کد خبر: ۳۷۵۱
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۹- 22 July 2014
دکتر کدخدایی:

فتنه در تمام انتخابات‌ یک معیار صلاحیت است

مشاور عالی دبیر شورای نگهبان با تاکید بر اینکه تمایلی به سخنگویی مجدد این شورا ندارد، گفت: حضور و حمایت از فتنه۸۸ در بررسی صلاحیت افراد در تمام انتخابات برای شواری نگهبان معیار است.
دکتر کدخدایی مشاور عالی آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان طی گفت‌وگویی مشروح با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه فلسفه وجودی شورای نگهبان صیانت از اسلامیت و جمهوریت نظام است، در پاسخ به سؤالی درباره مباحث مطرح درباره نظارت شورای نگهبان بر صلاحیت کاندیدای انتخابات شورای شهر و روستا، گفت: این اقدام، منع قانونی دارد؛ در اصل 99 قانون اساسی آمده که شورای نگهبان نظارت بر انتخابات خبرگان، ریاست‌جمهوری، مجلس و همه پرسی را به عهده دارد و لذا بحثی از انتخابات شورای شهر و روستا به میان نیامده است.
وی با بیان اینکه اعضای شورای نگهبان معتقدند وظایف این شورای در اصل 99 حصری است و به دیگر موارد از قبیل انتخابات شورای شهر و روستا تسری پیدا نمی‌کند، افزود: لذا اگر مجلس محترم بخواهد نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا را به شورای نگهبان بدهد، باید قانون اساسی اصلاح شود که این کار راحتی نیست.
کدخدایی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیت‌الله مومن فرموده‌اند شورای نگهبان صلاحیت تمام اعضای فعلی خبرگان را تائید نخواهد کرد، منظور از این اظهارات چیست؟، تصریح کرد: بنده نمی‌دانم نظر مبارک حضرت آیت‌الله مومن دقیقا در این باره چه بوده است اما قانون تعیین می‌کند که شورای نگهبان صلاحیت افراد را تنها برای یک دوره احراز کند و در هر انتخاباتی صلاحیت افراد باید احراز شود و فرقی نمی‌کند عضو فعلی باشد یا نه؟
وی با بیان اینکه احراز صلاحیت یک فرد به معنای احراز صلاحیت وی برای ادوار آتی نیست، افزود: بنابر این، صلاحیت افراد فعلی چه در انتخابات خبرگان، مجلس و چه در ریاست‌جمهوری باید بررسی و احراز شود چرا که شورای نگهبان بر اساس معیار قانونی عمل می‌کند.
مشاور عالی آیت‌الله جنتی در پاسخ به این سؤال " برخی تلاش دارند بگویند شورای نگهبان در انتخابات خبرگان تنها شئؤن علمی و فقهی افراد را بررسی می‌کند و صلاحیت آنها خارج از مباحث سیاسی است که در این صورت باید گفت نقش احتمالی افراد در فتنه 88 چگونه در احراز صلاحیت آنان نقش دارد"، گفت: اینطور نیست که فقط شرایط علمی مطرح باشد؛ شرایط علمی واجتهاد، وثاقت و شرایط عمومی که در قانون انتخابات ذکر شده در احراز صلاحیت اعضای خبرگان مطرح است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا درباره صلاحیت اعضای فعلی خبرگان و کاندیدای دیگر عملکرد در فتنه 88 مطرح می‌شود، گفت: بنده بدون اینکه بخواهم درباره اشخاص فعلی(خبرگان)اعلام نظر داشته باشم، می‌خواهم معیار را عرض کنم حضور در فتنه88 و حمایت از فتنه برای شورای نگهبان معیار است نه برای این انتخابات بلکه، فتنه88 در تمام انتخابات برای شورای نگهبان معیار است.
کدخدایی در پاسخ به سؤال که با توجه عدم منع قانونی برای سخنگوی شدن افراد خارج از اعضای شورای نگهبان، آیا ممکن است شما مجدداً سخنگوی شورای نگهبان شوید، تاکید کرد: منع قانونی ندارد اما بنده مایل نیستم نسبت به این قضیه صحبت کنم چون به بازگشت به مباحث گذشته(سخنگوی شورای نگهبان) تمایل ندارم و ترجیح می‌دهم کارهای دانشگاهی را دنبال کنم.
مشروح این گفت‌وگو فردا در تسنیم منتشر می‌شود
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان