کد خبر: ۵۵۸۱
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴- 23 February 2019
دکتر کدخدایی:

رویکرد مقام معظم رهبری استفاده از جوانان است

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه رویکرد رهبر معظم انقلاب همواره توجه به جوانان بوده است، گفت: این نگاه باید در متولیان اجرایی کشور نیز تقویت شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری فارس، دکتر کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان ظهر دیروز جمعه در اولین همایش عدالت اجتماعی و فرصت‌های برابر در سالن اجتماعات اداره آموزش‌وپرورش فلاورجان اظهار کرد: نسل جوان آینده‌سازان کشور بوده که نیاز است در فعالیت‌های اجتماعی حضور پررنگ و مؤثری داشته باشند.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: رویکرد تمامی مسؤولان و در رأس آن، رهبر معظم انقلاب توجه به جوانان بوده که شاهد هستیم در همین یک سال اخیر بسیاری از جوانان توسط ایشان به مسؤولیت‌های مختلفی منتصب شدند که نیاز است این نگاه در متولیان اجرایی کشور نیز تقویت شود.
وی با اشاره به موضوع عدالت اجتماعی و فرصت‌های برابر گفت: عدالت اجتماعی ازجمله آرمان‌های بشری بوده که از دیرباز موردتوجه قرارگرفته است و تلاش‌های بسیاری صورت گرفته که اختصاص به جامعه فعلی ندارد.
دکتر کدخدایی ادامه داد: آنچه مردم به دنبال آن بوده‌اند موضوع مهم تحقق عدالت اجتماعی است که نهضت امام خمینی(ره) نیز در مقابل بی‌عدالتی‌ها در دوران منحوس رژیم پهلوی ایستادند و این نگاه را محور اصلی مباحث خود در سطوح مختلف قراردادند.
عدالت اجتماعی یک امر فطری است
سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: از نگاه صاحب‌نظران و فرهیختگان عدالت اجتماعی یک امر فطری بوده و هیچ‌گاه عدالت‌خواهی خاموش نخواهد شد و همواره زنده و پویا است و باگذشت زمان هم از چشم‌ها دور نخواهد شد.
وی تأکید کرد: در همه‌ی جوامع موضوع عدالت‌خواهی وجود دارد و آنچه در مذاهب و ادیان الهی به آن اهمیت داده‌ شده، عدالت‌خواهی است که همواره از آن به‌عنوان مهم‌ترین موضوع صحبت به میان آمده است.
دکتر کدخدایی گفت: آرمانی که در نهضت شیعه وجود دارد و سال‌های متمادی است که منتظر آن است عدالت‌خواهی بوده که با حضور امام زمان (عج) به توفیق الهی این امر مهم تحقق خواهد یافت و سال‌ها انتظار در این مطالبه مهم به سر خواهد آمد.
سخنگوی شورای نگهبان اشاره کرد: در آیات قرآن کریم در بسیاری از موارد موضوع عدالت اجتماعی مطرح شده است که نیاز است هرچه بیش‌تر از گذشته این مفاهیم در سطوح مختلف جامعه تبیین شود.
وی در تبیین موضوع عدالت عنوان کرد: این موضوع در سه بعد عدالت در رابطه با حاکمان و در اجرای امور و در عرف جامعه بحث خواهد شد که البته بیشتر زمانی که از عدالت صحبت به میان می‌آید توجهات به سمت‌وسوی دولت و حاکمان و مردم خواهد رفت درحالی‌که روابط اجتماعی افراد نیز باید مدنظر قرار گیرد.
دکتر کدخدایی اظهار کرد: آن چیزی که در بحث حکومت در آموزه‌های اسلامی از آن یاد می‌شود آن است که حاکمان هم عادل باشند و امام عظیم‌الشأن نیز صریح به این موضوع اشاره‌کرده‌اند که حاکم اسلامی باید علم به احکام اسلامی و عدالت داشته باشد که اگر این دو شرط را داشته باشد می‌توان گفت آن حاکم انسان عادلی است.
در قانون اساسی بحث عدالت اجتماعی یک عنصر اصلی است
سخنگوی شورای گفت: در قانون اساسی بحث عدالت اجتماعی یک عنصر اصلی بوده و دیگر روابط نیز در چارچوب همین موضوع شکل‌گرفته است که در اصول مختلف به آن اشاره‌ شده و فقهای شورای نگهبان نیز بر اساس همین موضوع منصوب خواهند شد.
وی افزود: مرحوم آیت‌الله مؤمن نیز در سراسر زندگی شخصی و اجتماعی خود عدالت را موضوع مهم زندگی خود قرار داده بود و این نگاه بزرگ در تمام ابعاد شخصیتی این عالم فرزانه وجود داشت.
دکتر کدخدایی اضافه کرد: در مسیر تکمیل قانون اساسی که امام عظیم‌الشأن آن را هدایت کردند این فرآیند مهم وجود داشت که نباید از موضوع عدالت اجتماعی غافل شد و رابطه مردم با مردم نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: در جامعه امروزی باید روابط حاکمان و دولت با مردم در یک چارچوب عادلانه تنظیم شود و قوانین و مقررات باید عادی جلوه شده تا نیازهای جامعه نیز برطرف شود.
وی بیان کرد: رفتاری که حاکمان با مردم‌دارند باید در یک چارچوب یکسان باشد و ازاین‌رو مشاهده می‌شود که جایگاه ولی‌فقیه که برگرفته از آموزه‌های الهی است نیز در برابر قانون همانند مردم بوده و رهبر معظم انقلاب هم در دفعات مختلف به این موضوع اشاره فرموده‌اند چراکه این جایگاه نیز برگرفته از تبیین اندیشه‌های الهی در قانون اساسی بوده و در نگاه ایشان نیز وجود دارد.
دکتر کدخدایی اشاره کرد: در بعد فردی عدالت اجتماعی در خیلی از مسائل باید روابط فردی اصلاح شود و موضوعات اشتباهی که به اسم اسلام مطرح‌شده و منجر به تبعیض می‌شود باید مورد بازبینی قرار گیرد البته که احکام زنان و مردان در اسلام مشخص بوده و در ارتباط با این دست موضوعات نیز به‌خوبی احکام اسلامی به آن اشاره‌کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان مطرح کرد: یکی از موضوعات مهمی که در حوزه عدالت اجتماعی وجود دارد مباحث اقتصادی بوده که نیاز است مورد توجه قرار گیرد و در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به این نحو مشاهده می‌شود که اگر بخواهیم یک حرکت اقتصادی مطلوب انجام دهیم باید به دنبال آن بود که محور عدالت موردتوجه ویژه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: باید در نگاه مسؤولان اجرایی هم عدالت مورد اهمیت قرار بگیرد که مشکلات موجود در زمینه مباحث اقتصادی به‌خوبی حل شود و شاهد برقراری عدالت اجتماعی مطلوب در تمامی آحاد جامعه و اقشار مختلف عملی شود.
دکتر کدخدایی تأکید کرد: اگر بخواهیم شرایط عدالت اجتماعی چگونه تحقق خواهد یافت باید فساد از جامعه از بین برود و امکانات و فرصت‌های برابر متناسب با جایگاه افراد مطرح شود و تبعیضی شکل نگیرد که تنظیم قوانین و مقرراتی است تا این‌گونه ابهامات را برطرف کند که در این موضوع جوانان به‌ویژه می‌توانند نقش‌آفرین باشند.
وی در پایان با اشاره به موضوع بحران آب در استان اصفهان خاطرنشان کرد: باید این مسأله جدی از طریق نگاه ملی حل شود و تنها نگرانی که وجود دارد این است که این موضوع وارد به مسائل قومیتی شود که متولیان اجرایی نیاز است با دغدغه‌مندی برای برطرف کردن آن تلاش کنند و نگذارند باعث سوءاستفاده بدخواهان گردد.
به گزارش فارس در پایان از برگزیدگان مقالات علمی توسط اداره ورزش و جوانان شهرستان فلاورجان و فرمانداری این شهرستان تقدیر به عمل آمد و با حضور سخنگوی شورای نگهبان، استاندار اصفهان، رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان و دیگر مسؤولان از تمبر یادبود اولین همایش عدالت اجتماعی و فرصت‌های برابر رونمایی به عمل آمد.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان