دکتر کدخدایی روز چهارشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگاران سیاسی ایرنا و در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا طرح کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی برای تشکیل هیات11 نفره به عنوان ناظر بر انتخابات ریاست جمهوری خلاف قانون اساسی است یا خیر؟، این مطلب را بیان کرد.
کدخدایی، اظهارداشت: در خصوص این طرح باید ابتدا منتظر مصوبه نهایی مجلس شورای اسلامی باشیم تا ببنیم که در نهایت چه چیزی به تصویب نمایندگان خواهد رسید.
وی با اشاره به اختیارات شورای نگهبان که در اصل 115 قانون اساسی در بعد نظارتی تعیین شده است، گفت: هر مصوبه مجلس شورای اسلامی که اختیارات شورای نگهبان در بعد نظارتی و همچنین اختیارات قوه مجریه را در بعد اجرایی محدود کند، ایراد مرسوم شورای نگهبان را به دنبال خواهد داشت.
کدخدایی ادامه داد: باید منتظر مصوبه نهایی باشیم که قطعا اگر دخالتهایی را در حوزه اجرایی و نظارتی انتخابات ریاست جمهوری داشته باشد مورد موافقت شورای نگهبان نخواهد بود.
وی در خصوص افرادی که در انتخابات آتی ریاست جمهوری حضور خواهند داشت، گفت: شورای نگهبان هیچگاه نسبت به حضور افراد نگاه جناحی و سیاسی نداشته و عملکرد این نهاد در تمامی انتخابات دوره های گذشته گواه این موضوع است.
کدخدایی افزود: شورای نگهبان همانند انتخابات گذشته در هنگام بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، رفتار کسانی که عملکردشان مغایر قانون و مقررات بوده و ساختار شکنی کردهاند و از حوزه قانون اساسی و نظام نیز فراتر رفتند را در نظر خواهد داشت.
وی تصریح کرد: رفتارهای ساختارشکنانه، مجرمانه و اقدامات خلاف قانون و مصالح نظام هر فردی در بررسی صلاحیتها او برای حضور در انتخابات آتی ریاست جمهوری تاثیرگذار خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان درخصوص ابزارهای قانونی برای برخورد با تبلیغات زود هنگام انتخابات ریاست جمهوری نیز گفت: متاسفانه شورای نگهبان ابزار قانونی خاصی برای برخورد با تبلیغات زودهنگام در اختیار ندارد.
کداخدایی افزود: برغم این موضوع تبلیغات زودهنگامی که در سرنوشت انتخابات موثر باشد در هنگام بررسی صلاحیتهای نامزدهای انتخاباتی مدنظر قرار میگیرد.