کد خبر: ۲۳۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۶- 29 December 2011
آیت الله مومن:

نشانه‌های فرهنگ اسلامی باید حتی در معماری قم هم نمایان باشد

عضو شورای نگهبان وظیفه قم در قبال کشورهای اسلامی را مهم ارزیابی کرد و افزود: امروز قم با مرکزیتی که در جهان اسلام پیدا کرده باید به بهترین شکل به رسالت خود عمل کند و علمای این شهر خاستگاه بودن و الگو بودن آن را حفظ کنند.





به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد مومن از فقهای شورای نگهبان، در همایش قم پژوهی که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، رونمایی از کتاب‌های قم ‌شناسی که شناسنامه قم را معرفی می‌کند، کاری ارزشمند دانست و عنوان کرد: امیدواریم این کار که وظیفه‌ای الهی است به بهترین شکل صورت پذیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، قم را از نظر سابقه و ارزش در نزد ائمه اطهار(ع) مهم ارزیابی کرد و افزود: در روایات تعابیری از شهر قم آمده که برای هیچ یک از شهرهای ما نیامده است و این خود نشانه بزرگی و اهمیت قم است.
این عضو شورای نگهبان، به روایاتی که قم را حرم اهل بیت(ع) معرفی کرده‌اند اشاره کرد و ابراز داشت: حرم از نظر ریشه لغوی مکانی است که برای آن حساب ویژه‌ای باز شده و هر کسی نمی‌تواند وارد آن شود، از این رو کسانی که در این شهر زندگی می‌کنند باید در راستای تعالیم الهی و اهل بیت(ع) گام بردارند.
آیت‌الله مومن با بیان اینکه در زمان ائمه اطهار(ع) کوفه محل علم و اجتهاد بود، خاطرنشان کرد: با ورود اشعریون به قم که تاثیر زیادی در ترویج فرهنگ اسلامی داشتند، همانطور که در روایات این امر پیش بینی شده بود، قم اوج گرفت و به مرکز علم و فقاهت تبدیل شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، همچنین اظهار داشت: با ورود اشعریون به قم اوضاع این شهر سروسامان و علاقه مندی به دین اسلام و آموزه‌های دینی در میان مردم شکل گرفت و قم به دارالمومنین تبدیل شد.
وی قم را مبدا و منشا انقلاب اسلامی در ایران و منطقه عنوان کرد و ابراز داشت: با تاسیس حوزه علمیه در قم، این مجموعه به سدی محکم در برابر طاغوت تبدیل شد و به رهبری حضرت امام خمینی(ره) به الگویی برای جهان اسلام مبدل شد.
آیت‌الله مومن، وظیفه قم در قبال کشورهای اسلامی را مهم ارزیابی کرد و افزود: امروز قم با مرکزیتی که در جهان اسلام پیدا کرده باید به بهترین شکل به رسالت خود عمل کند و علمای این شهر خاستگاه بودن و الگو بودن آن را حفظ کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه کارهای پژوهشی در زمینه قم شناسی را خواستار شد و خاطرنشان کرد: نوشتن شناخت‌نامه یکی از کارهای مهم برای شناسایی، حفظ و تعالی این شهر است که می‌تواند در راستای قم شناسی به مردم کمک شایانی کند.
این عضو شورای نگهبان، وظیفه طلاب و روحانیان را شناسایی مسائل دینی و علمی دانست و افزود: طلاب با اسلام شناسی قوی خود می‌توانند به مردم کشورهای مسلمان در جهت شناسایی دقیق اسلام و دوری از انحراف که گریبانگیر ملت‌های منطقه شده است کمک کنند.
آیت‌الله مومن در پایان خاطرنشان کرد: در کنار شهرسازی باید به جنبه‌های اسلامی آن نیز توجه کرد و با معماری اسلامی، کاری کرد که وقتی کسی وارد شهر قم می‌شود آثار و نشانه‌هایی از فرهنگ اسلامی و دینی را در آن مشاهده کند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

کتاب «حق و آزادی در اندیشه معاصر» منتشر شد

شش محور کلیدی ورود فناوری‌های هوشمند به عرصه علوم اسلامی

تجلیل آیت‌الله جنتی از موضع‌گیری شجاعانه مقام معظم رهبری؛ سخنان ایشان بر مبنای معنویت و ایمان الهی بود/ رمضان فرصتی برای بهره‌مندی از آرامش حاصل از معنویت است

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «احد زرنگی‌پور» / دکتر طحان‌نظیف: پیروزی در برابر دشمنان مرهون مجاهدت مومنانه مردم و شهداست

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با پدر شهید ناظر «حسین بابری» / دکتر طحان‌نظیف: خودمان را در غم خانواده‌های شهدای فتنه اخیر شریک می‌دانیم

پنجاهمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

بررسی «لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

پربازدید ها

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

حضور آیت‌الله جنتی در راهپیمایی ۲۲ بهمن

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت چهل‌وهفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ملت ایران برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان در حوزه بین‌الملل رونمایی شد/ دکتر کدخدایی: تبیین نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران باید توسعه یابد

بررسی «لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: دشمن به دنبال بازگردانی سلطه بر ایران است/ مردم در ۲۲ بهمن آنها را به عقب خواهند راند

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دعوت جهت شرکت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن

سخنگوی شورای نگهبان در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور یافت