کد خبر: ۴۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶- 05 October 2017
دکترکدخدایی:

هیأت اندیشه‌ورز جایگزین مجمع تشخیص نیست

رئیس حوزه ریاست مجلس خبرگان رهبری گفت: هیأت اندیشه‌ورز جایگزین مجمع تشخیص مصلحت نظام یا هم عرض آن نخواهد بود. قطعا یک نهاد مستقلی در داخل مجلس خبرگان رهبری خواهد شد که بتواند وظیفه مطالبه‌گری را انجام دهد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، مشروح گفتگوی دکتر کدخدایی با خبرآنلاین به شرح زیر است:
رهبر معظم انقلاب در دیداری که با اعضای مجلس خبرگان داشتند به تشکیل هیأت اندیشه ورز تأکید کردند، درباره این هیأت و اختیاراتش دو دیدگاه مطرح می شود، برخی هیأت اندیشه ورز مجلس خبرگان را به عنوان یک بازوی مشورتی به مثابه مجمع تشخیص مصلحت نظام توصیف می کنند که قرار است در تحقق اهداف انقلاب بررسی هایی انجام دهد و برآوردی از پیشرفت ها، توقف ها و احیانا پسرفت ها داشته باشد، دیدگاه دوم می گوید هیأت اندیشه ورز شیوه و روش مطالبه گری مجلس خبرگان از مسئولان نظام را می خواهد سامان دهی کند تا هر موضوعی به عنوان مصداق مطالبه گری مجلس خبرگان مطرح نشود بلکه با یک بررسی همه جانبه درباره موضوعات، مصادیق مشخص و انتقال ایرادات و اشکالات به مسئولان مربوط با در نظر گرفتن تمام جهات صورت گیرد، نظر شما به عنوان رئیس حوزه ریاست مجلس خبرگان رهبری درباره ضرورت تشکیل هیأت اندیشه ورز چیست؟

سال گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان به ضرورت مطالبه گری از روسای قوه مجریه، قوه مقننه و قوه قضائیه اشاره کردند اما اینکه این مطالبه گری در چه ظرف و چه شکلی انجام شود، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با اعضای مجلس خبرگان مسئله را تشریح و تبیین و به تشکیل هیأت اندیشه ورز تأکید کردند.
اکنون بر مجلس خبرگان رهبری فرض است که هر چه زودتر در لبیک به ندای رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی، اقدام اساسی، عملیاتی و عاجل را برای تشکیل هیات اندیشه‌ورز و پیگیری مطالبات راهبردی برای تحکیم پایه‌های انقلاب اسلامی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی محکم‌تر از گذشته انجام دهد. به نظر من هم در فرمایشات قبلی و هم در فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب آمد که این هیأت اندیشه ورز در حوزه های راهبردی باید مطالباتی را پیگیری و در راستای وظیفه مطالبه گری باید ورود داشته باشد. در واقع بررسی های اولیه و تبیین راهکارها را انجام دهد تا بتواند تحقق مطالبات را از مسئولان ذی ربط در خواست کند بنابراین هیأت اندیشه ورز جایگزین مجمع تشخیص مصلحت نظام یا هم عرض آن نخواهد بود. قطعا یک نهاد مستقلی در داخل مجلس خبرگان رهبری خواهد شد که بتواند وظیفه مطالبه گری را انشاءالله انجام دهد.
در چه حوزه هایی باید هیأت اندیشه ورز ورود داشته باشد چون مباحث گسترده و موضوعات متعدد است. به نظر شما چه اولویت بندی هایی باید صورت گیرد؟ آیا اولویت بندی هیأت اندیشه ورز در مطالبه گری موضوعات از مسئولان باید براساس نامگذاری سال باشد یا ضرورت های روز کشور در حوزه داخلی و خارجی باید ملاک عمل قرار گیرد یا....
طبیعتا در اولویت بندی مباحث در هیأت اندیشه ورز، مسائل ساده و جزیی اجرایی جایی نخواهد داشت. مقام معظم رهبری اشاره کردند که باید در حوزه مسائل راهبردی یا مسائل کلان کشور مطالبه گری انجام شود که اینها تعریف خاص خودش را در مباحث مدیریتی و علوم سیاسی دارد. ما باید در حوزه راهبردی ورود کنیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی مثال هایی همچون موضوع ارزش پول ملی را مطرح کردند بنابراین مسائل جزیی که قوای سه گانه یا دستگاه های اجرایی مشغول انجام آنها هستند شامل موضوع مطالبه گری هیأت اندیشه ورز نمی شود بلکه هیأت اندیشه ورز باید مسیر اصلی و کلان نظام را بررسی کند که آیا انحرافی در بین انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی صورت گرفته یا خیر. نکات کلان و تأثیرگذار و با اهمیت نظام جمهوری اسلامی ایران است که انشاءالله اگر این هیأت تشکیل شود -که از نظر ما تشکیلش جزء ضرورت ها است- می تواند در این حوزه ها ورود کند و پیگیری انجام دهد.
خود شما به طور مصداقی ورود هیأت اندیشه ورز در کدام موضوعات را اولویت می دانید؟
من بحث سیاست خارجی را اولویت می دانم چون الان دشمن در حوزه سیاست خارجی مشکلات زیادی را برای ما ایجاد می کند و لازم است در حوزه سیاست خارجی یک راهبرد اساسی و یک تلاش موثری را داشته باشیم تا اقدامات ما خدایی نکرده انفعالی نباشد بلکه در تعیین سرنوشت آینده جمهوری اسلامی موثر واقع شود.
در حوزه سیاست داخلی پیگیری چه موضوعی را اولویت می دانید؟
در حوزه سیاست داخلی، اگر بخواهیم جزیی تر بگوییم اقتصاد و معیشت موضوع است. حوزه اقتصاد الان عرصه ای است که همه مسئولان کشور در توجه به آن متفق القول هستند. انشاءالله یک حرکت و تحول اساسی در این حوزه صورت بگیرد، به گونه ای که بتواند نیازهای جامعه امروز را فراهم و تأمین کند و خدایی نکرده تعبیر ناکارآمدی به جمهوری اسلامی منتسب نشود.
همواره در ادوار مختلف انتخابات اعم از ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا این بحث مطرح بود که نامزدها یکسری مطالب یا وعده هایی می دهند یا انتقادهایی را از مسئولان گذشته مطرح می کنند، این مسئله پیام غلطی را به جامعه می دهد چون مردم در حوزه ای شروع به مطالبه گری می کنند که با واقعیت ها همخوانی ندارد. به نظر شما برای اصلاح این روند، حالا که اعضای مجلس خبرگان رهبری قرار است مطالبه گری صحیح و مناسب داشته باشند و به این مطالبه گری حالت عمومی دهند تا از سوی مسئولان دست اندرکار پیگیری شود، رسالت مهمی بر دوش هیأت اندیشه ورز قرار دارد یا خیر؟
قطعا همین طور است. با توجه به اینکه باید به مسیر طی شده در نظام جمهوری اسلامی ایران از آغاز تا کنون توجه و مشخص شود چقدر با اهداف و آرمان های کلان انقلاب اسلامی همخوانی دارد بنابراین موضوعات کاری هیأت اندیشه ورز را نباید به مسائل جزیی و سیاسی یا اختلاف سلیقه ها فرو بکاهیم. باید ببنیم جمهوری اسلامی برای چه شکل گرفت، اهداف انقلاب اسلامی چه بود و آیا در این 38 سال گذشته این مسیر را درست رفتیم یا خیر، اگر احساس ضعفی می شود و اگر احساس اشتباهی می شود تلاش کنیم از همه کسانی که دست اندرکار هستند بدون توجه به مسائل سیاسی درخواست کنیم مسیرشان را اصلاح کنند تا جمهوری اسلامی ایران به آن اهداف و آرمان های اصلی خودش برسد.
پاشنه آشیل را برای هیأت اندیشه ورز چه می دانید، چون بعضی می گویند اگر بحث مطالبه گری هیأت اندیشه ورز در وادی روزمرگی بیفتد خروجی حاصل نخواهد شد، نظر شما چیست؟
خیر، امیدواریم این طور نباشد و انشاءالله در شکل گیری و روش کار هیأت اندیشه ورز دقت شود تا بتوانند آنچه مورد توجه مقام معظم رهبری، مصلحت کشور و مفید برای مردم است، همان مسیر تعقیب، پیگیری و محقق شود.

