به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله محمد یزدی، در بیست و یکمین هماندیشی ائمه جماعات استان قم و معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه، با اشاره به اهمیت هدایت جامعه و وظایف سنگین مبلغین به ویژه ائمه جماعات، اظهارداشت: وقتی انسان به خدمات علمای بزرگ می نگرد که در شرایط سخت آن دوران که گاهی گرسنگی می کشیدند و مشکلات فراوانی هم داشتند، اما با این وجود، دارای تحقیقات دقیق و آثار عمیقی بودند، عبرت می گیرد و به جوش و خروش می آید که حتی در سنین بالا هم میتوان به کار علمی و تبلیغ دین و معارف اهل بییت(ع) پرداخت.
امام خمینی دنیا را تحت تاثیر قرار داد
عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: حتی پیشکسوتان حوزه هم بازنشسته نمی شوند؛ به طوری که امام خمینی با آن سن بالایی که داشتند، نه تنها یک کشور را اداره می کردند، بلکه دنیا را تحت تاثیر رفتار و گفتار خود قرار داده بودند.
تالیف تحریرالوسیله در تابستان گرم قم
رییس جامعه مدرسین حوزه با اشاره به کتاب تحریرالوسیله امام خمینی، بیان داشت: این کتاب که اواخر آن به مسائل مستحدثه پرداخته، همه در یک تابستان نگاشته شده است؛ یعنی زمانی که امام برای اولین بار تابستان را در قم ماندند، در گرمای آن روزها از فرصت تعطیلی استفاده و این مسائل را نوشتند؛ بنابراین گرما یا تعطیلی حوزه باعث نشد امام درس و بحث را رها کند؛ بنابراین این مسئله باید الگوی همه طلاب و فضلای حوزه باشد.
خاطره ای از رهبر معظم انقلاب
ایشان با اشاره به خاطره ای از مقام معظم رهبری گفت: از رهبری شنیدم که فرمودند، هرگز درس و بحث طلبگی خود را در دوران مسئولیتهای اجرایی ترک نکردم؛ به طوری که حتی در سخت ترین شرایط بارها هنگام مطالعه علمی، ناگهان به یاد یکی از مسائل مهم کشور می افتادم، در این لحظه قسمتی را که مطالعه می کردم، علامت می گذاشتم و به دنبال انجام آن کار می رفتم، پس از اتمام کار بر می گشتم ادامه کتاب را مطالعه می نمودم؛ هیچ گاه از درس و بحث جدا نشدم و با برنامه ریزی از وقت خود به خوبی استفاده میکردم.
مسجد مرکز انقلاب است
آیت الله یزدی در ادامه با اشاره به ضرورت ارتباط عمیق ائمه جماعات با مردم، افزود: موقعیت و جایگاه مسجد در آیات و روایات و کلمات علما روشن است و بحثی در آن نیست، همچنین همه اذعان دارند انقلاب اسلامی از مسجد سرچشمه گرفته، مرکز انقلاب بوده است؛ بنابراین ائمه جماعات باید اهمیت فراوانی به مسجد بدهند و حضور بیشتری در آن داشته باشند.
عضو شورای نگهبان ادامه داد: امروز شرایط به گونه ای است که علاقه شدیدی میان روحانیت و مردم وجود دارد، اما باید ارتباط عاطفی میان ائمه جماعات و مامومین برقرار شود، تا بتوان جوانان را نجات داد.
ضرورت ارتباط عاطفی روحانیت با جوانان
وی تصریح کرد: ارتباطات عاطفی با جوانان و نزدیک شدن به آنها باعث می گردد، اطمینان آنان به روحانیت بیشتر شود و بسیاری از مشکلاتی که دارند را مطرح و از روحانیون کمک بگیرند.
آیت الله یزدی همچنین با اشاره به ضرورت توجه به مساجد، یادآور شد: چرا باید در یک شهر مسجدی، پولدار ترین و مجهزترین باشد و در مسجد دیگر فرش سالم هم وجود نداشته باشد؟
دبیر شورای عالی حوزه ادامه داد: ائمه جماعات قم می توانند، مانند شهرهای بزرگ دیگری چون تهران، اصفهان و ... تشکیلات قوی ایجاد کنند و با برنامه ریزی و دقت بیشتر کارها را سامان دهند.
پیشنهادی به شورای مرکزی ائمه جماعات
آیت الله یزدی پیشنهاد کرد: نماینده ای از جامعه مدرسین حوزه در جلسات شورای ائمه جماعات قم حضور داشته باشد و نتایج جلسات را به این نهاد حوزوی گزارش دهد تا در موارد لازم، شورا را مورد حمایت قرار دهد.
دبیر شورای عالی حوزه خاطرنشان ساخت: باید از ائمه جماعات جوان در ترکیب شورا استفاده شود، به طوری که بزرگان با سیاستگذاری، خط مشیها را مشخص کنند و مسائل اجرایی را به روحانیون جوانتر بسپارند.