کد خبر: ۳۴۹۴
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۴- 28 December 2013
یادداشت دکتر کدخدایی به مناسبت درگذشت مرحوم سید علی‌اکبر پرورش

معلم اخلاق، دین و سیاست

حوالی ظهر جمعه پیامکی واصل شد: «سیدعلی‌اکبر پرورش وزیر اسبق آموزش و پرورش فوت کرد»؛ خبری که خیلی‌ها را به فکر فرو برد و یادآور خاطرات خوب دوران نوجوانی و جوانی بود.



حوالی ظهر جمعه پیامکی واصل شد: «سیدعلی‌اکبر پرورش وزیر اسبق آموزش و پرورش فوت کرد»؛ خبری که خیلی‌ها را به فکر فرو برد و یادآور خاطرات خوب دوران نوجوانی و جوانی بود.
از آن سالها بسیاری از نوجوانان و جوانان اصفهان به خوبی به یاد دارند درسهای مردی وارسته، عالم و پرتلاش را که با اخلاصی مضاعف درصدد بود مفاهیم دینی را به آسانی و هدفمند در اختیار نسل جدید قرار دهد.
سخنرانی و محفل درس او همیشه همراه با نکات جدید بود که جوانها را به خود جلب می‌کرد، جوانانی که مفاهیم دینی را با نگرش جدید دنبال بودند، عرضه جدید از دینی که پاسخگوی نیازهای امروزی باشد و بتواند در مسائل سیاسی- اجتماعی حرفی برای گفتن داشته باشد. جوانان آن سالها پاسخ های خود را در کلاس های درس این معلم فداکار می یافتند که هم کلاس درس بود و هم آموزش دین و اخلاق. کلاسهایی که مایه اصلی آن از سرچشمه های وحی و روایات نشأت می‌گرفت، از زلال همیشه جاری کلام وحی و از شاخه های منشعب از آن، همچون نهج البلاغه.
استاد پرورش به پرورش مشغول بود که زمزمه‌های درس دین و سیاست او به دریای بیکران انقلاب اسلامی رسید و پس از آن که چشم‌ها به انوار انقلاب اسلامی روشن شد، تلاشهای این معلم اخلاق، دین و سیاست، در شکلی جدید ادامه یافت.
نمایندگی مجلس خبرگان (بررسی قانون اساسی)، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، حضور در کابینه شهید رجائی و نمایندگی شورای عالی دفاع سمت هائی بود که آموزه های دیرپای او را برای تشکیل حکومت اسلامی رقم می‌زد، اگرچه در برخی با نامهربانی هایی نیز مواجه بود.
یکی دو سال قبل در ایام نوروز که فرصتی برای دیدار دوستانی قدیمی در اصفهان فراهم شد به اتفاق جمعی از شاگردان و علاقه‌مندان به دیدار او شتافتیم و باز از او خواستیم تا چون همیشه کلامی را بیاموزاند و او ترجیح داد از خاطراتش بگوید و گفت از زمانی که در شورای عالی دفاع بین شهید محمد منتظری و بنی‌صدر (رئیس جمهور وقت) درگیری لفظی شد و سپس شهید منتظری با قندان به سوی بنی‌صدر حمله‌ور شد که ترسیم ذلت بنی‌صدر در آن جلسه بود.
دیدار آن سال آخرین دیدار با او بود و پس از تشدید بیماری‌ها به دیدار حق شتافت.
اما رفتنش برای همه شاگردان او غمناک است، به‌ویژه برای آنان که سخنان شیرین و نغز او را به‌ خاطر دارند و هم آنان که او را در اوج مرزهای پرآتش و دود انقلاب سوار بر موتور پژو مشاهده می‌کردند که بدون توقع، از این مجلس به مجلسی دیگر و از مسجدی به مسجد دیگر می‌رفت تا مردم مشتاق را ارشاد کند.
او از میان ما رفت اما خاطرات شیرین او همچنان در یادها باقی مانده است. او رفت چرا که رفتن را گزیری نیست، اما یادش در بین شاگردان و دوستان او همچنان باقی خواهد ماند.

عباسعلی کدخدائی
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند

گزارش تصویری بازدید آیت‌الله مدرسی یزدی از پژوهشکده شورای نگهبان

شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتما به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند/ ماجرای طبس یکی از بزرگترین شکست‌های آمریکاست و باید به جهانیان معرفی شود

"وعده صادق" اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود

"طرح استفساریه ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی" در شورای نگهبان تایید شد

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی

آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است

پربازدید ها

لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شد

طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در شورای نگهبان تایید شد

قدردانی شورای نگهبان از نیروهای مسلح و جبهه مقاومت؛ عملیات «وعده صادق» نمایش اقتدار نظام بود و ملت‌ها را به نابودی هرچه زودتر رژیم صهیونیستی امیدوار کرد

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی

پیام تسلیت آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت درگذشت دکتر داودی

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن روز قدس؛ صهیونیست‌ها منتظر ضربات جبهه مقاومت و خروش مردم جهان باشند

قدردانی آیت‌الله جنتی از عملیات «وعده صادق»/ دوران بی‌پاسخ ماندن جنایات رژیم صهیونیستی سر آمده است

تجلیل آیت‌الله مدرسی‌یزدی از نیروهای مسلح و ابراز امیدواری برای نابودی رژیم صهیونیستی

آیت‌الله رضوانی؛ شاگرد مورد اعتماد امام (ره) و تبیین‌گر نظرات فقهی شورای نگهبان/ فقیهی که نقش موثری در بررسی مصوبات مجلس داشت

دکتر طحان‌نظیف: حمله رژیم‌صهیونیستی نقض فاحش کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ است