کد خبر: ۲۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۹- 31 October 2012
دکتر کدخدایی در گفتگو با مهر:

محدودیت‌های جدید در اصلاح قانون انتخابات مورد تایید شورای نگهبان نیست

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: قراردادن شرایط حداقلی وحداکثری برای کاندیداها بدین شکل در طرح قانون اصلاح انتخابات مورد تایید شورای نگهبان قرار نخواهد گرفت و شورا با چنین اصلاحیه ای که محدودیت های قانونی اعمال می کند موافقت نمی کند.



به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کدخدایی با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، گفت: اصل اصلاح کار خوب و ضروری است اما باید در چارچوب قانون باشد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: در ادوار گذشته نیز مجلس چنین قصدی داشت و اقدامات ابتدایی در این زمینه انجام شده بود، البته نه به این صورت فعلی که بیان شده است و در همان زمان شورای نگهبان نظر خود را اعلام کرد.
وی در مورد طرح جدید قانون انتخابات اظهار داشت: تفسیر شورای نگهبان از شرایط مندرج در اصل 115 قانون اساسی حصری است و در ضمن شورای نگهبان معتقد است مرجع تشخیص این صلاحیت ها خود شورا است و هیچ نهاد دیگری از جمله مجلس و وزارت کشور نمی تواند این شرایط را بررسی و احراز کند.
کدخدایی تصریح کرد: بنا بر این قرار دادن شرایط حداقلی و حداکثری برای کاندیداها به این شکل مورد تایید شورای نگهبان نیست.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: البته تا مصوبه نهایی مجلس بررسی نشود نمی توان نظر قطعی داد اما برداشت بنده با توجه به رویه شورای نگهبان این است که شورا با چنین اصلاحیه ای که محدودیت های قانونی اعمال می کند موافقت نخواهد کرد.
وی همچنین در واکنش به نامه نگاری های اخیر روسای دو قوه گفت: اصل اختلاف نظر میان مسئولان کشور طبیعی و از برکات نظام اسلامی است و فواید آن بررسی های حقوقی اصول قانون اساسی در جامعه و رسانه ها است.
کدخدایی اظهار داشت: اما روش بررسی و حل این اختلافات نباید موجب شادی دشمنان ایران شود و همه باید خود را ملزم به تبعیت از قانون بدانند.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه باید در چارچوب های قانونی اختلافاتمان را بررسی کنیم، گفت: از طرفی بررسی و پیگیری بحث های کلان و البته دقیق حقوقی نباید از طریق روشهای سیاسی پیگیری شود بلکه می تواند در شکل ها و روش های دیگر از طریق مراجع قانونی پیگیری شود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند که اختلافات رسانه ای نشود، گفت: در شرایط فعلی کشور همدلی نیاز اصلی است بنابراین مسئولان نیز باید به این موضوع و دغدغه رهبر معظم انقلاب توجه کنند.
کدخدایی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا شورای نگهبان شرط حقوقی برای حضور اصلاح طلبانی که در فتنه 88 نقش داشته اند در انتخابات دارد، گفت: شورای نگهبان هیچ گونه منعی برای ورود گروه ها و جناح ها در انتخابات ندارد و طبق چیزی که در قانون مقرر شده است عمل می کند و کسانی که ساختارشکن باشند و رفتارشان مجرمانه باشد بر اساس قانون با آنها برخورد می شود.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان: «حذف چهار صفر از پول ملی» قانونی و لایحه «حمایت از ایرانیان خارج از کشور» تایید شد/ نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برعهده شورای نگهبان نیست

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات

تایید لایحه اصلاح بند «الف» ماده (۵۸) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

تایید لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور

نظر شورای نگهبان درباره لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران

تایید طرح استفساریه ماده (۲۴) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران

دشمنان در پی تجزیه کشور‌های اسلامی و غارت منابع ملت‌ها هستند

پربازدید ها

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

دکتر پروین: مبنای تصمیم شورای نگهبان در بررسی مصوبات، «عدم مغایرت با شرع» است نه «انطباق» / تحقق سیاست‌های کلی قانون‌گذاری مستلزم قانون جامع و هماهنگ است

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

هم صیانت از حقوق ملت وظیفه حقوقدان ایرانی است و هم صیانت از عرصه‌ای که تحقق و بسط این حقوق را ممکن ساخته است