحسن صادقی مقدم و ۱۵۶ رای هادی طحان نظیف را به عنوان ۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان و برای یک دوره ۶ ساله انتخاب کردند.
 
۳ حقوقدان جدید شورای نگهبان را بیشتر بشناسید + سوابق
 
بیشتر بخوانید: 
 
در ادامه بخشی از سوابق ۳ عضو جدید حقوقدان شورای نگهبان را از نظر می‌گذرانید:
 
** دکتر محمد دهقان

دکتر محمد دهقان در دی ماه ۱۳۴۱ در شاندیز مشهد به دنیا آمد و پس از اتمام دوره راهنمایی، تحصیلات متوسطه را با موفقیت در مشهد مقدس به پایان رساند.
 
وی که در نوجوانی از مدافعان پرشور انقلاب اسلامی و راه امام خمینی (ره) بود؛ پس از شروع جنگ تحمیلی با سایر همرزمانش راهی جبهه‌ها شد و پس از ۲۲ ماه حضور در جنگ در حالی‌که سمت فرماندهی گردان مهندسی رزمی سپاه مریوان را در سن ۲۲ سالگی بر عهده داشت در یک نبرد نابرابر و پس از مجروحیت شدید به اسارت مزدوران رژیم بعثی درآمد.
 
دکتر دهقان ۶۴ ماه اسارت در شکنجه‌گاه‌های صدام را به فرصتی مناسب برای تقویت بیشتر اراده و اندوختن گنجینه‌های معنوی و علمی برای خود و سایر اسراء مبدل کرد. تدریس قرآن و نهج‌البلاغه و زبان‌های انگلیسی و عربی از فعالیت‌های مؤثر او در ارتقای روحیه و توان علمی آزادگان به شمار می‌رفت. پس از آزادی از چنگال رژیم صدام با شرکت در کنکور سراسری در رشته حقوق و در دانشگاه تهران آغاز به تحصیل کرد. وی مقطع کارشناسی‌ارشد و دکترای تخصصی حقوق خصوصی را در همان دانشگاه با موفقیت به پایان رساند و در سال ۱۳۸۲ از رساله‌ دکترای خود دفاع کرد.
 
دکتر دهقان سابقه‌ ریاست سازمان بسیج دانشجویی استان تهران و همچنین معاونت سیاسی سازمان بسیج دانشجویی کشور را بر عهده داشته است. تأسیس خبرگزاری‌ دانشجو (SNN) یکی از جمله شاخص‌ترین فعالیت‌های وی می‌باشد. وی از سال ۱۳۸۲ و در دوره‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم مجلس شورای اسلامی نماینده‌ی مردم چناران و طرقبه بوده است.
 
دکتر محمد دهقان در تیرماه ۱۳۹۸ از سوی رئیس قوه قضائیه به عنوان حقوقدان پیشنهادی شورای نگهبان به مجلس دهم معرفی و با 230 رای از سوی نمایندگان مجلس برای یک دوره 6 ساله به عنوان حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد.
 
** دکتر محمد حسن صادقی مقدم

دکتر محمدحسن صادقی‌مقدم دارای مدرک کارشناسی حقوق قضایی از دانشگاه تهران است و مدرک کارشناسی ارشد خود را نیز در سال ۱۳۶۷ در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرده است. وی همچنین دارای دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس نیز هست.

دکتر صادقی‌مقدم در تیر ماه سال ۱۳۸۷ طی حکمی از سوی فرهاد رهبر، رئیس وقت دانشگاه تهران به عنوان مشاور عالی رئیس این دانشگاه منصوب شد.
 
وی عضو هیأت علمی دانشکده‌ حقوق دانشگاه تهران بوده و دارای تألیفات و مقالات متعددی است.
 
گفتنی است آقای صادقی مقدم از سال ۱۳۹۲ نیز به عنوان مشاور عالی آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان مشغول به خدمت است.
 
** دکتر هادی طحان نظیف
 
دکتر هادی طحان نظیف متولد ۱۳۶۱ در دزفول است. او مدرک دکترای حقوق عمومی خود را از دانشگاه تهران گرفته و هم اکنون نیز عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) است.
 
جوان‌ترین حقوقدان معرفی شده برای عضویت شورای نگهبان، پیش از این مسئولیت‌هایی همچون دبیر کمیته فرهنگی- اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و کارشناس حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد. او نزدیک به ده سال دبیر جلسات شورای نگهبان بوده و تسلط کافی به قانون اساسی، نظرات تفسیری و رویه‌های شورای نگهبان دارد. دکتر طحان نظیف همچنین ۱۸ عنوان کتاب و بیش از ۳۰ عنوان مقاله علمی در موضوعات حقوقی دارد.
 
معاونت آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، از مردادماه سال ۱۳۹۲، عضو هیأت علمی گروه حقوق عمومی و بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، از سال ۱۳۹۲، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» مجلس شورای اسلامی، کارشناس گروه حقوق عمومی دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سال ۱۳۸۹، کارشناس و پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان از سال ۱۳۸۸ تاکنون و همکاری با معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری سال ۱۳۸۷ بعضی از سوابق اجرایی دکتر طحان نظیف است.
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

برگزاری رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان در آذربایجان شرقی/ دکتر ابوالحسنی: شورای نگهبان نهادی فقهی و حقوقی در پاسداری از شرع و قانون اساسی است

فیلم|برنامه «بزنگاه» با حضور دکتر طحان‌نظیف به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

دکتر پروین: قانون اساسی زمینه‌ساز مشارکت است، نه محدودیت/ ایران؛ پیشگام تدوین قانون اساسی مکتوب در غرب آسیا

قانون اساسی زیربنای حرکت رو‌به‌جلوی ملت

مسئولان قدردان مردم بصیر و زمان‌سنج باشند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

در نگاه رهبری آزادی مشروع حق مردم و تکلیف حکومت است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

پربازدید ها

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

تاکید دکتر طحان‌نظیف بر ضرورت توجه به افکار عمومی و جهاد تبیین در نشست با مسئولین روابط عمومی شورای نگهبان؛ تعامل با رسانه‌های ملی و محلی ارتقا یابد

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی مهمترین سند مطالبه‌گری دانشجویان است/ تشکل‌های دانشجویی در پیگیری حقوقی مطالبات جنگ ۱۲ روزه نقش‌آفرین باشند

دکتر مولابیگی در جلسه ارائه مقالاتِ همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: طراحی نظام انتخاباتیِ پوشش‌دهنده سیاست‌های کلی ضروری است

گسترش نظارت بر مقررات راهکار تحقق جامع بند ۳ سیاست‌های تقنین است

سخنگوی شورای نگهبان در شهرکرد: قانون اساسی دغدغه‌های ملت بزرگ ایران را تبدیل به قواعد حقوقی کرد

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد