کد خبر: ۴۴۲
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۹- 22 April 2007
عضو حقوقدان شورای نگهبان :

تبلیغ ارزش‌های دینی و فرهنگ قرآنی وظیفه همگانی است

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: تبلیغ ارزش‌های دینی و ترویج فرهنگ قرآنی وظیفه عمومی و همگانی است و فقط مختص به دولت نیست و آحاد مردم بر اساس آیات قرآن و احکام شرع موظف به تبلیغ ارزش‌های اسلامی هستند.

حجت الاسلام و المسلمین عباس کعبی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران با هشدار نسبت به شبیخون فرهنگی دشمنان علیه نظام اسلامی، تصریح کرد: دفاع از باورهای دینی و ارزش‌ها بر همه لازم است و هر کس باید در حد توان خود در این راه تلاش و سرمایه‌گذاری کند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان به وظیفه دولت در ترویج باورهای دینی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: دولت بر اساس احکامی که در دین اسلام آمده و تأکید آیات قرآن کریم و همچنین قانون اساسی وظیفه ترویج ارزش‌ها و باورهای اسلامی را به شکل گسترده به عهده دارد.
وی ادامه داد: طبق بند یک اصل سه قانون اساسی، ایجاد فضای مساعد برای رشد فضائل اخلاقی براساس ایمان و تقوا و مبارزه با مظاهر فساد، از وظایف دولت و دستگاه‌های دولتی است. در برنامه چهارم توسعه نیز این امر جز یکی از وظایف مهم دولت به شمار آمده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ساماندهی دستگاه‌های دولتی مرتبط با تبلیغ و ترویج ارزش‌های دینی، فرهنگی و قرآنی را امری مناسب ارزیابی کرد و تأکید کرد که این امر می‌تواند آثار مثبتی را در پی داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی توضیح داد: طبعاً دستگاه‌های دینی برای انجام وظایف خود بودجه‌هایی را دریافت می‌کنند، ولی متأسفانه مشاهده می‌شود که به اندازه هزینه‌های صرف شده، از توانمندی این دستگاه‌ها استفاده نمی‌شود و فعالیت‌ها به صورت مدنظر انجام نگرفته است.
وی علت این امر را فقدان نظارت هماهنگ بر دستگاه‌های تبلیغی عنوان کرد و افزود: نبود نظارت، باعث حیف و میل شدن بسیاری از امکانات و بودجه می‌شود، اگر به بودجه‌های مصوب دستگاه‌ها دقت کنیم، متوجه می‌شویم که بودجه‌های خوبی در نظر گرفته شده است، ولی در عمل اکثر مراکز فرهنگی و تبلیغی از کمبود امکانات و بودجه گلایه دارند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در زمینه بحث ادغام ساختاری برخی دستگاه‌های تبلیغی و دینی ـ قرآنی و ایجاد دستگاه جدید ابراز داشت: ادغام دستگاه‌های تبلیغی و دینی ـ قرآنی می‌تواند هم نقاط مثبت و هم منفی به همراه داشته باشد، ولی در مجموع، ساماندهی این دستگاه‌ها نباید به معنای ادغام همه آنها مورد نظر قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین کعبی توضیح داد: ساماندهی باید به معنی تلاش در جهت بهینه کردن مصرف امکانات و بودجه و نیز هماهنگی بین نهادها و سایر سازمان‌های مرتبط با تبلیغات امور دینی و نظارت بر آنها مدنظر باشد.
وی اقدامات صورت گرفته در ترویج فرهنگ قرآنی در طول 28 سالی که از حیات نظام اسلامی می‌گذرد، را مناسب ارزیابی کرد و افزود: در مقایسه با اوایل انقلاب پیشرفت‌های خوبی در این زمینه داشته‌ایم، ولی تا رسیدن به نقطه آرمانی قرآنی که تحقق اهداف قرآن در جامعه است و اینکه مردم قرآن را درک کنند و فرهنگ قرآنی به فرهنگ عمومی تبدیل شود، فاصله زیادی داریم.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

کتاب «آشنایی با حقوق اساسی ایران» به زبان انگلیسی و روسی منتشر شد

اندیشه مهدویت و انتظار در روح انقلاب اسلامی نهادینه است

«ایمان راسخ و عمیق» تنها چیزی که انسان را در برابر هجمه‌ها بیمه می‌کند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

کتاب عماد ملت، روایتی از تاریخچه عضویت حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: تعرض به جایگاه ولایت فقیه عبور از خط قرمز مردم است و عواقب سنگینی در پی خواهد داشت

دکتر کدخدایی: آمریکا باید در مراجع بین‌المللی پاسخگوی جنایت‌های اخیر باشد

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

سخنگوی شورای نگهبان: آزمون کتبی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری ۵ بهمن برگزار می‌شود

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

بررسی «طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری تأمین نیازهای غذایی در شرایط جنگی و بحرانی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

کتاب عماد ملت، روایتی از تاریخچه عضویت حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان منتشر شد