کد خبر: ۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۰- 24 June 2007
دکترکدخدایی:

«مهندسی ‌خبر» در رسانه‌ها باید در راستای «منافع‌ملی» باشد

سخنگوی شورای ‌نگهبان گفت : مهندسی خبر در رسانه‌ها باید معطوف به منافع ملی باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان دکترکدخدایی در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با تاکید بر اهمیت این خبرگزاری یادآور شد: مدیریت خبر باید تاثیرگذار باشد، اینکه رسانه‌ای گمان کند باید اخبار به‌گونه‌ای منتشر شود که هیچ واکنشی نداشته باشد و کسی متعرض آن نشود از اهمیت فعالیت خود می‌کاهد.
وی تصریح کرد: گاه منافع ملی ایجاب می‌کند که فعالیت رسانه‌ای جدی صورت گیرد و این امر هم ممکن است واکنش‌هایی در پی داشته باشد.
سخنگوی شورای‌نگهبان برگزاری این گونه نشست‌ها و بازدیدها را برای شورای‌نگهبان و نیز رسانه‌ها مفید دانست و گفت: این نشست‌ها موجب افزایش شناخت دو طرف از نحوه عملکرد و انتظارات یکدیگر می‌شود.
 

  ضرورت‌های فعالیت رسانه‌ای در جامعه دینی

دکترکدخدایی گفت: در اطلاع‌رسانی در هر جامعه‌ای باید فرهنگ، مقتضیات و نظام آن را در نظر گرفت. در کشور ما جامعه، یک رنگ دینی دارد و در امر اطلاع‌رسانی نمی توان از توجه به این امر غافل بود.
وی فعالیت رسانه‌ای را امری مقدس توصیف کرد و افزود: کار خبرنگار پیام‌رسانی است چنانکه پیامبران نیز وظیفه ابلاغ پیام الهی داشته‌اند؛ در قرآن کریم از بلاغ، ابلاغ و تبلیغ سخن گفته شده و یادآور شده که وظیفه پیامبر تنها وظیفه ابلاغ پیام الهی است.
وی با اشاره به طبع آدمی که مشتاق شنیدن خبر است گفت: همه انسانها از شنیدن خبر خوب شاد و از شنیدن خبر بد ناراحت می‌شوند و همه به خبر اهمیت می دهند و به اخباری که با عواطفشان سازگاری بیشتری دارد توجه بیشتری نشان می‌دهند. به همین دلیل است که اطلاع‌رسانی در هر جامعه‌ای باید با فرهنگ آن جامعه همرنگ باشد.
دکترکدخدایی با اشاره به بعد سیاسی- امنیتی جوامع انسانی گفت: تنازع طبیعی بین انسانها موجب می‌گردد جوامع انسانی در جستجوی منافع خود - سوای اینکه این منافع حق یا باطل باشد- هستند. به همین دلیل است که در بخشی که به بعد سیاسی و امنیتی بر‌می‌گردد اطلاع‌ر‌سانی، شکل مخفی و جاسوسی به خود می‌گیرد و امنیت ملی کشورها را رقم می زند.
 
 

نقش رسانه‌ها در انقلاب‌های رنگی

وی با اشاره به تلاش ابرقدرتها در بهره گیری از رسانه‌ها گفت: شخصیت رابرت مکسفل که دهه90 در جزایر قناری اسپانیا به دلایلی مشکوک کشته شد و بعد هم اموالش ضبط شد تا بعد از مرگش برای جامعه شناخته شده نبود. او تنها کسی که در تمام کشورهای یک یا دو روزنامه داشت؛ اغلب خبرگزاری ها را حمایت می کرد و در کشورها منزلتی داشت؛ حتی شاه ایران هم در جریان اطلاع‌رسانی از او کمک می گرفت. در انگلیس هم20 روزنامه داشت.
وی افزود: بعد از وی «رابرت مرداخ» فضای عمومی رسانه‌ها را تسخیر کرد و اکنون «جورج سوروس» بخش قابل توجهی از رسانه‌های جهان را مدیریت می‌کند.
وی با اشاره به نقش سوروس در مهندسی افکار عمومی کشورهای منطقه، گفت: در انقلاب‌های به اصطلاح رنگی، استراتژی آنها استفاده از خبرگزاری‌ها و مدیریت خبر بود و در بازار انقلاب‌های رنگی و با مدیریت خبر توانستند حکومتها را تغییر بدهند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه رسانه‌های کشور به مهندسی اخبار گفت: مدیریت خبر، امروز امر بسیار مهمی است و نباید از تاثیر آن بر جامعه غافل بود.
وی ضمن یادآوری نقش مدیریت خبر در انقلاب اسلامی گفت: حضرت امام (ره) در انقلاب اسلامی از این امر بهره زیادی برد. تا جایی که «آلوین تافلر» با اشاره به شیوه‌های رسانه‌ای حضرت امام (ره) انقلاب اسلامی، را یک انقلاب رسانه ای می‌نامد.
 

