کد خبر: ۳۵۲۸
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۳- 11 January 2014
دکتر ره‌پیک:

موافقت اصولی پژوهشکده شورای نگهبان به موافقت قطعی تبدیل می‌شود

معاون اجرائی و امور انتخابات شورای نگهبان از تلاش برای تبدیل موافقت اصولی پژوهشکده شورای نگهبان به موافقت قطعی خبر داد و گفت: موافقت اصولی پژوهشکده صادر شده است.



به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، دکتر سیامک ره‌پیک طی مراسمی که با حضور حضرت آیت الله جنتی در این مرکز برگزار شد، گفت: برای اخذ موافقت قطعی تأسیس پژوهشکده در فرصت معقول، در حال تلاش هستیم تا به یاری خداوند، شورای نگهبان از یک پژوهشکده رسمی مورد تأیید آموزش عالی و مراکز علمی، برخوردار شود.
وی ضمن اشاره به مذاکرات انجام گرفته با دبیر شورای نگهبان در مورد وضعیت پژوهشکده شورای نگهبان، افزود: این پژوهشکده، ظرفیت انجام کارهای مهم پژوهشی و پشتیبانی علمی از شورای نگهبان را دارد همانطور که در این مدت هم این وظایف را انجام داده است.
معاون اجرائی و امور انتخابات شورای نگهبان گفت: اگر مقدماتی مانند امکانات، فضای مناسب، بودجه کافی، مسائل نرم افزاری، جذب نیروهای کارآمد برای پژوهشکده و برنامه‌ریزی هدفمند فراهم شود، می‌توان به نقاط کاملا مطلوب‌تری برای این مرکز و خدمت‌رسانی به شورای نگهبان دست یافت.



دکتر ره‌پیک درباره وظایف پژوهشکده شورای نگهبان اظهار داشت: وظایف و مسئولیت‌های این مرکز، پشتیبانی از نیازهای حقوقی و به ویژه حقوق و قانون اساسی برای شورای نگهبان است. بنابراین کلیه برنامه‌ها باید به گونه‌ای باشد که هر چه بیشتر بتواند با نیازهای واقعی شورای نگهبان منطبق شود؛ چنانچه در حال حاضر هم همین هدف وجود داشته و کارهایی که انجام می‌شود بخشی از آن در صحن شورای نگهبان مانند نظرات کارشناسی، نمود بیشتری دارد. اما کارهای دیگری انجام شده که باید به صورت دقیق‌تر و جدی‌تر ادامه یابد.
وی تأکید کرد: پژوهشکده باید از ظرفیت کامل کارشناسی کشور برای خدمت‌رسانی به شورای نگهبان استفاده کند. یعنی وقتی پژوهشکده می‌خواهد یک نظر کارشناسی در مورد یک مصوبه مجلس اعلام کند، باید طی مراحل کارشناسی، از نظرات تمام دستگاه‌هایی که دخالت در این مصوبه داشته‌اند مطلع و برخوردار شود تا بتواند مقدمات لازم را در اختیار تصمیم‌گیران در شورای نگهبان قرار دهد.
وی افزود: باید این موضوع، به عنوان موضوع اصلی و مهم در دستور کار پژوهشکده قرار بگیرد به طوری که دستگاه‌های مختلف که درگیر مصوبات و مواردی که به شورای نگهبان ارجاع داده می‌شود هستند، احساس نیاز کنند که در پژوهشکده حضور یافته و نظراتشان را اعلام کنند تا این نظرات به شکل منقح و علمی در اختیار شورای نگهبان قرار بگیرد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در مورد چاپ و انتشار نظرات شورای نگهبان گفت: ما در موضوع انتشار آرای شورای نگهبان که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز می‌باشد، عقب هستیم و مشکلاتی داریم که بنا داریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن، آن چه از نظرات شورا که از گذشته باقی مانده است را به شکل مناسب و قابل استفاده، منتشر نماییم.
وی افزود: انتشار این نظرات، به چند شکل طراحی شده است؛ بخشی از آنها به صورت مشروح نظرات شورای نگهبان و بخشی دیگر نظرات استدلالی شورا می‌باشد که مبانی علمی و نظری مباحث در شورا به صورت منقح باید منتشر بشود.
دکتر ره پیک به عدم آشنایی دانشجویان با نظرات شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: متأسفانه در جامعه دانشگاهی و علمی ما، نسبت به نظرات شورای نگهبان و تفاسیر شورای نگهبان به ویژه در دروسی مثل حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران که در مقاطع مختلف رشته‌های حقوقی مورد توجه قرار می‌گیرد، آنگونه که لازم است، توجه مشاهده نمی‌شود. منابع اصلی و رسمی کتاب‌های درسی این رشته باید مبتنی بر نظرات شورای نگهبان ‌باشد؛ اما جای این مباحث و نظرات، در این کتابها خالی است.
رییس مرکز تحقیقات شورای نگهبان افزود: یکی از اهداف ما در پژوهشکده، این است که بکوشیم تا متون قوی، قابل استفاده، مستند و مبتنی بر نظرات شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی و حقوق اساسی جمهوری اسلامی آماده کنیم و با تمهیداتی آنها را وارد سطوح دانشگاهی کرده و در دسترس دانشجویان حقوق در مقاطع مختلف قرار دهیم.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

«اساسنامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر» تایید شد

بررسی اساسنامه سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

مسئولان به سرعت در فناوری‌های نوین سرمایه‌گذاری کنند

دکتر مولابیگی: شهید مفتح الگوی نظریه‌پردازی عمل‌گرا در تاریخ انقلاب اسلامی است/ «وحدت و همدلی» راز عزت و بقای جامعه اسلامی است

تقویت پژوهش‌های علوم انسانی- اسلامی از برکات تعامل حوزه و دانشگاه است

آذربایجان شرقی؛ مقصد نخست دومین مرحله رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان/ رقابت‌ها در تهران و سه استان دیگر ادامه می‌یابد

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۶ آذر ۱۴۰۴

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

پژوهش، پیشران اصلی علوم و شرط تربیت عالمان صاحب‌نظر است

پربازدید ها

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

آیت‌الله جنتی: حضرت زهرا (س) الگوی بی‌بدیل زندگی حق‌مدارانه است/ بهترین تجلیل از زن را دین مبین اسلام داشته است

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به سوالات صریح دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی: قانون اساسی دستاورد بزرگ تاریخی ملت ایران است/ در بررسی مصوبات هیچ چیز پنهانی نداریم در انتخابات نیز موارد را به داوطلبان می‌گوییم

تاکید دکتر مولابیگی بر اهمیت حیاتی آموزش و پرورش در تحقق قانون اساسی/ «مسئولیت‌پذیری» و «شفافیت» دو اقتضای نظام اداری صحیح در قانون اساسی است

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود