کد خبر: ۲۲۳۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۵- 29 October 2011
دکتر کدخدایی در گفت‌وگو با فارس:

با حفظ اصول ساختار نظام و قانون اساسی قابل تغییر است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ساختار نظام و قانون اساسی با حفظ اصول و ارزش ها، مانند هر تجربه بشری دیگری قابل تغییر است.




دکتر کدخدایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، به جلسات مشترک شورای نگهبان با وزارت کشور در خصوص انتخابات رایانه‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر همکاری خوبی بین کارشناسان شورای نگهبان و وزارت کشور برقرار است و برنامه‌های خوبی را وزارت کشور در این زمینه انجام داده است.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: ما نیازمند زیرساخت‌های زیاد و اصلاح قانون هستیم البته پیشنهاد وزارت کشور این است که به‌صورت آزمایشی در برخی از حوزه‌ها، انتخابات به صورت رایانه‌ای برگزار شود اما هنوز درصدی تعیین نشده است لذا قرار شده که امکانات و توانایی‌های حوزه‌ها مجدداً بررسی شود.
وی با تأکید بر اینکه انتخابات رایانه‌ای این دوره به صورت آزمایشی در برخی از حوزه‌ها انجام می‌شود، گفت: میزان حوزه‌های انتخابی دقیقاً تعیین نشده است اما منتظریم که وزارت کشور امکانات حوزه‌ها را اعلام کند تا ما بر اساس آن تصمیم‌گیری کنیم.
کدخدایی در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح ساختار نظام با حفظ اصول و ارزش‌ها، گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری بسیار دقیق و به جا بود و شاید در جامعه نیز همین احساس وجود داشت.
سخنگوی شورای نگهبان بر همین اساس، فرمایشات مقام معظم رهبری را نقطه عطف بسیار خوبی در جامعه عنوان کرد و یادآور شد: اگر بحث‌های کارشناسی در این زمینه انجام شود، بسیار خوب است و ما باید طرح این موضوع را به فال نیک بگیریم.
وی ادامه داد: مهم این است که هر تجربه بشری نیازمند تغییر و تحول است و مقام معظم رهبری به خوبی به دو نکته ثبات اصول و تحول در روش‌ها اشاره فرمودند.ساختار نظام و قانون اساسی با حفظ اصول و ارزش ها، مانند هر تجربه بشری دیگری قابل تغییر است.
کدخدایی با بیان اینکه اصول قانون اساسی که مبتنی بر موازین اسلامی است می‌تواند ثابت بوده و شکل آن تغییر کند، اظهار داشت: در دوره اول ما در کشور هم رئیس‌جمهور و هم نخست وزیر داشتیم که پس از بازنگری قانون اساسی، نخست وزیر حذف شد در حال حاضر نیز اگر نظام پارلمانی یا ریاستی یا نیمه ریاستی باشد، تغییری در بحث جمهوریت پیش نخواهد آمد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین افزود: کارشناسان باید نظرات علمی خود را بیان کنند و هر زمان که مصلحت بود این کار صورت گیرد.
وی در ادامه به کارگروه بین دولت، مجلس و شورای نگهبان که چند ماه قبل تشکیل شده و جلسات متعددی برگزار کرده بود، اشاره کرد و اظهار داشت: در این کارگروه نیز مطالبی در خصوص اصلاح روش ها و ساختار نظام و بازنگری در قانون اساسی مطرح شد؛ همچنین در این زمینه پس از اتمام کارگروه در هیئت حل اختلاف نیز صحبت‌هایی شده است اما مباحث نیازمند این است که ما بر اساس اصل ۱۷۷ در آینده هرگاه مصلحت بود، اقدام کنیم.
کدخدایی در خصوص تلاش برخی رسانه‌های خارجی برای ربط این موضوع به تغییر جمهوریت نظام گفت: اینکه نظام پارلمانی یا ریاستی یا نیمه ریاستی باشد خللی به جمهوریت، دموکراسی و مردم‌سالاری وارد نمی‌کند چراکه اگر به این شکل باشد خیلی از نظام هایی که در غرب پارلمانی هستند مغایر دموکراسی عمل می‌کنند."تغییر روش ها و ساختار نظام، نیازمند اصلاح قانون اساسی است و قانون اساسی را در ‌آینده دور یا نزدیک به تعبیر مقام معظم رهبری هرگاه لازم شد، اصلاح می‌کنیم."
وی در خاتمه در خصوص نهاد رسمی اعلام نتایج انتخابات نیز خاطر نشان کرد: اعلام نتیجه از سوی وزارت کشور و تأیید صحت حوزه‌ها توسط شورای نگهبان صورت می‌گیرد.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور است

اینفوگرافی| عملکرد یکساله انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان

حوزه‌ای که «قیام لله» را محور قرار دهد، معادلات جهانی را تغییر می‌دهد

تحول در نشر حقوق اساسی ایران با ۶۱ اثر جدید پژوهشکده شورای نگهبان/ آثار پژوهشکده شورای نگهبان به چهار زبان زنده دنیا منتشر شد

دستگاه دیپلماسی از ترامپ جنایت کار در مجامع بین‌المللی شکایت کند

دستاورد‌های برجسته انقلاب اسلامی در حوزه زن و خانواده بازنمایی و آسیب‌ها درمان شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۱ آبان ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: میراث موشکی شهید طهرانی‌مقدم عامل اقتدار ایران در برابر رژیم صهیونیستی است

مهلت ثبت نام در چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان تمدید شد

مسئولان شهری خدمت به مردم را عبادت بدانند/شهرداران صرفاً مدیر عمرانی نیستند

پربازدید ها

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: «حذف چهار صفر از پول ملی» قانونی و لایحه «حمایت از ایرانیان خارج از کشور» تایید شد/ نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برعهده شورای نگهبان نیست

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

تایید لایحه اصلاح بند «الف» ماده (۵۸) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

شهید «حسین کریمی‌دوست»؛ فعال جهادیِ محرومیت‌زدا و همکار دغدغه‌مند شورای نگهبان که «همواره روحیه جهادی و انقلابی داشت» / سخنگوی شورای نگهبان: نوزاد ۲۲ روزه‌اش نشانه مظلومیت شهدای جنگ ۱۲ روزه است

تایید طرح استفساریه ماده (۲۴) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران

تایید لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور

دکتر پروین: قانون اساسی بر تمام مقررات پیش و پس از انقلاب برتری دارد/ نظارت شرعی شورای نگهبان «فاقد محدودیت زمانی» است

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت