کد خبر: ۴۱۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸- 07 September 2015
دکتر ابراهیمیان:

شورای نگهبان هنوز درخصوص برجام اظهار نظری ننموده است

سخنگوی شورای نگهبان، با تأکید بر اینکه شورا فعلاً اظهار نظر رسمی درباره نقش مجلس در بررسی برجام نکرده است، گفت: معتقدم حتی اگر برجام یک قرارداد بین‌المللی هم نباشد، مجلس اختیار عام قانونگذاری دارد.
نجات‌الله ابراهیمیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به انتشار گزارش پژوهشکده شورای نگهبان در روز گذشته درباره نقش مجلس در بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اظهار داشت: پژوهشکده شورای نگهبان مثل سایر مراکز پژوهشی، گزارش‌هایی را در موضوعات مختلف حقوقی منتشر می‌کند که این گزارش ها در سطوح مختلف گاهی توسط محققان و اساتید دانشگاه و گاهی توسط دانشجویان تهیه می‌شود.
وی تصریح کرد: این گزارش ها به هیچ وجه منعکس کننده نظرات رسمی شورای نگهبان نیست؛ بنابراین به چنین گزارشی باید مثل سایر گزارش های علمی و پژوهشی صرف نگریسته شود، چرا که شورای نگهبان تاکنون مجال اظهارنظر در ماهیت برجام و یا سایر قواعد مرتبط را پیدا نکرده است.
سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی ادامه داد: شورای نگهبان برای اظهارنظر در موضوعات مختلف حقوقی که بر اساس قانون موظف به پاسخگویی درباره آنهاست، از جمله بررسی مصوبات مجلس، از نظرات پژوهشی کارشناسان کمک می‌گیرد و نمونه‌هایی از این قبیل کم نبوده است که با وجود اعلام نظر مرکز تحقیقات شورای نگهبان، اعضای شورا راه حل‌های دیگری را پذیرفته‌اند.
ابراهیمیان تاکید کرد: با توجه به اینکه در رابطه با برجام و مجلس، تاکنون نه درخواست تفسیر قانون اساسی توسط شورای نگهبان مطرح شده و نه مصوبه ای در این رابطه از سوی مجلس به شورا رسیده است، شورای نگهبان فعلا هیچ اظهارنظری در این رابطه ندارد.
وی اضافه کرد: هرگونه اظهارنظر اعضای شورای نگهبان از جمله اظهارنظر بنده در سمت دانشگاهی، اساسا نظر شورای نگهبان تلقی نمی‌شود.
سخنگوی شورای نگهبان، در عین حال با اشاره به اظهارنظرهای قبلی خود در نشست‌های خبری با رسانه ها، درباره نقش مجلس در ورود به موضوع برجام، گفت: پاسخ به این موضوع بستگی به این دارد که آیا برجام یک معاهده بین‌المللی تلقی بشود یا خیر.
ابراهیمیان در این رابطه اظهار داشت: اگر برجام را یک معاهده بین‌المللی تلقی کنیم، نیاز به تصویب در مجلس دارد و حتی اگر یک معاهده بین‌المللی نیز تلقی نشود، باز هم به معنای کنار گذاشته شدن مجلس نیست.
وی در توضیح این مسئله تصریح کرد: اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی به مجلس اختیار عام قانونگذاری اعطا کرده و بر این اساس، مجلس می‌تواند حتی اگر برجام یک قرارداد بین‌المللی نیز تلقی نشود، آنچه را که به مصلحت می‌داند برای دولت ممنوع کند یا اجازه برخی اقدامات را صادر کند و یا حتی با یک طرح، قیودی را برای اقدامات دولت در هر زمینه از جمله در حوزه روابط خارجی تعریف و تعیین کند.
ابراهیمیان تاکید کرد: صرف نظر از چگونگی توصیف ماهیت برجام، مجلس همیشه می‌تواند نقش عام مداخله و قانونگذاری خود را داشته باشد؛ در واقع، نگاه من نسبت به حقوق اساسی این است که چه برجام را یک معاهده بین‌المللی بدانیم و چه ندانیم، مجلس اختیار تأثیرگذاری در این زمینه را خواهد داشت.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان‌نظیف در واکنش به تهدید ترامپ: دوباره می‌خواهید این ملت را بیازمایید؟

اعتراض و مطالبه گری منطقی «حق مردم» است / آشوب، ناامنی و کمک به دشمنان قابل قبول نیست

خدمت به آرمان‌های عاشورا ضامن بقای اسلام است/ در مسیر خدمت، مجاهدانه عمل کنیم

سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در خوزستان نیز برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ دی ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حل مشکلات معیشتی مردم، وظیفه مسئولان است/ سیره امام علی (ع) میزان سنجش حق‌مداری افراد و حکومت‌هاست

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»؛ شهیدی که جلوه‌ای از عشق و اخلاق علوی در میان ناظران انتخاباتی بود/ دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مسیر عزت را در وحدت و قوی شدن یافته‌اند

هنر الهی، مسیر نجات انسان از مادیت و انحراف است

دعا‌های ماه رجب راه‌های بلند کمال را مقابل انسان می‌گشاید

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: قوی کردن بنیه علمی و اعتقادی، بهترین راه مقابله با هجمه‌های فرهنگی است/ سیره امام هادی(ع)، تبدیل هوشمندانه تهدید‌ها به فرصت بود

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

تکریم «امین مردم» در خانه «سردار گمنام»؛ روایت دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید طیب‌مسعود/ دکتر طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

دکتر صادقی‌مقدم: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد

دکتر پروین: اندیشه‌های آیت‌الله نائینی، نقش برجسته‌ای در تبیین حکمرانی اسلامی و مردم‌سالاری دینی دارند

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با شهید ناظر «علیرضا جلالی‌فر»؛ شهیدی که جلوه‌ای از عشق و اخلاق علوی در میان ناظران انتخاباتی بود/ دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مسیر عزت را در وحدت و قوی شدن یافته‌اند

از نجف تا شورای نگهبان؛ نگاهی به نقش آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام

«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پوررجبی» که خانوادگی ناظر انتخابات بودند/ دکتر طحان‌نظیف: سبک زندگی شهیدانِ جنگ ۱۲ روزه الگوی عملی برای آینده‌سازان وطن است

بررسی اساسنامه سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان