کد خبر: ۲۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۳- 02 November 2011
آیت الله یزدی:

مراقب باشیم حب ذات به خود بزرگ بینی و تکبر تبدیل نشود

عضو فقهای شورای نگهبان، تکبر و خود بزرگ بینی را از جمله رذائل اخلاقی عنوان کرد و گفت: بایستی مراقب بود که حب ذات به خود بزرگ بینی منجر نشود.




به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عصر سه شنبه در پایان درس خارج فقه خود که در محل این نهاد حوزوی برگزار شد، با اشاره به روایتی، به تبیین مذمت خودپسندی و خود بزرگ بینی پرداخت.
وی خود بزرگ بینی را یکی از رذائل اخلاقی عنوان کرد و با بیان اینکه انسان نباید خود را از دیگران برتر و بالاتر ببیند، خاطراتی را از تواضع و ساده زیستی علمای سلف بیان کرد.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با توصیه به مراقبت از نفس و پرهیز از خود بزرگ بینی، شیوه و منش علمای سلف را متذکر شد و ابراز داشت: در روایات دینی تاکید شده است که مؤمن هرچه خود را در برابر خداوند تبارک و تعالی ذلیل کند خوب است.
آیت الله یزدی تاکید کرد: البته انسان مؤمن حق ندارد خود را در برابر دیگران ذلیل کند و همچنین حق ندارد که خود را برتر از دیگران ببیند، این همان تکبر و خود بزرگ بینی است.
دبیر مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه باید مراقب باشیم که حب ذات به خود بزرگ بینی تبدیل نشود، افزود: سن زیاد نیز برای برخی از افراد خطر است و برای برخی دیگر فضیلت.
آیت الله یزدی گفت: انسان وقتی به سن بالا می رسد شیطان بیشتر به سراغش می آید از این رو باید همواره به یاد خدا باشد و لحظه ای به غیر او فکر نکند.
دبیر مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: زمانی یکی از دوستان به من می گفت شما چندین سال از رهبری بزرگ تر هستید، چندین دوره کفایه و سایر دروس را تدریس کرده اید، اما من به او گفتم مگر معیار برتری سن انسان است.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم تاکید کرد: معیار برتری چیز دیگری است که رهبر معظم انقلاب اسلامی آنها را دارند و ایشان اکنون با همان معیارها رهبر ما هستند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تجلیل دبیر شورای نگهبان از خدمات و تلاش‌های شهید رئیسی/حماسه‌های دفاع مقدس مظهر خودباوری جوانان است

عمل به الگوی مدیریتی شهید رئیسی نیاز امروز و فردای جامعه ماست

بررسی «طرح اصلاح جزء ۳ بند «ب» ماده ۱۰۶ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پژوهشکده شورای نگهبان می‌تواند با انتشار کتب مناسب، کمبود منابع واحد‌های درسی رشته حقوق را جبران کند

فیلم|نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان خبر داد؛ تایید ۷ موافقتنامه بین‌المللی/ دفاع از حقوق مردم در بررسی ۲ استعلام دیوان عدالت اداری بازخوانی شد/ آیا انتخابات‌های ریاست‌جمهوری و مجلس همزمان برگزار می‌شود؟

لایحه سند الحاقی ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی الحاقی به معاهده چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر تایید شد

طرح استفساریه جزء ۱۳ بند ب ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده تایید شد

پربازدید ها

اجرای برنامه پنج‌ساله دوم حوزه‌های علمیه براساس پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب

دکتر صادقی‌مقدم: طرح برگزاری همزمان انتخابات‌های مجلس و ریاست‌جمهوری در دست بررسی است

آقای سخنگو در نمایشگاه کتاب هم خواستار مطالعه قانون اساسی شد/ روایتی از گشت و گذار ۵ ساعته در غرفه‌ها؛ از حضور در یک رونمایی کتاب تا گفت‌و‌گو با مردم و رسانه‌ای‌ها

گزارش تصویری بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب تهران

دکتر طحان‌نظیف از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز» بازدید کرد/ بازخوانی نقش آیت‌الله جنتی در ماندگاری یک روزنامه انگلیسی‌زبان

دکتر مولابیگی در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافت/ بازدید از غرفه‌ها و گفت‌و‌گو با ناشران و اهالی کتاب

گزارش تصویری بازدید دکتر مولابیگی از نمایشگاه کتاب تهران

فیلم| بازدید دکتر طحان نظیف از نمایشگاه «به گزارش تهران تایمز...»

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان به «خانه روزنامه‌نگاران شهر» رفت/ دکتر طحان‌نظیف: نشست با رسانه‌ای‌ها شیرین و آموزنده است