کد خبر: ۵۴۶۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۷- 19 December 2018
دکتر ره‌پیک :

بررسی مصوبات مجلس در پژوهشکده و مجمع مشورتی فقهی قبل از طرح در شورای نگهبان

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: مصوبات مجلس شورای اسلامی قبل از طرح در شورای نگهبان در پژوهشکده و مجمع مشورتی فقهی بررسی می‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، دکتر ره‌پیک عضو حقوقدان شورای نگهبان طی سخنانی در همایش نکوداشت هفته پژوهش که بعداز ظهر امروز چهارشنبه در محل ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود، با اشاره به هدف برگزاری این همایش، گفت: شورای نگهبان تلاش می‌کند از طریق ارائه کارهای پژوهشی و معرفی این فعالیت‌ها با دستگاه‌ها و سایر نهادهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران و همچنین با پژوهشگران و دانشگاهیان ارتباط بیشتری برقرار کند.
وی ادامه داد: در جلسه‌ای که سال پیش نیز برگزار شد، نشان داد که این ارتباط با سایر نهادها و پژوهشگران مفید بوده و آثار و برکات زیادی داشته است که امیدواریم برگزاری این همایش نیز این ارتباط را مفیدتر کند.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با اشاره به اینکه همه نظام‌های سیاسی ساختارهای خود را بر ارزش‌های اساسی و بنیادین مبتنی می‌کنند که محل ظهور این ارزشها، قانون اساسی است، تصریح کرد: همه مجموعه‌ها و حتی نهاد جامعه نسبت به رعایت و مراقبت از ارزش‌ها و قانون اساسی وظایفی دارند.
دکتر ره‌پیک افزود: در قوانین اساسی کشورهای مختلف مکانیزم خاصی برای مراقبت از ارزشها پیش بینی می‌شود و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شورای نگهبان برای رعایت و نگهبانی از شرع مقدس و قانون اساسی ایجاد شده است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: سایر دستگاه‌ها نظیر مجلس نیز موظف به رعایت قانون اساسی هستند، اگرچه مرجع تشخیص شورای نگهبان است.
دکتر ره‌پیک با طرح سئوالی مبنی بر اینکه شورای نگهبان چگونه به وظیفه خود در حفاظت از قانون اساسی عمل می‌کند با بیان اینکه در اینجا تشخیص مهم است، اظهار داشت: تشخیص یعنی نسبت‌سنجی بین مصادیقی که در بیرون به قانون وجود دارد با اصول قانون اساسی و شرع مقدس.
وی با اشاره به اینکه تحلیل صحیح ارزش‌ها و در طرف مقابل نسبت‌سنجی بیرونی کار بسیار سنگینی است، گفت: شورای نگهبان در بخش حقوقی و فقهی برای بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی، استفساریه‌ها، سئوالات و پرونده‌های دیوان عدالت اداری لازم است موضوعات را تحلیل کند تا کار خود را انجام دهد و از طریق پژوهش این کار را انجام می‌دهد.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان درباره لوایح چهارگانه (FATF) ابراز داشت: برخی‌ها طوری مطرح کردند که این موضوع با کم دقتی و سطحی مورد بررسی قرار گرفته است، در حالیکه یکی از نهادهایی که بیشترین بررسی را انجام داد، شورای نگهبان بود. درباره کنوانسیون پالرمو هم همینطور بود. حتی برخی از مسئولان دولتی هم که در جلسات ما شرکت کردند به اشراف شورای نگهبان اذعان داشتند. مطالعات حقوقی و فقهی زیادی در قم و تهران انجام شد. با موافقان و مخالفان CFT جلساتی هم برگزار شد.
دکتر ره‌پیک تاکید کرد: روش بررسی شورای نگهبان درخصوص مسائل، متن خوانی است و اینگونه نیست که درخصوص مسائل اظهارنظر کلی صورت گیرد.
وی با اشاره به نقش پژوهشکده شورای نگهبان در بررسی مصوبات، آن را پیشینی عنوان و خاطرنشان کرد: مصوبات ابتدا در پژوهشکده و نیز مجمع مشورتی فقهی بررسی و سپس در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار می‌گیرد که تا امروز 1200 گزارش در بررسی پیشینی مصوبات در پژوهشکده تهیه شده است.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان افزود: از سال گذشته ارتباط پژوهشکده با مجلس افزایش یافته که نمونه بارز آن همکاری برای اصلاح قانون انتخابات بود. البته نباید کارهایی که انجام شد ناتمام بماند باید از آن زحمات استفاده شود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به عملکرد پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه سامانه نظرات شورای نگهبان که سال قبل رونمایی شد روزانه ۱۲ هزار بازدیدکننده دارد، اظهار داشت: در 2 یا 3 سال اخیر نیز بیش از 90 کارگاه آموزشی برای آشنایی با نظرات و عملکرد شورای نگهبان با حضور بیش از 3 هزار نفر از دانشجویان تشکیل شده است.
دکتر ره‌پیک همچنین درباره بودجه گفت: انشاالله همکاری مناسبی صورت گیرد تا با کمترین مشکل این لایحه در مجلس بررسی شود.
-----------
گزارش تصویری برگزاری همایش نکوداشت هفته پژوهش
گزارش تصویری برگزاری نمایشگاه فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشکده شورای نگهبان
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

«انقلاب اسلامی» سرآمد تحولات تاریخی حوزه در هزار سال گذشته است / گشوده‌شدن افق‌های جهانی به روی حوزه‌های علمیه

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

«روشنگری» رمز پیروزی بر دشمنان است / خواست مردم برای گرفتن تقاص خون رهبر شهید

طلاب در تبیین معارف اهل‌بیت (ع) و انجام رسالت دینی پیشگام باشند

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار

پربازدید ها

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

ضعف‌های ده‌گانه قدرت شیشه‌ای و عنکبوتی آمریکا / دوران صبر راهبردی و ملاحظات ایران به پایان رسیده است

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار