کد خبر: ۲۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۰- 22 October 2012
یادداشت وارده؛
گاه دشمن پیدا و آشکار است و گاه می‌کوشد خود را پشت عناوین زیبا و دوستانه پنهان کند. وقتی صفوف دشمن، روشن باشد و یمین و یسار لشکر بیگانه مشخص باشد، برخورد با آن آسان‌‌تر است؛ چه آنکه تنها نیازمند شجاعت و بهره‌گیری از فنون نبرد و وقت‌شناسی است، اما آنگه که دشمن خود را در غبار فتنه‌ها پنهان می‌سازد نبرد با آن بصیرت و هوشمندی فوق‌العاده‌ای می‌طلبد.



محمد مهدی شیر محمدی


یکم: دشمن پیدا و پنهان


گاه دشمن پیدا و آشکار است و گاه می‌کوشد خود را پشت عناوین زیبا و دوستانه پنهان کند. وقتی صفوف دشمن، روشن باشد و یمین و یسار لشکر بیگانه مشخص باشد، برخورد با آن آسان‌‌تر است؛ چه آنکه تنها نیازمند شجاعت و بهره‌گیری از فنون نبرد و وقت‌شناسی است، اما آنگه که دشمن خود را در غبار فتنه‌ها پنهان می‌سازد نبرد با آن بصیرت و هوشمندی فوق‌العاده‌ای می‌طلبد. در صحنه نبردهای بدر، خندق و خیبر، جبهه دشمن آشکار بود، اما در فتنه‌هایی که قاسطین و ناکثین و مارقین برپا می‌کردند کار دشوارتر بود. در نبرد با پیمان شکنان، حسب ظاهر در برابر امیر مومنان(ع) یک گروه در بصره گردآمده بودند، اما در واقع امر دستهایی از شام، صحنه نبرد را مدیریت می‌کرد، چنانکه آیت ا... جوادی آملی توصیف می‌کند: «امیرالمومنین در جنگ جمل وقتی پرچم را به دست محمد بن حنفیه داد، فرمودند: دو کار را انجام بده، اول پایت را مثل میخ به زمین بکوب تا متزلزل نشود، دوم نگاه کن که دشمن تا کجا صف کشیده و اتاق جنگش تا کجاست. دقت کنید که اتاق جنگ در شام است و ما داریم درکوفه می‌جنگیم و در اتاق جنگ مسیحی و کافر هستند، اما ما مسلمانها داریم با هم جنگ می‌کنیم.» (فارس- 8 آذر 88)

دوم: راه ‌اینجاست

از ویژگی‌های امامت و زعامت امت، «راهنمایی» و «راهبری» در صحنه تقابل با دشمن است و از ویژگی‌های امت قدرشناس آن است که قدر نعمت زعیم و امام هوشمند را بشناسد تا در صحنه نبرد با دشمن نیرو و توان خود را از دست ندهد و خدای‌نکرده صحنه را به دشمن نبازد.بی‌گمان اگر در صحنه نبرد با قاسطین، تعلل ساده‌اندیشان قدرنشناس، نبود کار صفین به حکمیت نمی‌کشید. آن‌گاه که لبه تیغها روبه امیر مؤمنان بود، اگر کوته‌فکران حریم «قرآن ناطق» را پاس می‌داشتند، مالک اشتر، با ده ضربه دیگر فتنه شجره خبیثه را ریشه‌کن می‌کرد.

سوم: شیطان آنجاست

بسیجیان و رزمندگان جان برکفی که بی‌اعتنا به منازعات سیاسی و مشکلات اقتصادی، فوج فوج به جبهه‌های نور علیه ظلمت می‌شتافتند، راهنمای خود را امام سید روح‌ا... خمینی‌(ره) می‌دیدند که می‌فرمود: «مسأله اصلی جنگ است» و حتی «راه قدس از کربلا می‌گذرد.»
اساساً پنهان کردن صف دوست و دشمن از عملیات روانی جبهه استکبار برای درهم شکستن صفوف اهل ایمان است. گاه در اثر غفلت این عملیات به توفیق نزدیکتر می‌شود و حتی «یک نفر در لباس خودی است، اما حنجره او سخن دشمن را تکرار می‌کند!»(همان)

ممکن است چنین فردی به دلیل سابقه نیک خود، یا استفاده از تعابیر درست و نیک، یا تکیه بر نیازها و مشکلات جامعه، موجبات بسط نفوذ دشمن را فراهم سازد. راه تمیز حسن و قبح سخنان چنین افرادی، سنجش آن با مقیاس راهنما و قبله نمای امت است. جمله پایانی را هم از حضرت آیت ا... جوادی آملی، تمام کنم، «شما بایستی به سخنان مقام معظم رهبری توجه کنید و گوشتان به حرفهای ایشان باشد و ببینید که ایشان چه می‌گوید.» (دیدار با دانشجویان- 15 آذر 88)

منبع: روزنامه قدس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ مهر ۱۴۰۲

رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان فرصتی برای آشنایی دانشجویان با این نهاد است

پیروی از آموزه‌های پیامبر(ص) راه درمان جاهلیت مدرن است/ امام صادق(ع) یکی از بزرگ‌ترین پرچمداران وحدت امت اسلام هستند

شورای نگهبان موافق تشویق مبارزان با مفاسد اقتصادی است

اعضای شورای نگهبان بر لزوم رعایت دقیق قانون تاکید کردند/ وزرای کشور و اطلاعات از آمادگی دولت برای برگزاری انتخابات خبر دادند

گزارش تصویری اولین همایش اعضای هیات‌های نظارت استانی سراسر کشور

دکتر صادقی مقدم: شبکه نظارت مردمی مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی هستند

دکتر کدخدایی: نظریه «مردم‌سالاری دینی» رهبر معظم انقلاب شایسته تولید ادبیات دانشگاهی است/ دشمنان به دنبال تغییر اولویت‌ها و راهبردهای کشور هستند

اعلام آمادگی وزیر اطلاعات برای برگزاری انتخاباتی امن و سالم/ شورای نگهبان یک نهاد مرکزی برای حفظ ارزش‌ها و قانون اساسی است/ حذف ارز ترجیهی از اقدامات شجاعانه دولت بود

پربازدید ها

بخشی از ابهامات قبل برطرف شده ولی برخی همچنان باقی است

"طرح اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی" تایید شد

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره رد مصوبه کنکوری مجلس

طرح اصلاح تبصره (۵) ماده (۵) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مغایر با قانون اساسی شناخته شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۲ شهریور ۱۴۰۲

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۹ شهریور ۱۴۰۲

تایید لوایح ایجاد مناطق آزاد سرخس، دوغارون و مازندران

آغاز اولین همایش نظارت انتخاباتی شورای نگهبان در مشهد/ وزرای کشور و اطلاعات میهمانان روز اول

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲ مهر ۱۴۰۲

آیت‌الله جنتی: برای تحقق ارزش‌های الهی در دوره انتظار باید مجاهدت کرد/ ضرورت برنامه‌ریزی برای مقابله با انحرافات فرهنگی