کد خبر: ۲۰۱۴
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۷- 16 May 2011
آیت الله یزدی:

ملاک تقدس دفاع مقدس انگیزه افرادی است که به میدان رفتند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روحیه مبارزه در میدان‌های اسلامی را متفاوت از دیگر میدان‌ها دانست و گفت: ملاک تقدس دفاع مقدس، عقیده و انگیزه افرادی است که در آن دوران به میدان رفتند.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله محمد یزدی دوشنبه در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت کنگره شهدای روحانی استان قم با اشاره به میادین مبارزه مسلمانان در طول تاریخ اسلام و دوران دفاع مقدس در کشور تصریح کرد: روحیه مبارزه در میدان‌های اسلامی در دیگر میدان‌ها یا دیده نمی‌شود و یا به این شکل نیست و کشورهای دیگر در زمان جنگ، با ترفندهایی افراد را به میدان می‌آورند.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به روحیه بالا و عزم رزمندگان کشور در دوران دفاع مقدس گفت: ملاک تقدس دفاع مقدس، عقیده و انگیزه افرادی است که به میدان رفتند.
یزدی به مسئله شهادت در هر جهاد و دفاعی اشاره کرد و گفت: در راه خدا باید کسانی وارد میدان عمل شوند که تا پای جان مبارزه کنند و این در جنگ‌های تاریخ اسلام به خوبی دیده می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: در دفاعیت از دنیا و دفاع از منافع شخصی جان بازی در راه هدف، به این شکل که در نظام دین اسلام است، مطرح نیست و بالتبع هر وقت صحبت از دفاع برای دین و اسلام و شهادت در راه حق به میان می‌آید، امامان و معصومین (ع) بر‌ترین الگو‌ها هستند.

شهادت در واقع یک نوع حیات است

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در راه سلام افراد وقتی وارد میدان جنگ می‌شوند به دنبال پیروزی به هر قیمتی حتی شهادت هستند، افزود: چون این اعتقاد وجود دارد که در هر صورت یا پیروزی است و یا شهادت، و در دین ما هم معنای شهادت در واقع یک نوع حیات است.
وی ادامه کرد: شاید به راحتی نشود وارد تبیین مقام شهید و معنی حیات شهید شد و این یک بحث ظریف و دقیق است که برای صحبت در مورد آن فرصت کافی نیاز است و با بیان‌های متعارف نمی‌توان آن را بیان کرد.

یزدی افزود: در بین شهدا واقعا عارفانی بودند که شاید از ظاهر آن‌ها نمی‌توان متوجه شد اما در عمق وجود آن‌ها عرفان‌های حقیقی بوده است و این را در آثار و یا آنچه از آن‌ها باقی مانده است، پیدا می‌کنیم.
وی با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم در جبهه‌های جنگ هشت سال دفاع مقدس گفت: در دوران هشت سال دفاع مقدس اقشار مختلف مردم حضور داشتند که قابل تکریم است اما روحانیت که با مبانی دفاعی و جهادی آشنا بودند، دارای رویکرد خاصی بودند و به جبهه‌ها رفتند و گاهی حتی مراجع هم به میدان جنگ می‌آمدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: این نشان می‌دهد که روحانیت همیشه بر خلاف نظر برخی که می‌گویند روحانیون در صحنه‌های اجتماعی حضور ندارند و تنها به دنبال درس هستند، در صحنه حضور دارند و تاریخ هم گویای این مسئله است.

مسئله مهم استفاده از شهید بعد از مقام شهادت است

عضو فقهای شورای نگهبان تکریم شهدا را کاری ارزنده دانست و اظهار داشت: مسئله مهم استفاده از شهید بعد از مقام شهادت است و باید دانست که از این حادثه تاریخی چگونه بهره گرفت، برخی می‌گویند چرا کنگره می‌گیرید، چرا مردم را ناراحت می‌کنید، چرا تصویر سرداران را در خیابان‌های شهر نصب می‌کنید، جنگ تمام شده و... و عده‌ای این اعتقاد‌ها را دارند و این افراد آدم‌هایی هستند که زندگی مادی دارند، حتی برخی از آن‌ها در دستگاه‌های کشور هم نفوذ کردند.
یزدی تصریح کرد: اما مردم ما به آن‌ها اعتنایی ندارند چرا که مسئله شهادت در اسلام مسئله ممتازی است که ابعاد مختلفی دارد و نمی‌شود برای آن تعیین مرز کرد و کار قدردانی و تجلیل از شهدا از هر قشری که باشند با ارزش است.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

روایت سخنگوی شورای نگهبان از حمله به بیت رهبری در ۹ اسفند/ هر سخنی که بوی تفرقه بدهد، کمک به دشمن است

انتشار مجموعه دوجلدی «معاهدات بین‌المللی و نظارت شورای نگهبان»

توان موشکی ایران، آمریکا را به ذلت کشاند

ملت حسینی ایران در برابر تهدید دشمن تسلیم‌ نخواهد شد

خبرنگاران، پاسدار حافظه تاریخی ملت و نگهبان آگاهی جامعه هستند

گزارش تصویری آیین افتتاحیه همایش ملی «قانون و قانونگذاری در منظومه فکری شهید آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای»

جزئیات و محور‌های همایش ملی قانون و قانونگذاری در منظومه فکری شهید آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای

اسحاقی خبر داد؛ برگزاری همایش ملی قانون و قانون‌گذاری در منظومه فکری رهبر شهید در ۱۳ محور

باهنر: ساماندهی قوانین مورد تاکید رهبر شهید و سیاست‌های کلی نظام است

دکتر حدادعادل: رهبر شهید عمل به قانون را بزرگترین مانع در برابر دیکتاتوری می‌دانستند/ خاطراتی از اهتمامِ امام شهید به استقلال مجلس و قانون‌گذاری

پربازدید ها

جزئیات و محور‌های همایش ملی قانون و قانونگذاری در منظومه فکری شهید آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای

اسحاقی خبر داد؛ برگزاری همایش ملی قانون و قانون‌گذاری در منظومه فکری رهبر شهید در ۱۳ محور

باهنر: ساماندهی قوانین مورد تاکید رهبر شهید و سیاست‌های کلی نظام است

حضور ۴ ساعته سخنگوی شورای نگهبان در باشگاه خبرنگاران جوان و خبرگزاری صدا و سیما/ تقدیر از تلاش‌گران عرصه آگاهی و گفت‌وشنود صمیمی با خبرنگاران

خبرنگاران، پاسدار حافظه تاریخی ملت و نگهبان آگاهی جامعه هستند

دکتر حدادعادل: رهبر شهید عمل به قانون را بزرگترین مانع در برابر دیکتاتوری می‌دانستند/ خاطراتی از اهتمامِ امام شهید به استقلال مجلس و قانون‌گذاری

دکتر طحان‌نظیف: خبرنگاران امانت‌داران حقیقت و راویان صادق تاریخ‌اند

روایت سخنگوی شورای نگهبان از حمله به بیت رهبری در ۹ اسفند/ هر سخنی که بوی تفرقه بدهد، کمک به دشمن است

دکتر کدخدایی: رهبر شهید انقلاب رعایت قانون و ضابطه را بر مصلحت‌اندیشی ترجیح می‌دادند/ ایشان قانون اساسی را قاعده شکل‌گیری تمدن عظیم اسلامی می‌دانستند

مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی هر دو قانون رسمی کشور هستند