کد خبر: ۶
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۵ - ۰۹:۲۰- 06 May 2006

انتخابات مجلس خبرگان و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی 26 آبان برگزار می شود

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان با پیشنهاد وزارت کشور برای برگزاری همزمان انتخابات سراسری مجلس خبرگان و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر ، بم و اهواز موافقت کرد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان با پیشنهاد وزارت کشور برای برگزاری همزمان انتخابات سراسری مجلس خبرگان و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر ، بم و اهواز موافقت کرد.

به گزارش دفتر ارتباطات و اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدائی روز شنبه 16/2/85 در نشست خبری خود با خبرنگاران افزود: نامه وزارت کشور در جلسه اخیر شورای نگهبان بررسی شد که پس از موافقت اعضاء با این تاریخ، پاسخ رسمی شورای نگهبان نیزبه وزارت کشور ارسال شد.

وی اظهار داشت: تعیین زمان ثبت نام و اعلام جدول زمانبندی انتخابات خبرگان و میان دوره ای مجلس بر عهده وزارت کشور است.

خبرنگاران سئوالات متعددی در خصوص همزمانی انتخابات مجلس خبرگان، میان دوره ای مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا از سخنگوی شورای نگهبان پرسیدند که دکتر کدخدائی در پاسخ گفت: انتخابات شوراها و همزمانی آن با انتخابات خبرگان، یک بحث اجرایی است و ارتباطی با شورای نگهبان ندارد.

وی افزود: طبق قانون مجری انتخابات شوراها وزارت کشور و ناظر آن مجلس شورای اسلامی است و این بحث مربوط به وزارت کشور و مجلس است.

وی با بیان اینکه بحث همزمانی انتخابات خبرگان و شوراها، کاملاً اجرایی است، اظهار داشت: وزارت کشور قصد داشت انتخابات شوراها را از اسفند ماه به آبان ماه بیاورد که ظاهراً دولت مخالفت کرده است.

دکتر کدخدائی بار دیگر تأکید کرد برگزاری همزمان سه انتخابات خبرگان، شوراها و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی منع قانونی ندارد.

پیشنهاد یک نماینده مجلس در خصوص واگذاری نظارت بر انتخابات شوراها به شورای نگهبان سئوال دیگر تعدادی از خبرنگاران از سخنگوی شورای نگهبان بود که دکتر کدخدائی بار دیگر تأکید کرد: شورای نگهبان تمایلی به قبول مسئولیت نظارت بر انتخابات شوراها را ندارد.

وی افزود: نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده مجلس شورای اسلامی است و تا کنون شورای نگهبان وارد این انتخابات نشده است.

دکتر کدخدائی با بیان اینکه موضوع نظارت شورای نگهبان به انتخابات شوراها یک بحث رسانه ای است گفت: تا کنون هیچ رایزنی با شورای نگهبان در این خصوص انجام نگرفته و درخواست رسمی نیز به شورای نگهبان ارسال نشده است.

خبرنگاری در خصوص مغایرت این طرح با اصل 99 قانون اساسی سئوال کرد که دکتر کدخدائی پاسخ داد: هیچ درخواستی برای تفسیر اصل 99 قانون اساسی به شورای نگهبان نیامده است و در صورت درخواست رسمی، اظهار نظر رسمی شورای نگهبان نیز اعلام خواهد شد.

وی در عین حال گفت: در صورتیکه مجلس شورای اسلامی در خصوص نظارت شورای نگهبان در انتخابات خبرگان مصوبه ای داشته باشد و به شورا ارسال کند، پس از بررسی های دقیق، نظر شورای نگهبان نیز رسماً اعلام خواهد شد.

سخنگو و قائم مقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به اصرار خبرنگاران گفت: ما هیچ تصوری نسبت به طرح نظارت بر انتخابات شوراها نداریم و هیچ بحثی هم تا کنون درباره آن نشده است و تمایلی هم برای ورود به این بحث نداریم.

دکتر کدخدائی در خصوص تخلفات تبلیغاتی کاندیداها گفت: در زمان انتخابات کمیسیونی متشکل از مقامات اجرایی و قضایی بر روند تبلیغات کاندیداها نظارت می کنند و مکلفند گزارش تخلفات را از رسانه ها اعلام و به خود فرد و مراجع نظارتی اعلام نمایند.

خبرنگاران در خصوص ایراد شورای نگهبان به طرح منطقی کردن نرخ سود تسهیلات بانکی سئوال کردند که دکتر کدخدائی در پاسخ گفت: این طرح دارای ابهام است و از شفافیت لازم برخوردار نیست.

وی افزود: مشخص نیست آیا این طرح منجر به کاهش درآمدهای دولت می شود یا خیر؟ اگر درآمد های دولت که از نظام بانکی دارد کاهش یابد، هزینه هایی که بر اساس این در آمدها تعریف شده، از چه طریقی تأمین خواهد شد؟

خبرنگاری سئوال کرد: آیا در کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با مفاسد حق تحفظ در نظر گرفته شده است که دکتر کدخدائی پاسخ داد: اینگونه کنوانسیون‌ها نیازی به حق تحفظ ندارند و هر گاه که جمهوری اسلامی ایران خواست می تواند از این کنوانسیون خارج شود ، ایراد شورای نگهبان به نحوه همکاریهای قضائی در این کنوانسیون است.

خبرنگاری از تأخیر دولت و مجلس در ارائه و بررسی لایحه بودجه هر سال انتقاد کرد و خواستار ارائه پیشنهاد از سوی شورای نگهبان شد، که دکتر کدخدائی گفت: تسریع در تدوین و تصویب لایحه بودجه خواست همیشگی ما بوده است.

وی بهترین زمان برای ارائه لایحه بودجه از سوی دولت را شهریور تا آذر ماه هر سال اعلام کرد و خواستار توجه دولت و مجلس به این امر مهم شد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

برگزاری کارگاه تخصصی شبیه سازی شورای نگهبان در دانشگاه چمران

تاکید دکتر مولابیگی بر اهمیت حیاتی آموزش و پرورش در تحقق قانون اساسی/ «مسئولیت‌پذیری» و «شفافیت» دو اقتضای نظام اداری صحیح در قانون اساسی است

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان به‌مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

برگزاری رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان در آذربایجان شرقی/ دکتر ابوالحسنی: شورای نگهبان نهادی فقهی و حقوقی در پاسداری از شرع و قانون اساسی است

فیلم|برنامه «بزنگاه» با حضور دکتر طحان‌نظیف به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

دکتر پروین: قانون اساسی زمینه‌ساز مشارکت است، نه محدودیت/ ایران؛ پیشگام تدوین قانون اساسی مکتوب در غرب آسیا

پربازدید ها

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

در نگاه رهبری آزادی مشروع حق مردم و تکلیف حکومت است