کد خبر: ۳۰۶۲
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۸- 16 May 2013
حضرت آیت‌الله محمد مومن:

امکان تایید صلاحیت بیش از 10 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری

عضو شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان ممکن است بیش از 10 نفر را تایید صلاحیت کند و در این میان مردم تصمیم‌گیرنده نهایی هستند.



به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حضرت آیت‌الله محمد مومن چهارشنبه شب در همایش ائمه جماعات (نقش مساجد و امامزادگان در خلق حماسه سیاسی) که در بقعه امامزاده جعفر شهید در قم برگزار شد با بیان اینکه چهار نوع انتخابات امسال برگزار می‌شود اظهار کرد: در کهکیلویه و بویراحمد و آذربایجان انتخابات خبرگان رهبری هم برگزار می‌شود و علاوه بر انتخابات مربوط به ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در چهار شهرستان انتخابات میان دوره‌ای مجلس هم برگزار خواهد شد.
وی افزود: شوراهای شهر و روستا بر کار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نظارت می‌کنند و تصمیم‌های این شوراها باید توسط شهرداری‌ها اجرایی شوند و در این بین ارتباط خوبی هم با مردم وجود دارد.
عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مردم باید سعی کنند کسانی را به شوراها بفرستند که متدین و هوشمند باشند گفت: مصوبات شوراها نباید جنبه‌های دینی و مصلحت‌های مردم منطقه را نقض کند.
وی ادامه داد: بسیاری از موارد در طول سال وجود دارند که از مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور مورد شکایت قرار می‌گیرند و اگر خلاف شرعی در این میان باشد فقهای شورای نگهبان در آن موارد باید تصمیم بگیرند.
مومن با بیان اینکه بر اساس اصل 4 قانون اساسی تمام قوانین کشور و تمام نهادها و سازمان‌ها باید مطابق شرع عمل کنند گفت: تشخیص شرعی بودن قوانین و امور بر عهده شورای نگهبان است.
عضو شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در قانون اساسی ایران ولایت امر در زمان غیبت با فقیه جامع‌الشرایط است؛ ولی فقیه موظف است که در این شرایط زمامداری جامعه اسلامی را بر عهده بگیرد و این ولایت دنباله ولایت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) بوده و همان اختیارات برای ولی فقیه هم محفوظ است.
وی با اشاره به حضور مراجع بزرگ تقلید در زمان تصویب قانون اساسی و عضویت آنها در خبرگان قانون اساسی عنوان داشت: برای اینکه هیچ قانونی در کشور بر خلاف شرع و قانون اساسی به تصویب نرسد شورای نگهبان شامل شش نفر فقیه منصوب رهبری و شش نفر حقوقدان در نظر گرفته شده است.
مومن گفت: فقهای شش گانه شورای نگهبان توسط رهبری کاملا شناخته شده هستند و دارای ویژگی‌هایی چون عدالت، شجاعت و فقاهت هستند و بررسی تطابق قوانین و شرع را انجام می‌دهند.
عضو شورای نگهبان با بیان اینکه مجلس خبرگان برای تصویب یک مسئله به رأی اکثریت نیاز دارد گفت: برای انتخاب رهبر انقلاب پس از رحلت امام راحل باید دو سوم افراد رای می‌دادند یعنی در آن زمان رای حداقل 56 نفر لازم بود اما بیشتر افراد یعنی حدود 70 نفر به آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رای دادند.
وی ادامه داد: ریاست جمهوری بر اساس اصل 113 قانون اساسی اختیاراتی دارد به طوری که تمام کارهای اجرایی کشور بر عهده اوست و پس از رهبر انقلاب بالاترین اختیارات را دارد؛ رئیس دولت نیازمند شرایطی است که در اصل 115 قانون اساسی آمده است و مجلس آن را تصویب نکرده است؛ بر این اساس رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی، ایرانی‌الاصل، مدیر، مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب رسمی کشور یعنی تشیع باشد و این شرایط بر حسب اصل 99 قانون اساسی توسط شورای نگهبان تشخیص داده می‌شود.
مومن با بیان اینکه بررسی صلاحیت کاندیداها مشکلات و سختی‌های فراوانی دارد گفت: در میان 686 نفری که در این دوره ثبت نام کرده‌اند کار سختی بر عهده شورای نگهبان است و جلسات متعددی تشکیل می‌شود تا صلاحیت هر یک از افراد مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس ادله و اسناد تصمیم‌گیری شود.
عضو شورای نگهبان افزود: مردم وظیفه دارند از میان تایید صلاحیت‌شدگان بهترین شخص و اصلح را انتخاب کنند؛ شورای نگهبان ممکن است بیش از 10 نفر را تایید صلاحیت کند و در این میان مردم تصمیم‌گیرنده نهایی هستند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ایران خار چشم و استخوان در گلوی آمریکا است

