کد خبر: ۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۶:۴۰- 21 April 2007
دکتر کدخدایی در گفتگو با خبرنگاران:

زمانبندی برنامه انتخابات به اجرایی شدن مصوبه جدید مجلس بستگی دارد

سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: طبق مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی، کاندیداهای مجلس باید 6 ماه قبل از زمان ثبت‌ نام از مدیریت‌های اجرایی استعفا دهند.

به گزارش روابط‌عمومی شورای‌نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی روز شنبه 1/2/86 در گفتگو با خبرنگاران افزود: طبق قانون فعلی، مدیران اجرایی که قصد کاندیدا شدن در انتخابات مجلس را دارند باید 2 ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا دهند.
وی خاطر نشان کرد: در صورت لازم الاجرا شدن مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی، این زمان به 6 ماه افزایش خواهد یافت.
دکتر کدخدایی با اشاره به انتشار اخباری در رسانه‌ها از قول مسئولان وزارت کشور مبنی بر ارائه لایحه جدید برای کاهش مدت زمان استعفای مدیران اجرایی گفت: در صورت تصویب این لایحه در مجلس، مصوبه جدید لازم الاجرا خواهد بود و چون تعیین این زمان طبق قانون عادی است مغایرتی با قانون‌اساسی ندارد.
وی افزود: در صورتی که مصوبه جدید مجلس لازم الاجرا شود، برنامه زمانبندی شورای‌نگهبان برای انتخابات مجلس هشتم از یک ماه دیگر آغاز خواهد شد.
سخنگوی شورای‌نگهبان در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد طرح تغییر ساعت گفت: هنوز هیچ مصوبه‌ای از سوی مجلس به دست ما نرسیده است و امکان اظهار نظر وجود ندارد اما در مصوبات باید مرز اجرا و تقنین رعایت شود که شورای‌نگهبان نیز با حفظ حریم اجرا و تقنین درباره اینگونه مصوبات اظهار نظر خواهد کرد.
خبرنگاری در خصوص زمان محدود رسیدگی به لایحه بودجه کل کشور سؤال کرد که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: شورای‌نگهبان همواره تأکید کرده است در سه ماهه پایانی سال، باید تکلیف لایحه بودجه مشخص شود. چون در فرصت 2 یا 3 ماهه مجلس، شورای‌نگهبان و نهادهای کارشناسی بهتر می‌توانند بررسی و اظهار نظر نمایند.
خبرنگاری در خصوص نظر شورای‌نگهبان درباره لایحه اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سؤال کرد که دکتر کدخدایی پاسخ داد: آنچه از اصل یکصدم قانون‌اساسی برداشت می‌شود این است که شوراها حق تصویب قانون و انجام اقدامات اجرایی را ندارند و شورای‌نگهبان تاکنون در خصوص انتخاب شهرداران نظری نداشته است.
وی در خصوص مصوبه مجلس در مورد بنزین لیتری 100 تومان و سهمیه‌بندی آن از اول خرداد ماه گفت: این قانون از خرداد ماه لازم الاجرا است اما اگر دولت نظر دیگری دارد باید قبل از خرداد ماه لایحه جدیدی به مجلس ارائه دهد.
دکتر کدخدایی در خصوص لایحه مدیریت خدمات کشوری گفت: مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی که اصلاحاتی در آن برای رفع ایرادات قبلی شورای‌نگهبان به عمل آمده، هنوز به دست ما نرسیده است.
وی تشکیل کمیته مشترک مجلس و شورای‌نگهبان برای بررسی این مصوبه را رد کرد و گفت: هر گاه مجلس درخواست کند، نماینده شورای‌نگهبان برای تشریح دلایل ایرادات در جلسات کمیسیون‌ها حاضر می‌شود.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

انتشار جلد پنجم و ششم مجموعه «تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول قانون اساسی» با محوریت اقتصاد و امور مالی

اربعین حسینی ریشه عمیق ایمانی در اسلام دارد

پروژه و راهبرد ما «همگرایی و هم‌افزایی» است نه کشمکش و تفرقه

هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است

۶ درس تمدنی اربعین در بیانیه راهبردی آیت‌الله اعرافی / پیوندِ خونِ حسین(ع) با خونِ خامنه‌ای شهید را به گوش جهانیان برسانید

دکتر طحان‌نظیف: مردم ایران پس از شهادت رهبر با قدرت بیشتری پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند

ضربات نیرو‌های مسلح و مقاومت مردم، دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند

گزارش تصویری گرامیداشت چهل و ششمین سالروز تأسیس شورای نگهبان در آمل

دکتر طحان‌نظیف: دشمن حتی به قواعد ادعایی خود در حقوق بشر نیز پایبند نیست/ دشمنی استکبار با آرمان‌های مردم ایران و مبانی نظام جمهوری اسلامی است/ قانون اساسی سلطه‌پذیری و سلطه‌گری را نفی کرده است

مجالس قائد شهید اعلام حمایت همه‌جانبه از رهبر انقلاب است

پربازدید ها

دکتر طحان‌نظیف: مردم ایران پس از شهادت رهبر با قدرت بیشتری پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند

هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است

انتشار جلد پنجم و ششم مجموعه «تحلیل مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول قانون اساسی» با محوریت اقتصاد و امور مالی

پروژه و راهبرد ما «همگرایی و هم‌افزایی» است نه کشمکش و تفرقه

۶ درس تمدنی اربعین در بیانیه راهبردی آیت‌الله اعرافی / پیوندِ خونِ حسین(ع) با خونِ خامنه‌ای شهید را به گوش جهانیان برسانید

اربعین حسینی ریشه عمیق ایمانی در اسلام دارد

ضربات نیرو‌های مسلح و مقاومت مردم، دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند