کد خبر: ۵۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۰- 25 June 2007
دیدارسفیر اوکراین با دبیرشورای نگهبان

گسترش همکاری‌های ایران و اوکراین مورد تاکید قرار گرفت

یگار لاگینوف سفیر اوکراین با آیت‌الله جنتی دبیرشورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان آیت الله جنتی در این دیدار گفت: امیدواریم مشکلات داخلی اوکراین کاهش یابد و ناآرامی‌های این کشور پایان یافته و مردم به آرامش و آسایش دست یابند.
وی با اشاره به برخی مصوبات مجلس درخصوص روابط تهران-کی‌اف که در شورای نگهبان بررسی شده است، گفت: اعضای شورای نگهبان همواره در جریان روابط ایران و اوکراین هستند و ما امیدواریم روابط حسنه بین دو کشور افزایش یابد.
دبیر شورای نگهبان گفت: رقم600میلیون دلاری صادرات و واردات بین دو کشور، از روابط بسیار خوب ایران و اوکراین حکایت دارد و ما امیدواریم در تراز تجاری ایران و اوکراین هم تعادلی برقرار شود.
آیت‌الله جنتی ضمن تشریح اجمالی جایگاه شورای نگهبان در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران از برکناری رئیس و اعضای دادگاه قانون اساسی اوکراین ابراز تاسف کرد و گفت: دادگاه قانون اساسی اوکراین منزلتی مانند شورای نگهبان دارد و اقدام رئیس‌جمهور در برکناری قضات عضو این دادگاه مایه نگرانی است و ما ناچاریم سفارش کنیم که دولت اوکراین موقعیت نهادی که حافظ قانون اساسی این کشور است را پاس بدارد.
آیت‌الله جنتی با اشاره به تحصیل جمعی از دانشجویان ایرانی در اوکراین خواستار تامین امنیت آنها شد و گفت: امنیت دانشجویان ایرانی رضایت بخش نیست؛ تا کنون چند تن از این دانشجویان کشته شده‌اند در آخرین مورد سه هفته قبل یک دانشجوی ایرانی کشته شد و در مواردی هم دانشجویان ایرانی ضرب و شتم شده‌اند.
وی خواستار تحقیق در این خصوص شد و گفت: سفارت اوکراین گزارشی از علت این ناامنی‌ها به وزارت خارجه ایران بدهد و خانواده‌های آنان را از نگرانی درآورد و دولت کی‌اف امنیت ایرانیان مقیم اوکراین را تضمین کند.
سفیر اوکراین نیز ضمن تقدیر و تشکر از حسن توجه شورای نگهبان به مصوبات مجلس در خصوص قراردادهای اوکراین و ایران تصریح کرد: امیدواریم سطح همکاری‌های دو کشور افزایش یابد.
وی درخصوص وضعیت «دادگاه قانون اساسی اوکراین» گفت: این نهاد مانند شورای نگهبان در ایران است. اما دموکراسی در کشور ما جوان است البته وضعیت کشورما چندان که ارباب رسانه‌ها می‌نویسند بد نیست.
وی افزود: اوکراین در سال1991به استقلال دست یافت در حالی که از 1930تحت اشغال شوروی بود. در زمان استالین با اعمال قحطی مصنوعی و خارج کردن غله از اوکراین هفت میلیون از مردم این کشور کشته شدند.
وی افزود: قانون اساسی اوکراین برای نخستین بار در 1994تصویب شد و در 2004مجددا مورد بازنگری قرار گرفت.
سفیر اوکراین ضمن ابراز امیدواری برای بهبود اوضاع سیاسی کشورش گفت: در قانون اساسی جدید از اختیارات رئیس جمهور کاسته شده و نخست‌وزیر اختیارات بیشتری یافته است.
وی درباره وضیعت ایرانیان مقیم اوکراین گفت: هم اکنون حدود 4هزار ایرانی در اوکراین زندگی می‌کنند و حدود 3800تن آنان دانشجو هستند و در مواردی با زنان اوکراینی ازدواج کرده و زندگی خوبی دارند.
وی ضمن ابراز بی‌اطلاعی از ضرب و شتم و قتل دانشجویان ایرانی در کشورش گفت: این مساله را پیگیری می‌کنم ولی گمان نمی‌کنم وضعیت دانشجویان ایرانی بدتر از وضعیت دیگر خارجیان مقیم اوکراین باشد. برخوردهای احتمالی با دانشجویان ایرانی نیز جنبه‌های سیاسی ندارد.
وی افزود: تاکنون مدارک 15دانشگاه اوکراینی از سوی وزارت علوم ایران مورد تائید قرار گرفته و ما امیدواریم تعداد بیشتری از دانشگاههای ما مورد تائید وزارت علوم قرار گیرند.
وی با تشریح اجمالی روابط صنعتی و اقتصادی بین دو کشور در ساخت هواپیمای ایران140، واگن‌سازی، و ... خواستار افزایش همکاری فرهنگی بین دو کشور شد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۴ شهریور ۱۴۰۵

پنج مأموریت دولت تراز برای «ملت مبعوث»

گزارش تصویری نخستین نشست خبری دکتر طحان نظیف در سال ۱۴۰۵

کتاب «عماد ملت» رونمایی شد

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری نظام غذا برای شرایط جنگی و بحرانی

تایید اصلاح اساسنامه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون

پربازدید ها

تایید طرح ملی توسعه هوش مصنوعی

بررسی وکالت در دعاوی دیوان عدالت اداری از منظر عضو شورای نگهبان

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه الکامپ و گفت‌و‌گو با کارآفرینان درخصوص قوانین حوزه تجارت الکترونیک

دکتر طحان‌نظیف: قانون اساسی از مبارزات حق‌طلبانه در برابر مستکبرین حمایت می‌کند/ دانشجویان مستقل و دانش‌اندوز ایران اسلامی را به قله‌های افتخار خواهند رساند

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

دکتر طحان‌نظیف: تجارب ملت ایران در رویارویی با استکبار در تدوین قانون اساسی اثر داشت/ آرمان‌خواهی و امیدآفرینی نقش مهم دانشجویان در برهه کنونی است

دکتر طحان‌نظیف: طرح ملی هوش مصنوعی و طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی تایید شد/ شهادت ۴۱ نفر از ناظران انتخاباتی در جنگ تحمیلی سوم/ تصمیم‌گیری درباره زمان برگزاری انتخابات با شورای عالی امنیت ملی است

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

انتشار سه کتاب با محوریت نظرات استدلالی شورای نگهبان؛ تبیین مبانی فقهی و حقوقی قوانین مالیاتی، بودجه‌ای و خانواده