کد خبر: ۲۱۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۲- 06 August 2011
دکتر کدخدایی در نشست خبری:

ادعای حضور در انتخابات به‌شرط تاییدصلاحیت، شرط‌گذاری برای قانون است

دکتر کدخدایی در پاسخ به برخی ادعاها برای حضور در انتخابات به‌شرط تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان، گفت: این حرف یعنی شرط‌گذاری برای قانون.
به گزارش اداره‌کل روابط‌عمومی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی در نشست خبری صبح امروز با رسانه‌های گروهی، ضمن عرض تبریک به‌مناسبت حلول ماه مبارک رمضان و فرارسیدن روز خبرنگار و گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای اصحاب رسانه، به تشریح نظرات شورای نگهبان درخصوص آخرین طرح‌ها و لوایح مصوب مجلس شورای اسلامی پرداخت و سپس به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی‌بر اینکه با توجه به تشکیل هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه از سوی رهبر معظم انقلاب، آیا کارگروه شورای نگهبان برای حل اختلاف دولت و مجلس در این شورا ادغام خواهد شد یا خیر؟ گفت: وظیفه کارگروه شورای نگهبان برای حل اختلاف دولت و مجلس با ارسال گزارش خدمت مقام معظم رهبری تمام شده است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به برخی سؤالات مرتبط با هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه از سوی رهبر معظم انقلاب نیز گفت: بنده در این رابطه مسئولیتی ندارم.
وی در پاسخ به سؤالی درخصوص ادعای برخی فعالان سیاسی مبنی‌بر اینکه برای ورود به انتخابات باید سلامت آن تضمین شود، گفت: شورای نگهبان بر اساس وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد همانگونه که در انتخابات گذشته نیز بر اساس وظایف قانونی خود عمل کرده است.
دکتر کدخدایی تصریح کرد: شورای نگهبان در گذشته نیز همواره از سلامت انتخابات، اطمینان حاصل کرده است و در آینده نیز بر همین اساس عمل خواهد کرد. اینکه فعالان سیاسی آزادند که اظهارنظرهایی را داشته باشند، از برکات نظام سیاسی ما است، البته معلوم نیست که این اظهارنظرها صحت داشته باشد.


سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی درخصوص برخورد این شورا درباره دخالت دولت در انتخابات و یا هزینه کردن بیت‌المال برای جذب رای در انتخابات گفت: شورای نگهبان همانند گذشته به وظایف قانونی خود عمل خواهد کرد و انشاءا... در آینده نیز همانند گذشته بر اساس قوانین موجود، هر اقدامی را که برای سلامت انتخابات لازم باشد انجام خواهد داد.
وی در پاسخ به سؤالی درخصوص وضعیت نمایندگان لیسانسیه‌ای که در میاندوره‌ای مجلس هشتم وارد انتخابات شده‌اند نیز گفت: همانگونه که قبلا اعلام کرده‌ایم، هر دوره مجلس بر اساس نص صریح قانون اساسی، یک‌دوره چهارساله است. بنابر این کمتر از 4 سال یک دوره محسوب نخواهد شد.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه با توجه به حضور آیت‌ا... یزدی در سازوکار وحدت اصولگرایان، آیا شائبه برخورد جناحی شورای نگهبان وجود نخواهد داشت؟ گفت: حضرت آیت‌ا... یزدی به‌حسب سمتی که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دارند، ممکن است اقداماتی را به‌صورت کلی انجام بدهند ولی از جهت شخصیت حقوقی‌شان در شورای نگهبان هیچگونه دخالتی در این زمینه نخواهند داشت.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه اگر دولت لایحه افزایش تعطیلات عید فطر را با قید دوفوریت به مجلس ارسال کرده و از سوی نمایندگان مورد تصویب قرار گیرد، آیا شورای نگهبان آن را پیش از عید سعید فطر بررسی خواهد کرد یا خیر؟ گفت: امکان پیشگویی وجود ندارد.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سؤالی درخصوص تدابیر شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت چهره‌های یقه‌سفید وابسته به جریان فتنه و انحرافی گفت: تدابیر شورای نگهبان همانگونه که بارها عرض کردیم، همان اختیاراتی است که در قانون انتخابات برای شورا درنظر گرفته شده است. شورای نگهبان تلاش خواهد کرد که براساس قانون، رفتار افراد را با قوانین موجود تطبیق دهد و قطعا اگر مغایرتی وجود داشته باشد، این افراد مطمئن باشند که صلاحیت‌شان تایید نخواهد شد و اگر هم مغایرتی نداشته باشد، می‌توانند وارد گردونه انتخابات بشوند.
سخنگوی شورای نگهبان درخصوص ادعای حضور آیت‌ا... جنتی در کمیته وحدت اصولگرایان که پرسش یکی از خبرنگاران بود، ضمن رد آن تاکید کرد: ایشان هیچ دخالتی در این زمینه ندارند.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر اینکه موضع شورای نگهبان راجع به این ادعای برخی دوم‌خردادی‌ها که مدعی‌اند ما در انتخابات با برداشتی که از قانون می‌شود مشکل داریم، چیست؟ گفت: شورای نگهبان بر اساس قانون عمل خواهد کرد و طبق اصول کلی حقوقی، برداشت مجریان از قانون، معتبر است.
وی در پاسخ به سؤالی درخصوص ادعای برخی دوم‌خردادی‌ها برای حضور در انتخابات به‌شرط آنکه شورای نگهبان صلاحیت آنان را تأیید کند، نیز گفت: این حرف یعنی شرط‌گذاری برای قانون. اینگونه اظهارنظرها مانند این است که فردی بگوید به‌شرطی به خیابان می‌آیم که هیچ چراغ قرمزی وجود نداشته باشد! اگر چنین شرطی معقول است، پس آن حرف هم معقول است.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

شهید مصباح‌الهدای باقری، مشاوری امین و پل ارتباطی میان نخبگان و رهبر معظم انقلاب بود / مزد سال‌ها مجاهدت خود را با شهادت گرفت

دکتر ره‌پیک: رهبرِ شهید در بررسی صلاحیت‌ها دخالت نمی‌کردند/ ایشان در فتنه ۸۸ از آرای مردم دفاع کردند

روایت خاطرات دکتر سیامک ره پیک از رهبر شهید در برنامه میداندار

سخنگوی شورای نگهبان: مصوبه «ساز و کار برگزاری جلسات مجلس در مواقع اضطرار» مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته نشد

دکتر مولابیگی: حاکمیت قانون محور اصلی مدیریت رهبر شهید بود/ ایشان در بحران‌ها نگاه پدرانه به مردم داشتند

روایت خاطرات دکتر غلامرضا مولابیگی از رهبر شهید در برنامه میداندار

دکتر کدخدایی: رهبرِ شهید همواره بر رعایت قانون و حقوق مردم تأکید داشتند/ ایشان اندیشمندی بزرگ و فراتر از یک مسئول سیاسی بودند

روایت خاطرات دکتر عباسعلی کدخدایی از رهبر شهید در برنامه میداندار

خونخواهی و انتقام خون امام شهید ریشه در آموزه‌های قرآن است

پیام تقدیر آیت‌الله مدرسی‌یزدی از مردم عزیز برای حضور در تشییع ده‌ها میلیونی رهبرِ شهید

پربازدید ها

بیانیه دعوت شورای نگهبان برای حضور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

روایت دکتر پروین از تاکید رهبر شهید بر رعایت حق‌الناس و قانون در بررسی صلاحیت‌ها/ ایشان منحصرترین فرد در حمایت از مستضعفان جهان بودند

آیت‌الله مدرسی یزدی: رهبر انقلاب در جلسات فقهی با سعه‌صدر نقد‌ها را می‌پذیرفتند/ آرامش ایشان در بحران‌ها مثال‌زدنی بود

پیام تقدیر و تشکر شورای نگهبان از حضور حماسی و تاریخی مردم ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

وداع آیت‌الله جنتی یار دیرین امام و رهبری با «قائد شهید امت» در تشییع تاریخی

آیت‌الله خاتمی: رهبر شهید هرگز در پی جایگاه نبود/ خداباوری، شاخص‌ترین ویژگی شخصیت ایشان بود

آیت‌الله اعرافی: رهبری امامِ شهید مبتنی بر خرد ناب و قدرت تولید فکر بود/ دنیا و آخرت‌مان در گرو وحدت و پیروی از رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای است

پیام تقدیر آیت‌الله مدرسی‌یزدی از مردم عزیز برای حضور در تشییع ده‌ها میلیونی رهبرِ شهید

آیت‌الله حسینی‌خراسانی: رهبرِ شهید همواره بر آزادی بحث و عمل بر مدار شرع و قانون تاکید می‌کردند/ مدیریت حکیمانه و سعه صدر؛ دو ویژگی برجسته ایشان بود

روایت خاطرات آیت الله شب زنده دار از رهبر شهید در برنامه میداندار