قدردانی آیت‌الله اعرافی از مجاهدت‌های فرشتگان سپیدپوش / پرستاران ادامه دهندگان مسیر ایثار و فداکاری زینبی‌اند

تبیین دغدغه‌های قانونی و انتخاباتی در نشست سخنگوی شورای نگهبان با سردبیران روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها

مراسم فاطمیه با محوریت «تقویت حضور مردم در خیابان» برگزار شود / تاکید بر آمادگی مواجهه هوشمندانه با چالش‌های تربیتی، فرهنگی و اجتماعی

فقهای شورای نگهبان: معطل‌گذاشتن زمین مردم بدون نیاز خلاف شرع است؛ محدودیت ضروری نیز مستلزم جبران خسارت است

بررسی «طرح استفساریه ماده ۱۱ قانون الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی ردیف (۵-۴) جدول الزامات مصارف قانون بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

تأکید سخنگوی شورای نگهبان بر صیانت از حافظه تاریخی مردم‌سالاری دینی؛ اسناد انتخابات میراثی برای نسل‌های آینده است

دکتر پورسید: «تنقیح قوانین» و «تدوین قوانین جامع» شفافیت حقوقی را هموار می‌سازد/ قوانین جامع ۴۸‌گانه؛ کلیدِ پایان آشفتگی در نظام قانونگذاری

گزارش تصویری نشست قائم‌مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با جمعی از مدیران رسانه‌ای کشور

نشست قائم‌مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با جمعی از مدیران رسانه‌ای کشور/ دغدغه‌های رسانه‌ها درباره مصوبات و انتخابات واکاوی شد

پربازدید ها

تاکید دکتر کدخدایی بر ضرورت تحول بنیادین در نظام قانون‌گذاری مبتنی بر منظومه فکری رهبر شهید

گزارش تصویری نشست قائم‌مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با جمعی از مدیران رسانه‌ای کشور

دکتر طحان‌نظیف: سیاست‌های کلی نظام، نقشه راهِ عملیاتی برای ارتقای کیفیت تقنین هستند

دکتر مولابیگی: مقررات نباید با قانون اساسی و قوانین عادی مغایرت داشته باشند/ حدود صلاحیت مقرره‌گذاران نیز باید به‌صورت شفاف مشخص شود

دکتر پورسید: «تنقیح قوانین» و «تدوین قوانین جامع» شفافیت حقوقی را هموار می‌سازد/ قوانین جامع ۴۸‌گانه؛ کلیدِ پایان آشفتگی در نظام قانونگذاری

دکتر طحان نظیف: شناساندن شهدا حق اجتماعی نسل‌های آینده است

تأکید سخنگوی شورای نگهبان بر صیانت از حافظه تاریخی مردم‌سالاری دینی؛ اسناد انتخابات میراثی برای نسل‌های آینده است

نشست قائم‌مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با جمعی از مدیران رسانه‌ای کشور/ دغدغه‌های رسانه‌ها درباره مصوبات و انتخابات واکاوی شد

فقهای شورای نگهبان: معطل‌گذاشتن زمین مردم بدون نیاز خلاف شرع است؛ محدودیت ضروری نیز مستلزم جبران خسارت است

تبیین دغدغه‌های قانونی و انتخاباتی در نشست سخنگوی شورای نگهبان با سردبیران روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها