کد خبر: ۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۰- 24 June 2007
دکترکدخدایی:
سخنگوی شورای ‌نگهبان گفت : مهندسی خبر در رسانه‌ها باید معطوف به منافع ملی باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان دکترکدخدایی در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با تاکید بر اهمیت این خبرگزاری یادآور شد: مدیریت خبر باید تاثیرگذار باشد، اینکه رسانه‌ای گمان کند باید اخبار به‌گونه‌ای منتشر شود که هیچ واکنشی نداشته باشد و کسی متعرض آن نشود از اهمیت فعالیت خود می‌کاهد.
وی تصریح کرد: گاه منافع ملی ایجاب می‌کند که فعالیت رسانه‌ای جدی صورت گیرد و این امر هم ممکن است واکنش‌هایی در پی داشته باشد.
سخنگوی شورای‌نگهبان برگزاری این گونه نشست‌ها و بازدیدها را برای شورای‌نگهبان و نیز رسانه‌ها مفید دانست و گفت: این نشست‌ها موجب افزایش شناخت دو طرف از نحوه عملکرد و انتظارات یکدیگر می‌شود.
 

  ضرورت‌های فعالیت رسانه‌ای در جامعه دینی

دکترکدخدایی گفت: در اطلاع‌رسانی در هر جامعه‌ای باید فرهنگ، مقتضیات و نظام آن را در نظر گرفت. در کشور ما جامعه، یک رنگ دینی دارد و در امر اطلاع‌رسانی نمی توان از توجه به این امر غافل بود.
وی فعالیت رسانه‌ای را امری مقدس توصیف کرد و افزود: کار خبرنگار پیام‌رسانی است چنانکه پیامبران نیز وظیفه ابلاغ پیام الهی داشته‌اند؛ در قرآن کریم از بلاغ، ابلاغ و تبلیغ سخن گفته شده و یادآور شده که وظیفه پیامبر تنها وظیفه ابلاغ پیام الهی است.
وی با اشاره به طبع آدمی که مشتاق شنیدن خبر است گفت: همه انسانها از شنیدن خبر خوب شاد و از شنیدن خبر بد ناراحت می‌شوند و همه به خبر اهمیت می دهند و به اخباری که با عواطفشان سازگاری بیشتری دارد توجه بیشتری نشان می‌دهند. به همین دلیل است که اطلاع‌رسانی در هر جامعه‌ای باید با فرهنگ آن جامعه همرنگ باشد.
دکترکدخدایی با اشاره به بعد سیاسی- امنیتی جوامع انسانی گفت: تنازع طبیعی بین انسانها موجب می‌گردد جوامع انسانی در جستجوی منافع خود - سوای اینکه این منافع حق یا باطل باشد- هستند. به همین دلیل است که در بخشی که به بعد سیاسی و امنیتی بر‌می‌گردد اطلاع‌ر‌سانی، شکل مخفی و جاسوسی به خود می‌گیرد و امنیت ملی کشورها را رقم می زند.
 
 

نقش رسانه‌ها در انقلاب‌های رنگی

وی با اشاره به تلاش ابرقدرتها در بهره گیری از رسانه‌ها گفت: شخصیت رابرت مکسفل که دهه90 در جزایر قناری اسپانیا به دلایلی مشکوک کشته شد و بعد هم اموالش ضبط شد تا بعد از مرگش برای جامعه شناخته شده نبود. او تنها کسی که در تمام کشورهای یک یا دو روزنامه داشت؛ اغلب خبرگزاری ها را حمایت می کرد و در کشورها منزلتی داشت؛ حتی شاه ایران هم در جریان اطلاع‌رسانی از او کمک می گرفت. در انگلیس هم20 روزنامه داشت.
وی افزود: بعد از وی «رابرت مرداخ» فضای عمومی رسانه‌ها را تسخیر کرد و اکنون «جورج سوروس» بخش قابل توجهی از رسانه‌های جهان را مدیریت می‌کند.
وی با اشاره به نقش سوروس در مهندسی افکار عمومی کشورهای منطقه، گفت: در انقلاب‌های به اصطلاح رنگی، استراتژی آنها استفاده از خبرگزاری‌ها و مدیریت خبر بود و در بازار انقلاب‌های رنگی و با مدیریت خبر توانستند حکومتها را تغییر بدهند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه رسانه‌های کشور به مهندسی اخبار گفت: مدیریت خبر، امروز امر بسیار مهمی است و نباید از تاثیر آن بر جامعه غافل بود.
وی ضمن یادآوری نقش مدیریت خبر در انقلاب اسلامی گفت: حضرت امام (ره) در انقلاب اسلامی از این امر بهره زیادی برد. تا جایی که «آلوین تافلر» با اشاره به شیوه‌های رسانه‌ای حضرت امام (ره) انقلاب اسلامی، را یک انقلاب رسانه ای می‌نامد.
 