آسیب‌های پراکندگی

سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: بعد از انقلاب کمتر توانستیم از تجربه انقلاب اسلامی در مدیریت خبر استفاده کنیم و مهندسی اخبار پراکنده شد و تنها به صورت مقطعی توانستیم به مدیریت مطلوب اخبار که در جهت منافع ملی باشد استفاده کنیم.
وی گفت: کشورهای قدرتمند سعی می‌کند جریان رسانه‌ای حاکم بر جهان را مدیریت کنند و هنگامی که شبکه‌ای مانند الجزیره حرکت موفقی را شروع می‌کند بر آن چنگ می اندازد تا این شبکه نیز از سیاستهای کلی آنها دور نشود.
وی گفت: در جریان جنگ اول خلیج‌فارس شبکه سی.ان.ان تنها منبع خبری و تنها نهاد مجاز اطلاع‌رسانی بود و توانست با گستره جهانی که داشت به صورت واحد و مدیریت شده، افکار عمومی جهان را درخصوص این جنگ هدایت کند.
 وی با اشاره به آسیب‌های پراکنده‌شدن منابع خبری گفت: غفلت از مهندسی خبر موجب شده است ما گاه نسبت به صحت خبر دچار تردید شویم و مجبور شویم صحت آن را از منبع خبر بپرسیم؛ بدیهی است درباره همه زمینه ها نمی‌شود چنین کرد.
 

ایرنا یک سرمایه ‌است

سخنگوی شورای نگهبان سابقه طولانی خبرگزاری جمهوری اسلامی را یک سرمایه دانست و گفت: قدمت 73 ساله ایرنا یک ویژگی اساسی است؛ اگر هر  25 سال یک نسل بدانیم؛ ایرنا  تجربه 3 نسل فعالیت رسانه‌ای را با خود دارد؛ باید از این سرمایه استفاده کرد.
وی ضمن تاکید بر فعال شدن امکانات گسترده و  دفاتر متعدد ایرنا در داخل و خارج از کشور گفت: با ساماندهی بهتر دانشکده خبر، از این مجموعه نیز می‌توان به عنوان نهادی برای آموزش خبرنگاران استفاده کرد و آموزش‌ها به گونه‌ای باشد که دانشجویان بتوانند چگونگی هماهنگ کردن فضای خبری با منافع نظام را به صورت عالمانه و کارشناسی به کار ببندند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: به تعبیر حضرت آیت‌الله جنتی؛ خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری نظام است. بنابراین ما همواره باید این خبرگزاری را پشتیبان منافع ملی ببینیم و آنچه باید برای خبرنگاران ایرنا مهم باشد حفظ منافع ملی است.
این استاد حقوق دانشگاه تهران با اشاره به فعال بودن خبرگزاری ایسنا در حوزه«فقه و حقوق» پیشنهاد کرد: خبرگزاری ایرنا نیز می‌تواند بخش تخصصی فقه حقوق داشته باشد و با استفاده از خبرنگارانی که تخصص حقوقی هم دارند در این عرصه نیز تاثیرگذار باشد.
وی ضمن آرزوی موفقیت دست‌اندرکاران ایرنا برای فعالیت در راستای منافع ملی افزود: اگر خبرگزاری همتش حفظ منافع کشور باشد قطعا می تواند موثر باشد.
در این دیدار فیاضی مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز گزارشی از فعالیت های این سازمان را ارئه داد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

انتشار جلد پنجم و ششم مجموعه «تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول قانون اساسی» با محوریت اقتصاد و امور مالی

اربعین حسینی ریشه عمیق ایمانی در اسلام دارد

پروژه و راهبرد ما «همگرایی و هم‌افزایی» است نه کشمکش و تفرقه

هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است

۶ درس تمدنی اربعین در بیانیه راهبردی آیت‌الله اعرافی / پیوندِ خونِ حسین(ع) با خونِ خامنه‌ای شهید را به گوش جهانیان برسانید

دکتر طحان‌نظیف: مردم ایران پس از شهادت رهبر با قدرت بیشتری پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند

ضربات نیرو‌های مسلح و مقاومت مردم، دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند

گزارش تصویری گرامیداشت چهل و ششمین سالروز تأسیس شورای نگهبان در آمل

دکتر طحان‌نظیف: دشمن حتی به قواعد ادعایی خود در حقوق بشر نیز پایبند نیست/ دشمنی استکبار با آرمان‌های مردم ایران و مبانی نظام جمهوری اسلامی است/ قانون اساسی سلطه‌پذیری و سلطه‌گری را نفی کرده است

مجالس قائد شهید اعلام حمایت همه‌جانبه از رهبر انقلاب است

پربازدید ها

دکتر طحان‌نظیف: مردم ایران پس از شهادت رهبر با قدرت بیشتری پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند

هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است

انتشار جلد پنجم و ششم مجموعه «تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول قانون اساسی» با محوریت اقتصاد و امور مالی

پروژه و راهبرد ما «همگرایی و هم‌افزایی» است نه کشمکش و تفرقه

۶ درس تمدنی اربعین در بیانیه راهبردی آیت‌الله اعرافی / پیوندِ خونِ حسین(ع) با خونِ خامنه‌ای شهید را به گوش جهانیان برسانید

اربعین حسینی ریشه عمیق ایمانی در اسلام دارد

ضربات نیرو‌های مسلح و مقاومت مردم، دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند