کد خبر: ۲۹۱
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۸۵ - ۱۵:۲۵- 23 December 2006
عضو حقوقدان شورای نگهبان :

فتوای علمای وهابی برای قتل شیعیان، توطئه دشمنان اسلام است

عضو حقوقدان شورای نگهبان، فتوای قتل شیعیان از سوی 38 تن از علمای وهابی را باهیچ‌یک از موازین فقهی منطبق ندانست و آنرا بدعتی در تاریخ اسلام عنوان کرد و افزود: این انتظار وجود دارد که علمای روشنفکر و بیدار اهل سنت سریعا موضع خودشان را در مقابل این فتوای نابحق اعلام کرده و نگذارند چنین بدعتی در تاریخ ماندگار شود.

دکتر محسن اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا درباره فتوای قتل شیعیان از سوی 38 تن از علمای وهابی اظهار داشت: این فتوای بی‌اساس که با هیچ یک از موازین فقهی منطبق نبوده، با اوضاع فعلی جهان و انزوای آمریکایی‌ها بی‌ارتباط نیست.
عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: شکست فاحشی که اسراییلی‌ها در جنگ 33 روزه از حزب‌الله خوردند و بدون تردید این شکست در حقیقت شکست آمریکا محسوب می‌شد، شکستی که در عراق آمریکایی‌ها متحمل شدند و شورشی که مردم افغانستان علیه آمریکایی‌ها آغاز کردند، مجموعا آنها را در یک انزوای بین‌المللی قرار داده و آنان فکر می‌کنند که باید راه برون‌رفتی را از این وضعیت پیدا کنند و برای همین است که وحدت مسلمانان را نشانه گرفته‌اند.
دکتر اسماعیلی خاطرنشان کرد: وحدت مسلمانان و اتحاد شیعه و سنی رمز پیروزی بوده که نشانه‌های آن را در عراق، لبنان و جاهای دیگر مانند افغانستان شاهد بودیم. آمریکایی‌ها تصمیم دارند که رمز پیروزی مسلمانان را به راز شکست آنها تبدیل کنند و این سیاستی است که از ابتدای روی کار آمدن بوش اعلام شد و تحت عنوان آغاز دوباره‌ی جنگ‌های صلیبی، مدنظر آنها قرار گرفت.
وی اظهار داشت: از این پس باید منتظر توطئه‌های زیادی برای شکست وحدت مسلمین باشیم. البته در موسم حج که تجلی وحدت و همدلی است و همیشه جایگاهی بوده که مسلمانان از سراسر جهان نفرت خود را از آمریکایی‌ها اعلام می‌کردند، صدور این فتوا، عبرت‌آموز است و باید به آن توجه داشت.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان این‌که در چنین وضعیتی باید به موازات همدیگر چند اقدام را انجام دهیم، ادامه داد: دستگاه دیپلماسی باید با رایزنی‌های فشرده و سریع خود با دولت‌های همسایه و مسلمان جلوی گسترش چنین توطئه‌هایی را بگیرد.
دکتر اسماعیلی افزود: شیعیان نیز باید خویشتن‌داری و بردباری خود را نشان داده و از گرفتار شدن در دام توطئه‌های بیگانگان پرهیز کنند و از هرگونه حرکت تقابلی بپرهیزند و هم‌چنین این انتظار از برادران اهل سنت وجود دارد که مثل گذشته متوجه باشند که کسانی که به نام فرقه‌های مختلف مسلمین به دنبال توطئه هستند، نه علاقه‌مند به شیعه و نه علاقه‌مند به اهل سنت بوده بلکه آنها با همه‌ی ما دشمن هستند و اکنون می‌خواهند با ایجاد تفرقه میان ما به اهداف شوم خود برسند.
وی اظهار داشت: هر کسی که مختصر آشنایی با موازین فقهی داشته باشد می‌داند که این فتوا بر هیچ‌یک از موازین فقهی منطبق نیست و بدعتی در تاریخ اسلام به شمار می‌آید. این انتظار وجود دارد که علمای روشنفکر و بیدار اهل سنت سریعا موضع خودشان را در مقابل این فتوای نابحق اعلام کنند و نگذارند چنین بدعتی در تاریخ ماندگار شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان خاطرنشان کرد: حکم مباح دانستن قتل گروهی از مسلمانان که همه اعتقاد آنها را به اسلام، پیامبر اسلام و قرآن قبول داشته و شاهد هستند، مساله‌ی عجیبی است و به همین دلیل از آن به عنوان بدعت یاد می‌کنم. حتی یک نفر از مسلمانان را به کفر متهم کردن و حکم اعدام آن را صادر کردن از جمله احکامی است که بسیار در مورد آن احتیاط می‌کنند و بسیار کم در تاریخ شاهد این امر هستیم که یک مسلمان را به جرم کفر، به اعدام محکوم کنند؛ چه رسد به این‌که جمعی از مسلمانان را یکجا و بدون هیچ گونه تحقیق و برخلاف آن‌چه که خودشان در کتب‌شان اعلام می‌کنند به این اتهام محکوم کنیم.
اسماعیلی تاکید کرد: بدون تردید جز دشمنان اسلام هیچ‌کس از درگیری بین مسلمانان سود نمی‌برد و طبیعتا ما شاهد هستیم که در سال‌های اخیر یک نوع همزیستی مسالمت‌آمیز میان فرقه‌های متفاوت مسلمین در جاهای مختلف رواج پیدا می‌کند و اختلافاتی که گه‌گاه دشمنان می‌خواستند تعمیق کنند به سرعت رو به زوال است. به همین جهت برآورد ما این است که این امر یک توطئه برای بازگرداندن مسلمانان به ضعف پیشین و از بین بردن شیرینی پیروزی‌هایی که در ماه‌های اخیر در بخش‌های مختلف نصیب مسلمانان جهان شده، بوده است.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

دکتر مولابیگی در جلسه ارائه مقالاتِ همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: طراحی نظام انتخاباتیِ پوشش‌دهنده سیاست‌های کلی ضروری است

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور نمایندگان مجلس برگزار شد

توضیحات دبیرخانه چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان درباره چگونگی فرایند رقابت

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در جمع دانشجویان دوره پیشگامان رهایی بسیج‌دانشجویی

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی مهمترین سند مطالبه‌گری دانشجویان است/ تشکل‌های دانشجویی در پیگیری حقوقی مطالبات جنگ ۱۲ روزه نقش‌آفرین باشند

گسترش نظارت بر مقررات راهکار تحقق جامع بند ۳ سیاست‌های تقنین است

تاکید دکتر طحان‌نظیف بر ضرورت توجه به افکار عمومی و جهاد تبیین در نشست با مسئولین روابط عمومی شورای نگهبان؛ تعامل با رسانه‌های ملی و محلی ارتقا یابد

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «مهدی طالب‌زاده»

پربازدید ها

تجلیل سخنگوی شورای نگهبان از شهید ناظر مهدی طالب‌زاده؛ نماد اخلاص، صبر و پاسداری از آرای ملت/ دکتر طحان‌نظیف: آشنایی با سیره شهدا حق اجتماعی نسل جوان است

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور است

تاکید دکتر طحان‌نظیف بر ضرورت توجه به افکار عمومی و جهاد تبیین در نشست با مسئولین روابط عمومی شورای نگهبان؛ تعامل با رسانه‌های ملی و محلی ارتقا یابد

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی مهمترین سند مطالبه‌گری دانشجویان است/ تشکل‌های دانشجویی در پیگیری حقوقی مطالبات جنگ ۱۲ روزه نقش‌آفرین باشند

گسترش نظارت بر مقررات راهکار تحقق جامع بند ۳ سیاست‌های تقنین است

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

دکتر مولابیگی در جلسه ارائه مقالاتِ همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: طراحی نظام انتخاباتیِ پوشش‌دهنده سیاست‌های کلی ضروری است

تحول در نشر حقوق اساسی ایران با ۶۱ اثر جدید پژوهشکده شورای نگهبان/ آثار پژوهشکده شورای نگهبان به چهار زبان زنده دنیا منتشر شد

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «مهدی طالب‌زاده»