منبع : خبرآنلاین
 
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

طوفان‌الاقصی؛ پایانی بر افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی

باید نیاز به کتاب و کتابخوانی و روحیه تفکر را در جامعه گسترش داد

قدردانی آیت‌الله مدرسی‌یزدی از نیروهای مسلح و مردم؛ حضور مردم در نمازجمعه نصر چشمگیر و پرصلابت بود

گزارش تصویری بازدید دکتر طحان‌نظیف از دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

سخنگوی شورای نگهبان: سریال «قصه‌های صندوق» یک نمونه بود؛ انتخابات‌ها و قوانین سرشار از سوژه‌های مختلف برای ساخت آثار هنری هستند

۱۴ ویژگی منحصر به فرد شهید سیدحسن نصرالله

عملیات وعده صادق ۲ منطبق با قوانین منشور سازمان ملل متحد بود

نیروی مقاومت و گفتمان انقلاب در بن بست قرار نمی‌گیرد / وسط یک معرکه هستیم؛ مسئولین در سخنانشان دقت بیشتری کنند

حضور تاریخی مردم در نماز جمعه امروز تداوم اقدام درخشان نیروهای مسلح در ماجرای وعده صادق ۲ بود

سخنگوی شورای نگهبان: مسیر مقاومت ادامه دارد/ جنایات صهیونیست‌ها نتیجه سکوت مجامع بین‌المللی است

پربازدید ها

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در پی شهادت سید حسن نصرالله، دبیر کلّ شهید حزب الله لبنان

قانون اساسی مبنای حمایت از مستضعفین جهان است/ گذر زمان اهمیت کار ملت ایران در دفاع مقدس را بیشتر نشان داد

۱۴ ویژگی منحصر به فرد شهید سیدحسن نصرالله

نشست فراکسیون زنان مجلس با حقوقدانان شورای نگهبان/ نمایندگان از دغدغه‌ها و مسائل جامعه بانوان گفتند/ شورای نگهبان بر نقش نمایندگان خانم در استحکام قوانین تاکید کرد

درخت اسلام و مقاومت همواره با جان‌فشانی و خون عزیزانش‌ آبیاری شده‌ است

ادای احترام سخنگوی شورای نگهبان به مقام شهید سیدحسن نصرالله

آیت‌الله جنتی: جبهه مقاومت پیروز نهایی نبرد با رژیم‌صهیونیستی است/ نیروهای مسلح تکیه‌گاه مظلومان عالم هستند/ ظالمان سرنوشتی جز سرافکندگی و ذلت ندارند

مقاومت با قدرت ادامه می‌یابد/ نابودی رژیم‌صهیونیستی حتمی است

دولت‌های اسلامی در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی به پاخیزند/ حزب‌الله لبنان ذخیره‌ای از نیروهای انسانی شجاع و مجاهد دارد

پیام آیت‌الله حسینی خراسانی در پی شهادت سید حسن نصرالله