کد خبر: ۲۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۰- 22 October 2012
یادداشت وارده؛

«راهبری» در صحنه تقابل با دشمن

گاه دشمن پیدا و آشکار است و گاه می‌کوشد خود را پشت عناوین زیبا و دوستانه پنهان کند. وقتی صفوف دشمن، روشن باشد و یمین و یسار لشکر بیگانه مشخص باشد، برخورد با آن آسان‌‌تر است؛ چه آنکه تنها نیازمند شجاعت و بهره‌گیری از فنون نبرد و وقت‌شناسی است، اما آنگه که دشمن خود را در غبار فتنه‌ها پنهان می‌سازد نبرد با آن بصیرت و هوشمندی فوق‌العاده‌ای می‌طلبد.



محمد مهدی شیر محمدی


یکم: دشمن پیدا و پنهان


گاه دشمن پیدا و آشکار است و گاه می‌کوشد خود را پشت عناوین زیبا و دوستانه پنهان کند. وقتی صفوف دشمن، روشن باشد و یمین و یسار لشکر بیگانه مشخص باشد، برخورد با آن آسان‌‌تر است؛ چه آنکه تنها نیازمند شجاعت و بهره‌گیری از فنون نبرد و وقت‌شناسی است، اما آنگه که دشمن خود را در غبار فتنه‌ها پنهان می‌سازد نبرد با آن بصیرت و هوشمندی فوق‌العاده‌ای می‌طلبد. در صحنه نبردهای بدر، خندق و خیبر، جبهه دشمن آشکار بود، اما در فتنه‌هایی که قاسطین و ناکثین و مارقین برپا می‌کردند کار دشوارتر بود. در نبرد با پیمان شکنان، حسب ظاهر در برابر امیر مومنان(ع) یک گروه در بصره گردآمده بودند، اما در واقع امر دستهایی از شام، صحنه نبرد را مدیریت می‌کرد، چنانکه آیت ا... جوادی آملی توصیف می‌کند: «امیرالمومنین در جنگ جمل وقتی پرچم را به دست محمد بن حنفیه داد، فرمودند: دو کار را انجام بده، اول پایت را مثل میخ به زمین بکوب تا متزلزل نشود، دوم نگاه کن که دشمن تا کجا صف کشیده و اتاق جنگش تا کجاست. دقت کنید که اتاق جنگ در شام است و ما داریم درکوفه می‌جنگیم و در اتاق جنگ مسیحی و کافر هستند، اما ما مسلمانها داریم با هم جنگ می‌کنیم.» (فارس- 8 آذر 88)

دوم: راه ‌اینجاست

از ویژگی‌های امامت و زعامت امت، «راهنمایی» و «راهبری» در صحنه تقابل با دشمن است و از ویژگی‌های امت قدرشناس آن است که قدر نعمت زعیم و امام هوشمند را بشناسد تا در صحنه نبرد با دشمن نیرو و توان خود را از دست ندهد و خدای‌نکرده صحنه را به دشمن نبازد.بی‌گمان اگر در صحنه نبرد با قاسطین، تعلل ساده‌اندیشان قدرنشناس، نبود کار صفین به حکمیت نمی‌کشید. آن‌گاه که لبه تیغها روبه امیر مؤمنان بود، اگر کوته‌فکران حریم «قرآن ناطق» را پاس می‌داشتند، مالک اشتر، با ده ضربه دیگر فتنه شجره خبیثه را ریشه‌کن می‌کرد.

سوم: شیطان آنجاست

بسیجیان و رزمندگان جان برکفی که بی‌اعتنا به منازعات سیاسی و مشکلات اقتصادی، فوج فوج به جبهه‌های نور علیه ظلمت می‌شتافتند، راهنمای خود را امام سید روح‌ا... خمینی‌(ره) می‌دیدند که می‌فرمود: «مسأله اصلی جنگ است» و حتی «راه قدس از کربلا می‌گذرد.»
اساساً پنهان کردن صف دوست و دشمن از عملیات روانی جبهه استکبار برای درهم شکستن صفوف اهل ایمان است. گاه در اثر غفلت این عملیات به توفیق نزدیکتر می‌شود و حتی «یک نفر در لباس خودی است، اما حنجره او سخن دشمن را تکرار می‌کند!»(همان)

ممکن است چنین فردی به دلیل سابقه نیک خود، یا استفاده از تعابیر درست و نیک، یا تکیه بر نیازها و مشکلات جامعه، موجبات بسط نفوذ دشمن را فراهم سازد. راه تمیز حسن و قبح سخنان چنین افرادی، سنجش آن با مقیاس راهنما و قبله نمای امت است. جمله پایانی را هم از حضرت آیت ا... جوادی آملی، تمام کنم، «شما بایستی به سخنان مقام معظم رهبری توجه کنید و گوشتان به حرفهای ایشان باشد و ببینید که ایشان چه می‌گوید.» (دیدار با دانشجویان- 15 آذر 88)

منبع: روزنامه قدس
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

مصوبه تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی لازم الاجراء است

سرداران ایران به رژیم صهیونیستی ضربات سنگینی وارد کردند

فیلم|حضور دکتر کدخدایی در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»

دکتر طحان‌نظیف: پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» تلنگری است تا با الگوبرداری از مکتب عاشورا، روحیه بخشش و دستگیری را در جامعه تقویت کنیم

تقدیر و سپاس آیت‌الله اعرافی از مراجع تقلید/ تأکید همه حوزویان و بزرگان اسلام بر احکام و اجماع بر محتوا و مستندات حکم محارب

دکتر کدخدایی: باید برآورد دقیقی از خسارات برای پیگیری‌های بین‌المللی صورت بگیرد/ لزوم تکرار قطعنامه ۴۸۷ علیه رژیم‌صهیونیستی توسط شورای امنیت

بررسی طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

مطالبه جبران خسارات وارده به تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای؛ حق مسلم و مشروع ایران

حضور میلیونی مردم پیامی قاطع و روشن به دشمنان این مرز و بوم مخابره کرد/ این حضور بیعتی مجدد با ولایت و مرجعیت بود

حضور پرشور امروز مردم نمایش وحدت مقابل دشمنان بود

پربازدید ها

تاریخ ملت ایران و مرجعیت شیعی سراسر ایستادگی و صلابت است؛ آمریکا حسرت تسلیم شدن ایران را به گور می‌برد

جزئیات تایید مصوبه الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زبان سخنگوی شورای نگهبان

بررسی طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آمریکای جنایتکار راه فراری ندارد/ دانش هسته‌ای کشورمان نابودشدنی نیست و ملت بزرگ ایران پیروز نهایی خواهد بود

نقض قواعد حقوق بین‌الملل در تجاوز به تأسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران

ملت بزرگ ایران و نیرو‌های مسلح پیروز واقعی هستند

اظهارات رئیس‌جمهور نابخرد آمریکا نشانه استیصال اوست

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت یاوه‌گویی‌های اخیر سردمداران رژیم صهیونی و آمریکا

تقدیر آیت‌الله مدرسی یزدی از مواضع مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله سیستانی نسبت به یاوه‌گویی‌های سردمداران خبیث رژیم صهیونی و آمریکا

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت پیروزی‌های رزمندگان اسلام بر رژیم صهیونی و آمریکا