کد خبر: ۲۸۳۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۲- 06 November 2012
دکتر کدخدایی با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری؛

تشکیل هیات نظارتی 11 نفره خلاف قانون اساسی است

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به طرح کمیسیون شورا‌های مجلس برای انجام اصلاحاتی در قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر قانونی وضع شود که اختیارات شورای نگهبان را محدود کند، با ایراد مواجه خواهد شد.



دکتر کدخدایی در گفت‌وگو با ایسنا در این باره ادامه داد: اصل ایجاد اصلاحات در قانون انتخابات امری مطلوب است اما اصلاحات عجولانه را توصیه نمی‌کنیم به ویژه در مواردی که تجربیاتی از گذشته داریم.
وی ادامه داد: در راستای برخی مصوبات ارسالی از ادوار گذشته به شورای نگهبان، نگاه اعضای شورای نگهبان این است که شرایط اصل 115 قانون اساسی حصری است و احراز آنها توسط شورای نگهبان باید انجام شود، بر این اساس اگر قانونی بخواهد وضع شود که اختیارات شورای نگهبان را محدود کند ممکن است در آینده با ایراد مواجه شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: البته ما اکنون نمی‌توانیم اعلام نظری داشته باشیم و منتظر خواهیم بود که مصوبه در صحن علنی به تصویب برسد و ما پس از دریافت مصوبه اعلام نظر قطعی کنیم.
وی در مورد تشکیل هیاتی 11 نفره در طرح مذکور گفت: اگر به هر نوعی در حوزه نظارت و اجرا وارد شوند، یک ایراد است، البته باید دید که حوزه نظارتی و اجرایی که گفته شده، واقعی است یا خیر؛ زیرا ممکن است تفسیر دیگری باشد، به عنوان مثال مجلس مطرح کند ما قصد ورود به حوزه نظارتی را نداریم و هدف ما هماهنگی است، بنابراین باید منتظر ماند و مشاهده کرد که مصوبه نهایی چه خواهد شد.
کدخدایی در مورد ضرورت وجود نهاد دیگری برای نظارت در امر انتخابات خاطرنشان کرد: قطعا اگر قصد ورود به حوزه نظارت باشد، شورای نگهبان به استناد اصل 99 قانون اساسی ایراد خواهد گرفت.
سخنگوی شورای نگهبان در مورد سن کاندیداهای ریاست جمهوری در طرح اخیر نیز یادآور شد: نمایندگی مجلس شرط سنی دارد در حالی که کار اجرایی دشواری را هم بر عهده ندارند. اکنون آقایان قیاس کردند که چون برای نمایندگی مجلس شرط سنی قرار داده شده، برای ریاست جمهوری باید به طریق اولی وجود داشته باشد. تاکید می‌کنم این مباحث کارشناسی است و اکنون نمی‌توان اعلام نظر قطعی داشت.
کدخدایی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که در قانون انتخابات وجود دارد، قانونگذار معیارهای عینی رجل سیاسی و مذهبی را بیان نکرده است، در طول سی و چند سال گذشته، شورای نگهبان براساس برآوردهای کلی اقدام به این کار کرده است، بدین معنی که کمبودی در اینجا وجود دارد اما اینکه این نقیصه با قانون مجلس رفع می‌شود یا خیر، محل تردید است.
کدخدایی که عضو هیات عالی حل اختلاف میان قوا نیز هست، در پاسخ به این سوال که آیا درخصوص نامه‌نگاری‌های اخیر میان قوا موضوعی در این هیات مطرح شده یا خیر؟ گفت: بنده در این مورد هیچ‌گونه اظهارنظری نمی‌کنم و باید از دبیرخانه سوال کنید.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است