کد خبر: ۵۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۰- 25 June 2007
دیدارسفیر اوکراین با دبیرشورای نگهبان

گسترش همکاری‌های ایران و اوکراین مورد تاکید قرار گرفت

یگار لاگینوف سفیر اوکراین با آیت‌الله جنتی دبیرشورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان آیت الله جنتی در این دیدار گفت: امیدواریم مشکلات داخلی اوکراین کاهش یابد و ناآرامی‌های این کشور پایان یافته و مردم به آرامش و آسایش دست یابند.
وی با اشاره به برخی مصوبات مجلس درخصوص روابط تهران-کی‌اف که در شورای نگهبان بررسی شده است، گفت: اعضای شورای نگهبان همواره در جریان روابط ایران و اوکراین هستند و ما امیدواریم روابط حسنه بین دو کشور افزایش یابد.
دبیر شورای نگهبان گفت: رقم600میلیون دلاری صادرات و واردات بین دو کشور، از روابط بسیار خوب ایران و اوکراین حکایت دارد و ما امیدواریم در تراز تجاری ایران و اوکراین هم تعادلی برقرار شود.
آیت‌الله جنتی ضمن تشریح اجمالی جایگاه شورای نگهبان در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران از برکناری رئیس و اعضای دادگاه قانون اساسی اوکراین ابراز تاسف کرد و گفت: دادگاه قانون اساسی اوکراین منزلتی مانند شورای نگهبان دارد و اقدام رئیس‌جمهور در برکناری قضات عضو این دادگاه مایه نگرانی است و ما ناچاریم سفارش کنیم که دولت اوکراین موقعیت نهادی که حافظ قانون اساسی این کشور است را پاس بدارد.
آیت‌الله جنتی با اشاره به تحصیل جمعی از دانشجویان ایرانی در اوکراین خواستار تامین امنیت آنها شد و گفت: امنیت دانشجویان ایرانی رضایت بخش نیست؛ تا کنون چند تن از این دانشجویان کشته شده‌اند در آخرین مورد سه هفته قبل یک دانشجوی ایرانی کشته شد و در مواردی هم دانشجویان ایرانی ضرب و شتم شده‌اند.
وی خواستار تحقیق در این خصوص شد و گفت: سفارت اوکراین گزارشی از علت این ناامنی‌ها به وزارت خارجه ایران بدهد و خانواده‌های آنان را از نگرانی درآورد و دولت کی‌اف امنیت ایرانیان مقیم اوکراین را تضمین کند.
سفیر اوکراین نیز ضمن تقدیر و تشکر از حسن توجه شورای نگهبان به مصوبات مجلس در خصوص قراردادهای اوکراین و ایران تصریح کرد: امیدواریم سطح همکاری‌های دو کشور افزایش یابد.
وی درخصوص وضعیت «دادگاه قانون اساسی اوکراین» گفت: این نهاد مانند شورای نگهبان در ایران است. اما دموکراسی در کشور ما جوان است البته وضعیت کشورما چندان که ارباب رسانه‌ها می‌نویسند بد نیست.
وی افزود: اوکراین در سال1991به استقلال دست یافت در حالی که از 1930تحت اشغال شوروی بود. در زمان استالین با اعمال قحطی مصنوعی و خارج کردن غله از اوکراین هفت میلیون از مردم این کشور کشته شدند.
وی افزود: قانون اساسی اوکراین برای نخستین بار در 1994تصویب شد و در 2004مجددا مورد بازنگری قرار گرفت.
سفیر اوکراین ضمن ابراز امیدواری برای بهبود اوضاع سیاسی کشورش گفت: در قانون اساسی جدید از اختیارات رئیس جمهور کاسته شده و نخست‌وزیر اختیارات بیشتری یافته است.
وی درباره وضیعت ایرانیان مقیم اوکراین گفت: هم اکنون حدود 4هزار ایرانی در اوکراین زندگی می‌کنند و حدود 3800تن آنان دانشجو هستند و در مواردی با زنان اوکراینی ازدواج کرده و زندگی خوبی دارند.
وی ضمن ابراز بی‌اطلاعی از ضرب و شتم و قتل دانشجویان ایرانی در کشورش گفت: این مساله را پیگیری می‌کنم ولی گمان نمی‌کنم وضعیت دانشجویان ایرانی بدتر از وضعیت دیگر خارجیان مقیم اوکراین باشد. برخوردهای احتمالی با دانشجویان ایرانی نیز جنبه‌های سیاسی ندارد.
وی افزود: تاکنون مدارک 15دانشگاه اوکراینی از سوی وزارت علوم ایران مورد تائید قرار گرفته و ما امیدواریم تعداد بیشتری از دانشگاههای ما مورد تائید وزارت علوم قرار گیرند.
وی با تشریح اجمالی روابط صنعتی و اقتصادی بین دو کشور در ساخت هواپیمای ایران140، واگن‌سازی، و ... خواستار افزایش همکاری فرهنگی بین دو کشور شد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

مجنون روایت حماسه فرزندان ایران است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۷ آبان ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

گزارش تصویری دیدار دکتر طحان‌نظیف و دکتر صادقی‌مقدم با خانواده سپهبد شهید «غلامعلی رشید»

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

در تحلیل نظرات شورای نگهبان باید به زمینه و زمانه صدور نظرات توجه شود

ادعای دوستی ترامپ با ملت ایران دروغی آشکار است

پربازدید ها

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

آیت‌الله مدرسی یزدی از خانواده شهید پاسدار امیر حسین حسنی از شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه تجلیل کرد

بانوی شهید «حانیه نادری»؛ مربی پیش‌دبستان و عضو شبکه نظارت که «مایه برکت و افتخار» پدر و مادرش بود/ جرمش همسایگی با یک دانشمند هسته‌ای بود/ دکتر طحان‌نظیف: قطعه ۴۲ بهشت زهرا (س) نمایشگاه کینه‌توزی رژیم‌صهیونیستی نسبت به مردم ایران است

آیت‌الله جنتی: رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب راهبرد پیروزی ملت‌ها در برابر استکبار است/ قدرت‌های سلطه‌گر در طول تاریخ به دنبال غارت ملت‌ها بوده‌اند

دکتر مولابیگی در دیدار با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»: شهادت، اوج اخلاص و عشق به آرمان‌هاست

بازدید اعضای شورای نگهبان از نمایشگاه جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان

جلسه هیات امنای پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد

بررسی یک طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است