کد خبر: ۵۲۲۷
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹- 03 June 2018
۱۴ خرداد هر سال روزی است بس غمناک برای جامعه ایرانی که راهبری حکیم و دلسوز را از دست داد. او راهنمایی بود برای همه علاقه‌مندان، فارغ از مرزهای جغرافیایی و سیاسی.

۱۴ خرداد هر سال روزی است بس غمناک برای جامعه ایرانی که راهبری حکیم و دلسوز را از دست داد. او راهنمایی بود برای همه علاقه‌مندان، فارغ از مرزهای جغرافیایی و سیاسی.
منشا نظریه‌های او اسلام بود و شکل اجرایی آن انقلاب اسلامی که تحولی شگرف را پدید آورد و به همین خاطر معتقد بود، شک نباید کرد که انقلاب اسلامی ایران از همه انقلاب‌ها جداست، هم در پیدایش و هم در کیفیت مبارزه و همه در انگیزه انقلاب و قیام. (از وصیتنامه سیاسی الهی)
این مبنا در نگرش آن حضرت به امور داخلی و یا سیاست خارجی بسیار تعیین‌کننده بود. که به برخی از آنها اشاره می‌شود:

نفی ظلم

بر اساس این اصل، نگاه حمایتی به محرومان جهانی معنا پیدا می‌کند، موضوعی که امروزه در قالب سیاست حمایت‌های حقوق بشری و مسئولیت دیگر کشورها در مقابل ظلم و تعدی به جوامع ضعیف مطرح شده است. در این ارتباط تأکید می‌نمایند: «ما باید در ارتباط با مردم جهان و رسیدگی به مشکلات و مسائل مسلمانان و حمایت از مبارزان و گرسنگان و محرومان با تمام وجود تلاش نمائیم و این را باید از اصول سیاست خارجی خود بدانیم.» (29 تیر 1367)

استقلال از قدرت‌های جهانی

سیاست عدم وابستگی به قدرت‌های جهانی در هر شکل از جمله نگرش‌های امام در حوزه سیاست خارجی بود که به سیاست نه شرقی، نه غربی معروف شد.

مبارزه با آمریکا

به دلیل جنایت‌های آمریکا در مناطق مختلف جهان این کشور به عنوان نماد ظلم و ستم شناخته می‌شود و به همین دلیل امام نیز هر چه فریاد داشت بر سر آمریکا می‌‌زد و تمام مسلمانان و آزادی‌خواهان را دعوت به مقابله با این مظهر ستم می‌نمود. اصول سیاست خارجی را که امام خمینی طراحی نموده است می‌توان به منزله یکی از منابع رسمی تصمیم‌گیری در سیاست جمهوری اسلامی ایران به شمار آورد. به گونه‌ای که حتی رهبر معظم انقلاب بارها بیان داشته‌اند که خط کلی در سیاست جمهوری اسلامی ایران همان خطی است که امام خمینی (ره) تبیین و ترسیم نموده‌اند. در امور داخلی نیز ایشان، اتکا به مردم و نظرات آنان، حفظ وحدت و همبستگی داخلی را عناصر تعیین‌کننده در قدرت نظام اسلامی می‌دانستند و همیشه بر آن تاکید می‌کردند. نتیجه آن‌که امام با اتکا به حمایت و حضور مردم در صحنه و با توکل به خدای بزرگ، معتقد بود غلبه بر مشکلات داخلی و تهدیدات خارجی امکان‌پذیر است و چنانچه وحدت بین مردم حفظ شود دشمنان نیز مایوس خواهند شد، و این میراثی جاودان از آن پیر سفر کرده است.
دکتر کدخدایی - سخنگوی شورای نگهبان
منبع : روزنامه جام جم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

فتاح تجلی خیره‌کننده‌ای از ایمان و امید جوانان ایرانی

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

تاکید رهبری بر «ایمان» و «امید» براساس شناخت فرصت‌ها و تهدیدهاست

گفتمان امام(ره) گفتمان تجدید تمدن اسلامی بود

امام خامنه‌ای مقتدرانه جامعه اسلامی را رهبری می‌کنند

با گذشت ۳۴ سال از ارتحال امام خمینی(ره) همچنان آرمان‌های او در حال تحقق است

انقلاب بزرگ امام خمینی(ره) همچنان زنده و پویاست/ ضرورت مجاهدت برای تحقق آرمان‌ها و اصول مترقی قانون اساسی

دشمن به دنبال حذف تاریخ ارزشمند ملت‌ها است/نسل جوان را با چهره تابناک تاریخ معاصر آشنا کنیم

رهبر انقلاب مفسرِ عملیِ خط امام است/ قیام ۱۵ خرداد قیامی با انگیزه‌های خالص اسلامی بود

برکات پیدا و پنهان حرم مطهر امام رضا(ع) برای ایران و اهالی‌ش قابل شمارش نیست

پربازدید ها

تایید طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص

تایید طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از مالکیت صنعتی

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

نظر شورای نگهبان درباره طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور

سیاست‌های کلی انتخابات، نظام مسائل انتخابات است/ راهبردهای مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت دغدغه و نگاه مشترک ماست

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب و گفتگو با ناشران و نویسندگان/ دکتر طحان‌نظیف «خاتون و قوماندان» خرید و به گلایه‌ مردم از گرانی کتاب گوش داد

دکتر ره‌پیک از نمایشگاه کتاب بازدید کرد؛ از خرید «عصرهای کریسکان» تا پاسخ به سوالات حقوقی و سیاسی مردم

طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در حال بررسی است/ توقعات از یک طرح و لایحه بالا برده نشود/ آغاز بررسی طرح «اصلاح قانون انتخابات» در شورای نگهبان

بررسی طرح «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان