کد خبر: ۲۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۹- 31 October 2012
دکتر کدخدایی در گفتگو با مهر:

محدودیت‌های جدید در اصلاح قانون انتخابات مورد تایید شورای نگهبان نیست

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: قراردادن شرایط حداقلی وحداکثری برای کاندیداها بدین شکل در طرح قانون اصلاح انتخابات مورد تایید شورای نگهبان قرار نخواهد گرفت و شورا با چنین اصلاحیه ای که محدودیت های قانونی اعمال می کند موافقت نمی کند.



به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کدخدایی با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، گفت: اصل اصلاح کار خوب و ضروری است اما باید در چارچوب قانون باشد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: در ادوار گذشته نیز مجلس چنین قصدی داشت و اقدامات ابتدایی در این زمینه انجام شده بود، البته نه به این صورت فعلی که بیان شده است و در همان زمان شورای نگهبان نظر خود را اعلام کرد.
وی در مورد طرح جدید قانون انتخابات اظهار داشت: تفسیر شورای نگهبان از شرایط مندرج در اصل 115 قانون اساسی حصری است و در ضمن شورای نگهبان معتقد است مرجع تشخیص این صلاحیت ها خود شورا است و هیچ نهاد دیگری از جمله مجلس و وزارت کشور نمی تواند این شرایط را بررسی و احراز کند.
کدخدایی تصریح کرد: بنا بر این قرار دادن شرایط حداقلی و حداکثری برای کاندیداها به این شکل مورد تایید شورای نگهبان نیست.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: البته تا مصوبه نهایی مجلس بررسی نشود نمی توان نظر قطعی داد اما برداشت بنده با توجه به رویه شورای نگهبان این است که شورا با چنین اصلاحیه ای که محدودیت های قانونی اعمال می کند موافقت نخواهد کرد.
وی همچنین در واکنش به نامه نگاری های اخیر روسای دو قوه گفت: اصل اختلاف نظر میان مسئولان کشور طبیعی و از برکات نظام اسلامی است و فواید آن بررسی های حقوقی اصول قانون اساسی در جامعه و رسانه ها است.
کدخدایی اظهار داشت: اما روش بررسی و حل این اختلافات نباید موجب شادی دشمنان ایران شود و همه باید خود را ملزم به تبعیت از قانون بدانند.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه باید در چارچوب های قانونی اختلافاتمان را بررسی کنیم، گفت: از طرفی بررسی و پیگیری بحث های کلان و البته دقیق حقوقی نباید از طریق روشهای سیاسی پیگیری شود بلکه می تواند در شکل ها و روش های دیگر از طریق مراجع قانونی پیگیری شود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند که اختلافات رسانه ای نشود، گفت: در شرایط فعلی کشور همدلی نیاز اصلی است بنابراین مسئولان نیز باید به این موضوع و دغدغه رهبر معظم انقلاب توجه کنند.
کدخدایی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا شورای نگهبان شرط حقوقی برای حضور اصلاح طلبانی که در فتنه 88 نقش داشته اند در انتخابات دارد، گفت: شورای نگهبان هیچ گونه منعی برای ورود گروه ها و جناح ها در انتخابات ندارد و طبق چیزی که در قانون مقرر شده است عمل می کند و کسانی که ساختارشکن باشند و رفتارشان مجرمانه باشد بر اساس قانون با آنها برخورد می شود.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

رزمندگان ایران آماده پاسخ به هرگونه تهدید هستند

پنج پیش نیاز مهم تبلیغ موفق / تأکید بر بازسازی نظام تبلیغی متناسب با تحولات جهانی

راه‌های مراقبت از نفس و پرهیز از فراموش کردن خود / رشد و تعالی ما در نصرت خداوند است

مأموریت‌های چهارگانه آیت‌الله اعرافی به مجاهدان فرهنگی؛ از ترسیم سیمای «زن مسلمان» تا مطالبه خواسته‌های درست مردم

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

«انقلاب اسلامی» سرآمد تحولات تاریخی حوزه در هزار سال گذشته است / گشوده‌شدن افق‌های جهانی به روی حوزه‌های علمیه

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

پربازدید ها

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

ضعف‌های ده‌گانه قدرت شیشه‌ای و عنکبوتی آمریکا / دوران صبر راهبردی و ملاحظات ایران به پایان رسیده است

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار