کد خبر: ۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۰- 24 June 2007
دکترکدخدایی:

«مهندسی ‌خبر» در رسانه‌ها باید در راستای «منافع‌ملی» باشد

سخنگوی شورای ‌نگهبان گفت : مهندسی خبر در رسانه‌ها باید معطوف به منافع ملی باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان دکترکدخدایی در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با تاکید بر اهمیت این خبرگزاری یادآور شد: مدیریت خبر باید تاثیرگذار باشد، اینکه رسانه‌ای گمان کند باید اخبار به‌گونه‌ای منتشر شود که هیچ واکنشی نداشته باشد و کسی متعرض آن نشود از اهمیت فعالیت خود می‌کاهد.
وی تصریح کرد: گاه منافع ملی ایجاب می‌کند که فعالیت رسانه‌ای جدی صورت گیرد و این امر هم ممکن است واکنش‌هایی در پی داشته باشد.
سخنگوی شورای‌نگهبان برگزاری این گونه نشست‌ها و بازدیدها را برای شورای‌نگهبان و نیز رسانه‌ها مفید دانست و گفت: این نشست‌ها موجب افزایش شناخت دو طرف از نحوه عملکرد و انتظارات یکدیگر می‌شود.
 

  ضرورت‌های فعالیت رسانه‌ای در جامعه دینی

دکترکدخدایی گفت: در اطلاع‌رسانی در هر جامعه‌ای باید فرهنگ، مقتضیات و نظام آن را در نظر گرفت. در کشور ما جامعه، یک رنگ دینی دارد و در امر اطلاع‌رسانی نمی توان از توجه به این امر غافل بود.
وی فعالیت رسانه‌ای را امری مقدس توصیف کرد و افزود: کار خبرنگار پیام‌رسانی است چنانکه پیامبران نیز وظیفه ابلاغ پیام الهی داشته‌اند؛ در قرآن کریم از بلاغ، ابلاغ و تبلیغ سخن گفته شده و یادآور شده که وظیفه پیامبر تنها وظیفه ابلاغ پیام الهی است.
وی با اشاره به طبع آدمی که مشتاق شنیدن خبر است گفت: همه انسانها از شنیدن خبر خوب شاد و از شنیدن خبر بد ناراحت می‌شوند و همه به خبر اهمیت می دهند و به اخباری که با عواطفشان سازگاری بیشتری دارد توجه بیشتری نشان می‌دهند. به همین دلیل است که اطلاع‌رسانی در هر جامعه‌ای باید با فرهنگ آن جامعه همرنگ باشد.
دکترکدخدایی با اشاره به بعد سیاسی- امنیتی جوامع انسانی گفت: تنازع طبیعی بین انسانها موجب می‌گردد جوامع انسانی در جستجوی منافع خود - سوای اینکه این منافع حق یا باطل باشد- هستند. به همین دلیل است که در بخشی که به بعد سیاسی و امنیتی بر‌می‌گردد اطلاع‌ر‌سانی، شکل مخفی و جاسوسی به خود می‌گیرد و امنیت ملی کشورها را رقم می زند.
 
 

نقش رسانه‌ها در انقلاب‌های رنگی

وی با اشاره به تلاش ابرقدرتها در بهره گیری از رسانه‌ها گفت: شخصیت رابرت مکسفل که دهه90 در جزایر قناری اسپانیا به دلایلی مشکوک کشته شد و بعد هم اموالش ضبط شد تا بعد از مرگش برای جامعه شناخته شده نبود. او تنها کسی که در تمام کشورهای یک یا دو روزنامه داشت؛ اغلب خبرگزاری ها را حمایت می کرد و در کشورها منزلتی داشت؛ حتی شاه ایران هم در جریان اطلاع‌رسانی از او کمک می گرفت. در انگلیس هم20 روزنامه داشت.
وی افزود: بعد از وی «رابرت مرداخ» فضای عمومی رسانه‌ها را تسخیر کرد و اکنون «جورج سوروس» بخش قابل توجهی از رسانه‌های جهان را مدیریت می‌کند.
وی با اشاره به نقش سوروس در مهندسی افکار عمومی کشورهای منطقه، گفت: در انقلاب‌های به اصطلاح رنگی، استراتژی آنها استفاده از خبرگزاری‌ها و مدیریت خبر بود و در بازار انقلاب‌های رنگی و با مدیریت خبر توانستند حکومتها را تغییر بدهند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه رسانه‌های کشور به مهندسی اخبار گفت: مدیریت خبر، امروز امر بسیار مهمی است و نباید از تاثیر آن بر جامعه غافل بود.
وی ضمن یادآوری نقش مدیریت خبر در انقلاب اسلامی گفت: حضرت امام (ره) در انقلاب اسلامی از این امر بهره زیادی برد. تا جایی که «آلوین تافلر» با اشاره به شیوه‌های رسانه‌ای حضرت امام (ره) انقلاب اسلامی، را یک انقلاب رسانه ای می‌نامد.
 

آسیب‌های پراکندگی

سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: بعد از انقلاب کمتر توانستیم از تجربه انقلاب اسلامی در مدیریت خبر استفاده کنیم و مهندسی اخبار پراکنده شد و تنها به صورت مقطعی توانستیم به مدیریت مطلوب اخبار که در جهت منافع ملی باشد استفاده کنیم.
وی گفت: کشورهای قدرتمند سعی می‌کند جریان رسانه‌ای حاکم بر جهان را مدیریت کنند و هنگامی که شبکه‌ای مانند الجزیره حرکت موفقی را شروع می‌کند بر آن چنگ می اندازد تا این شبکه نیز از سیاستهای کلی آنها دور نشود.
وی گفت: در جریان جنگ اول خلیج‌فارس شبکه سی.ان.ان تنها منبع خبری و تنها نهاد مجاز اطلاع‌رسانی بود و توانست با گستره جهانی که داشت به صورت واحد و مدیریت شده، افکار عمومی جهان را درخصوص این جنگ هدایت کند.
 وی با اشاره به آسیب‌های پراکنده‌شدن منابع خبری گفت: غفلت از مهندسی خبر موجب شده است ما گاه نسبت به صحت خبر دچار تردید شویم و مجبور شویم صحت آن را از منبع خبر بپرسیم؛ بدیهی است درباره همه زمینه ها نمی‌شود چنین کرد.
 

ایرنا یک سرمایه ‌است

سخنگوی شورای نگهبان سابقه طولانی خبرگزاری جمهوری اسلامی را یک سرمایه دانست و گفت: قدمت 73 ساله ایرنا یک ویژگی اساسی است؛ اگر هر  25 سال یک نسل بدانیم؛ ایرنا  تجربه 3 نسل فعالیت رسانه‌ای را با خود دارد؛ باید از این سرمایه استفاده کرد.
وی ضمن تاکید بر فعال شدن امکانات گسترده و  دفاتر متعدد ایرنا در داخل و خارج از کشور گفت: با ساماندهی بهتر دانشکده خبر، از این مجموعه نیز می‌توان به عنوان نهادی برای آموزش خبرنگاران استفاده کرد و آموزش‌ها به گونه‌ای باشد که دانشجویان بتوانند چگونگی هماهنگ کردن فضای خبری با منافع نظام را به صورت عالمانه و کارشناسی به کار ببندند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: به تعبیر حضرت آیت‌الله جنتی؛ خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری نظام است. بنابراین ما همواره باید این خبرگزاری را پشتیبان منافع ملی ببینیم و آنچه باید برای خبرنگاران ایرنا مهم باشد حفظ منافع ملی است.
این استاد حقوق دانشگاه تهران با اشاره به فعال بودن خبرگزاری ایسنا در حوزه«فقه و حقوق» پیشنهاد کرد: خبرگزاری ایرنا نیز می‌تواند بخش تخصصی فقه حقوق داشته باشد و با استفاده از خبرنگارانی که تخصص حقوقی هم دارند در این عرصه نیز تاثیرگذار باشد.
وی ضمن آرزوی موفقیت دست‌اندرکاران ایرنا برای فعالیت در راستای منافع ملی افزود: اگر خبرگزاری همتش حفظ منافع کشور باشد قطعا می تواند موثر باشد.
در این دیدار فیاضی مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز گزارشی از فعالیت های این سازمان را ارئه داد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: دشمن به دنبال بازگردانی سلطه بر ایران است/ مردم در ۲۲ بهمن آنها را به عقب خواهند راند

پیروزی انقلاب اسلامی، تجلی عینی الله اکبر بود و هست

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دعوت جهت شرکت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن

تبیین قانون اساسی و مردم‌سالاری دینی برای مخاطبان بین‌المللی یک ضرورت است

ارائه آثار بین‌المللی پژوهشکده به نخبگان خارجی، موجب شکل‌گیری نگاهی جدید نسبت به نظام حقوقی ایران شده است

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان در حوزه بین‌الملل رونمایی شد/ دکتر کدخدایی: تبیین نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران باید توسعه یابد

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت چهل‌وهفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ملت ایران برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر ««علیرضا شرفی‌منش» / دکتر طحان‌نظیف: دشمنان تلاش دارند با فتنه‌های گوناگون، عزم ملت ایران را در هم بشکنند

پژوهشکده شورای نگهبان عضو هیئت علمی پژوهشی جذب می‌کند

الگو‌ها و شیوه‌های فعلی تربیتی و فرهنگی پاسخگوی پیچیدگی‌ها و شرایط نسل جدید نیستند

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت چهل‌وهفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ملت ایران برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

پژوهشکده شورای نگهبان عضو هیئت علمی پژوهشی جذب می‌کند