کد خبر: ۴۰۵۶
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۳- 17 July 2015
دکتر ره‌پیک در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران:

شورای نگهبان کار بررسی قوانین قبل از انقلاب اسلامی را آغاز کرده است

عضو حقوقدان شورای نگهبان از بررسی قوانین قبل از انقلاب اسلامی توسط فقهای شورای نگهبان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، دکتر سیامک ره‌پیک عضو حقوقدان شورای نگهبان در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه امروز تهران، ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس شورای نگهبان، گفت: همواره در بیانات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بر دو مبنای بسیار مهم جمهوری اسلامی ایران، یعنی اسلامیت و جمهوریت نظام تأکید شده، یعنی تمام ارکان و سطوح برنامه‌ریزی مدیریت و فعالیت در جمهوری اسلامی ایران متکی بر مبنای اسلامی است و جمهوریت نظام نیز برآمده از آرای ملت است.
وی با مهم و کارساز بودن شورای نگهبان اظهار داشت: مهمترین سازوکارها در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی نهادی به‌نام شورای نگهبان است که مقام معظم رهبری در توصیف آن فرمودند دستگاه قانونی که مانع انحراف است و در مسیر اجرا و قانون‌گذاری بوده، شورای نگهبان است و علت اهمیت این موضوع این است که شورای نگهبان با توجه به وظایف خود در قانون اساسی تضمین‌کننده این دو مبنا در جمهوری اسلامی ایران است.
ره‌پیک نظارت بر قوانین و نظارت بر انتخابات را دو وظیفه اصلی شورای نگهبان عنوان کرد و افزود: در بحث نظارت بر قوانین همان‌گونه که قانون پیش‌بینی کرده، امر قانون‌گذاری به‌عهده مجلس است، اما براساس همین اصول قانونی مجلس شورای اسلامی بدون وجود شورای نگهبان اعتباری ندارد و اعتبار مجلس به وجود شورای نگهبان است.
وی به ارائه آماری از میزان بررسی مصوبات مجلس در شورای نگهبان پرداخت و گفت: تاکنون حدود 400 اساسنامه چه تأسیس شرکت و چه اصلاح اساسنامه در شورای نگهبان بررسی شده و حدود 3050 مصوبه مجلس نیز مورد بررسی ما قرار گرفته است.
ره‌پیک بررسی شکایات و ادعاها را از دیگر وظایف شورای نگهبان دانست و گفت: مرجع رسیدگی به این شکایات دیوان عدالت اداری است، اما ازآنجایی که باید مطابق شرع بودن و یا شرع نبودن این آئین‌نامه‌ها مورد بررسی قرار گیرد، دیوان عدالت اداری آن را به شورای نگهبان ارسال می‌کند و فقهای شورای نگهبان این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهند که تاکنون بیش از 600 پرونده در این باره به شورای نگهبان آمده و بررسی شده و این جریان ادامه دارد.



وی تفسیر قانون اساسی را از وظایف مهم شورای نگهبان توصیف کرد و گفت: تاکنون بیش از 120 تفسیر در قانون اساسی داشته‌ایم.‌ اعتبار تفسیر شورای نگهبان به‌اندازه خود قانون اساسی مهم است، یعنی همان‌گونه که هیچ‌کس نمی‌تواند از قانون اساسی عدول کند و آن را نقض کند، هیچ‌کس هم نمی‌تواند خلاف تفسیر قانون اساسی عمل کند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان از بررسی قوانین قبل از انقلاب در شورای نگهبان خبر داد و گفت: با توجه به تأکید رهبری در توجه به وضعیت قوانین قبل از انقلاب که احتمال شرعی بودن و یا نبودن آن وجود دارد، کار بررسی این قوانین توسط فقهای شورای نگهبان آغاز شده و این قوانین در اولویت‌بندی و در دستور کار قرار گرفته‌اند تا مغایرت شرعی آنها مشخص شود و در صورت نیاز نسبت به اصلاح آنها اقدامی صورت گیرد.
وی ادامه داد: نتیجه نظارت تقنینی شورای نگهبان این است که حدود اختیارات و قوای سه‌گانه در قانون اساسی تبیین می‌شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در تشریح وظیفه نظارت بر انتخابات، اظهار داشت: براساس اصول قانون اساسی، شورای نگهبان بر تمامی مراحل انتخابات نظارت می‌کند که در این راستا یک همه‌پرسی، 36 انتخابات مجلس، ریاست‌جمهوری، مجلس خبرگان و 32 انتخابات میان‌دوره‌ای را شورای نگهبان نظارت کرده است.
وی ادامه داد:‌ در دوره گذشته و انتخابات مجلس فقط در بحث رسیدگی به صلاحیت‌ها شورای نگهبان حدود 5600 پرونده را بررسی کرده است.
ره‌پیک در پایان با اشاره به سازوکار و تأسیسات ساختاری شورای نگهبان، گفت: اساساً این سازوکار اجازه نمی‌دهد در جمهوری اسلامی ایران تخلف و یا تقلب سازمان یافته و گسترده رخ دهد، البته تخلف جزئی همه‌جاست، اما اینکه کسی تصور کند که در انتخابات با وجود تشکیلات اجرایی و نظارتی شورای نگهبان امکان تخلف گسترده و تقلب وجود دارد، چنین چیزی غلط است.
وی در پایان از همه مسئولان و مردم خواست به شورای نگهبان درباره برگزاری هرچه بهتر انتخابات هفتم اسفند کمک و یاری‌‌رسانی کنند که اصل قانون‌گرایی و بی‌طرفی و اخلاق‌گرایی مدنظر شورای نگهبان است.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آزادیِ بدون هویت و آزادیِ ریشه‌دار در الگوی غربی و ایرانی

ایران از همه ظرفیت‌های حقوقی برای پیگیری و مطالبه خسارات ناشی از تجاوزات اخیر استفاده خواهد کرد

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

تقدیر آیت‌الله مدرسی یزدی از حضور آگاهانه و پرشور مردم در عزاداری‌های دهه اوّل محرم و هشداری جدی نسبت به توطئه‌های دشمن صهیونی

چهل‌وهشتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

امروز قرارگاه حسین بن علی (ع) ایران است

تجاوز رژیم صهیونیستی نقض آشکار منشور ملل متحد بود

مصوبه تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی لازم الاجراء است

سرداران ایران به رژیم صهیونیستی ضربات سنگینی وارد کردند

فیلم|حضور دکتر کدخدایی در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»

پربازدید ها

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

بررسی طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جزئیات تایید مصوبه الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زبان سخنگوی شورای نگهبان

نقض قواعد حقوق بین‌الملل در تجاوز به تأسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران

ملت بزرگ ایران و نیرو‌های مسلح پیروز واقعی هستند

دکتر طحان‌نظیف: پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» تلنگری است تا با الگوبرداری از مکتب عاشورا، روحیه بخشش و دستگیری را در جامعه تقویت کنیم

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت پیروزی‌های رزمندگان اسلام بر رژیم صهیونی و آمریکا

امروز دوست و دشمن فهمیدند که ملت ایران از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

دکتر کدخدایی: باید برآورد دقیقی از خسارات برای پیگیری‌های بین‌المللی صورت بگیرد/ لزوم تکرار قطعنامه ۴۸۷ علیه رژیم‌صهیونیستی توسط شورای امنیت

حضور پرشور امروز مردم نمایش وحدت مقابل دشمنان بود