آسیب‌های پراکندگی

سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: بعد از انقلاب کمتر توانستیم از تجربه انقلاب اسلامی در مدیریت خبر استفاده کنیم و مهندسی اخبار پراکنده شد و تنها به صورت مقطعی توانستیم به مدیریت مطلوب اخبار که در جهت منافع ملی باشد استفاده کنیم.
وی گفت: کشورهای قدرتمند سعی می‌کند جریان رسانه‌ای حاکم بر جهان را مدیریت کنند و هنگامی که شبکه‌ای مانند الجزیره حرکت موفقی را شروع می‌کند بر آن چنگ می اندازد تا این شبکه نیز از سیاستهای کلی آنها دور نشود.
وی گفت: در جریان جنگ اول خلیج‌فارس شبکه سی.ان.ان تنها منبع خبری و تنها نهاد مجاز اطلاع‌رسانی بود و توانست با گستره جهانی که داشت به صورت واحد و مدیریت شده، افکار عمومی جهان را درخصوص این جنگ هدایت کند.
 وی با اشاره به آسیب‌های پراکنده‌شدن منابع خبری گفت: غفلت از مهندسی خبر موجب شده است ما گاه نسبت به صحت خبر دچار تردید شویم و مجبور شویم صحت آن را از منبع خبر بپرسیم؛ بدیهی است درباره همه زمینه ها نمی‌شود چنین کرد.
 

ایرنا یک سرمایه ‌است

سخنگوی شورای نگهبان سابقه طولانی خبرگزاری جمهوری اسلامی را یک سرمایه دانست و گفت: قدمت 73 ساله ایرنا یک ویژگی اساسی است؛ اگر هر  25 سال یک نسل بدانیم؛ ایرنا  تجربه 3 نسل فعالیت رسانه‌ای را با خود دارد؛ باید از این سرمایه استفاده کرد.
وی ضمن تاکید بر فعال شدن امکانات گسترده و  دفاتر متعدد ایرنا در داخل و خارج از کشور گفت: با ساماندهی بهتر دانشکده خبر، از این مجموعه نیز می‌توان به عنوان نهادی برای آموزش خبرنگاران استفاده کرد و آموزش‌ها به گونه‌ای باشد که دانشجویان بتوانند چگونگی هماهنگ کردن فضای خبری با منافع نظام را به صورت عالمانه و کارشناسی به کار ببندند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: به تعبیر حضرت آیت‌الله جنتی؛ خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری نظام است. بنابراین ما همواره باید این خبرگزاری را پشتیبان منافع ملی ببینیم و آنچه باید برای خبرنگاران ایرنا مهم باشد حفظ منافع ملی است.
این استاد حقوق دانشگاه تهران با اشاره به فعال بودن خبرگزاری ایسنا در حوزه«فقه و حقوق» پیشنهاد کرد: خبرگزاری ایرنا نیز می‌تواند بخش تخصصی فقه حقوق داشته باشد و با استفاده از خبرنگارانی که تخصص حقوقی هم دارند در این عرصه نیز تاثیرگذار باشد.
وی ضمن آرزوی موفقیت دست‌اندرکاران ایرنا برای فعالیت در راستای منافع ملی افزود: اگر خبرگزاری همتش حفظ منافع کشور باشد قطعا می تواند موثر باشد.
در این دیدار فیاضی مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز گزارشی از فعالیت های این سازمان را ارئه داد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

انتخابات ۱۱ اسفند و حضور مردم پای صندوق‌های رای سرنوشت‌ساز است

تایید لایحه تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی

دانشجویان پیشانی مبارزه با آمریکا هستند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۶ آذر ۱۴۰۲

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۵ آذر ۱۴۰۲

آیت‌الله جنتی: دانشجویان در صف اول دفاع از حقوق ملت هستند/ پرچمدارِ مطالبه‌گری برای رفع مشکلات و پیشرفت کشور باشید

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۴ آذر ۱۴۰۲

دکتر پروین: نقش مردم در شکل‌گیری قانون اساسی مشهود است

نقش مردم از نظام قابل جدایی نیست/ اداره امور کشور بر اساس انتخابات است

بیانیه شورای نگهبان: قانون اساسی تبلور اراده مردم در مسیر تحقق احکام اسلام است

پربازدید ها

راه‌اندازی "سامانه داوطلب" برای ارتباط بهتر داوطلبان انتخابات مجلس با شورای نگهبان

اطلاعیه شماره ۲ هیات مرکزی نظارت دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی

آغاز بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های نظارت/ ۵۲۸۸ داوطلب انتخابات مجلس اعتراض کردند

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات

۴ اساسنامه دولتی در شورای نگهبان تایید شد/ پاکدستی و سلامت اقتصادی داوطلبان برای شورای نگهبان مهم است

دیدار فقها و حقوقدانان شورای نگهبان با رهبر معظم انقلاب

معترضان به بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی چه کنند؟

فیلم|مروری بر بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار فقها و حقوقدانان شورای نگهبان

شورای نگهبان توصیه پذیر نیست/ هیات‌های نظارت ۵۰ روز فرصت دارند

تایید طرح اصلاح بند (۱) ماده (۸۳) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی