کد خبر: ۳۶۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۸۵ - ۰۸:۳۰- 17 February 2007

تاکید بر اهمیت ارتباط و تعامل مجلس خبرگان با رسانه‌ها

یک عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در صورتی‌که کمیسیون‌های مجلس خبرگان فعال شود ظرفیت زیادی را ایجاد می‌کند و باعث پررنگ شدن حضور خبرگان در صحنه‌ی تصمیم‌گیری کشور می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین کعبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وظایف قانونی و شرعی این مجلس از جمله تعیین رهبر، برکنار کردن رهبر فاقد شرایط و معرفی رهبر جدید افزود: این وظایف سنتی مجلس خبرگان است. خبرگان رهبری می‌تواند مقرراتی را در راستای انتخابات خبرگان به تصویب رسانده و همچنین پنج نفر از اعضای آن می‌توانند در شورای بازنگری قانون اساسی حضور داشته باشند.
وی به کمیسیون‌های مختلف این مجلس نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در این مجلس کمیسیون‌هایی چون کمیسیون حراست و پاسداری از ولایت فقیه و کمیسیون سیاسی و اجتماعی و کمیسیون آیین‌نامه داریم و طبق آیین‌نامه‌ی مجلس خبرگان، در صورتی که این کمیسیون‌ها دستور کار داشته باشند، ‌باید هر دو هفته یک بار تشکیل جلسه دهند. همچنین می‌توانند در طول برگزاری جلسات، طبق آیین‌نامه‌ی خبرگان از نظرات کارشناسان معتبر نیز استفاده کنند.
این عضو مجلس خبرگان گفت: در دور سوم، آیین‌نامه‌ها و مصوبات خوبی در صحن مجلس خبرگان رهبری به تصویب رسید و اکنون وقت آن رسیده است که از ظرفیت‌ این آیین‌نامه‌ها و مصوبات به نحو احسن در راستای دیدگاه‌ها و فرمایشات حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری در زمینه‌ی خبرگان استفاده کرد و در جهت اجرایی کردن این آیین‌نامه‌ها قدم برداشت.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی با بیان این‌که " در آیین‌نامه‌ی مجلس خبرگان پیش‌بینی شده‌ که دبیرخانه‌ی اصلی این مجلس در قم باشد و در سایر استان‌ها نیز می‌توان دبیرخانه‌هایی را ایجاد کرد" گفت: اگر دبیرخانه‌های استانی از سوی مجلس خبرگان در استان‌های ایجاد شود، این دبیرخانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در پیشبرد سیاست‌های کلان مجلس خبرگان داشته باشند و اجرایی‌شدن مصوبات مجلس خبرگان را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: این ضرورت وجود دارد که اجلاس‌های استانی و منطقه‌یی مجلس خبرگان از سوی دبیرخانه‌ی این مجلس برگزار شود تا مردم آشنایی بیشتری با کارکرد این مجلس داشته پیدا کنند.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی در ادامه به اهمیت ارتباط و تعامل مجلس خبرگان با رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: در این ارتباط ضرورت دارد که دبیرخانه‌ی خبرگان رهبری روابط عمومی خود را احیاء کند و زمینه‌ای فراهم شود تا رسانه‌ها از جمله صدا و سیما و خبرگزاری‌ها، برنامه‌ها و گزارش‌های بیشتری را در ارتباط با مجلس خبرگان تهیه کنند.
این عضو مجلس خبرگان درباره‌ی شان و جایگاه‌ اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: آن‌ها باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند، اعضای مجلس خبرگان می‌توانند علاوه بر صدور بیانیه در قالب قطعنامه‌ای دیدگاه‌های خود را در مورد امور کلان کشور بیان کنند. اعضای مجلس خبرگان به عنوان منتخب مردم می‌توانند در پیگیری مطالبات آن‌ها نقش مهمی داشته باشند و مجلس خبرگان در این راستا می‌تواند تشکیلاتی را برای فعالیت‌های فرهنگی خود ایجاد کند.
وی همچنین گفت: مجلس خبرگان رهبری می‌تواند تحولات داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی را بررسی کند و با اعلام دیدگاه‌های خود باعث تقویت تصمیمات و مواضع مسوولان کشور شود.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی با بیان این‌که " طبق آیین‌نامه‌ی مجلس خبرگان برگزاری اجلاس دور اول هر دوره این مجلس بر عهده‌ی شورای نگهبان و با همکاری دبیرخانه مجلس خبرگان است" گفت: بر این اساس در ابتدا هیات رییسه‌ی سنی تشکیل شده و بعد از آن مراسم تحلیف برگزار شده و به دنبال آن هیات رییسه مجلس خبرگان انتخاب می‌شوند و اعضا به انتخاب کمیسیون‌ها می‌پردازند.
وی گفت: در این دوره نیز مانند دورهای قبل اعضای مجلس خبرگان رهبری با حضور در حرم امام یک بار دیگر با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید بیعت کرده و به دیدار مقام معظم رهبری می‌روند.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی در پایان گفت: این اجلاس سه روزه خواهد بود و شورای نگهبان از شخصیت‌های داخلی و بین المللی برای حضور در این اجلاس دعوت کرده است.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی