کد خبر: ۱۶۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۸۵ - ۰۸:۲۹- 16 October 2006

آغاز ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراها

ثبت نام از داوطلبان سومین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا از امروز دوشنبه 24 مهر آغاز شد و تا پایان روز یکشنبه30 مهرماه ادامه دارد.

وزارت کشور اعلام کرد: ثبت نام از داوطلبان سومین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ های یاد شده به مدت 7 روز حتی ایام تعطیل در ساعات اداری ادامه خواهد داشت.
داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
1- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران .
2- حداقل سن 25 سال تمام .
3- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه .
4- ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران .
5- دارا بودن سواد خواندن و نوشتن برای شوراهای روستا و داشتن حداقل مدرک دیپلم یا معادل آن برای شوراهای شهرهای دارای تا یک میلیون نفر جمعیت و مدرک فوق دیپلم یا معادل آن برای شورای شهرهای دارای بیش از یک میلیون نفر جمعیت .
6- اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی بجای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
همچنین نیازی نیست که داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی ساکن حوزه انتخابیه باشند ولی چنانچه به عضویت شورا انتخاب شدند، باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار کنند. تغییر محل سکونت هر یک از اعضای شورا به خارج از حوزه موجب سلب عضویت آنان خواهد شد.
داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی شهرها برای ثبت نام باید شخصاً به فرمانداری و داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی روستاها و تیره های عشایری کوچ رو نیز باید شخصاً به بخشداری ذی ربط مراجعه نمایند.
بر اساس این گزارش، داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا باید مدارک زیر را به همراه داشته باشند:
اصل شناسنامه عکس دار ، دو نسخه تصویر کلیه صفحه های شناسنامه ، اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا مدرکی دال بر مشخص بودن وضعیت خدمت وظیفه عمومی، چهار قطعه عکس جدید 4*3 و اصل و تصویر مدرک تحصیلی حداقل دیپلم یا معادل آن برای شهرهای تا 000/000/1 نفر جمعیت و فوق دیپلم یا معادل آن برای شهرهای دارای بیش از 000/000/1 نفر جمعیت را به همراه داشته و ارائه دهند.
لازم به ذکر است که در خصوص کارت پایان خدمت برای متولدین سال 1337 و قبل از آن نیازی به ارائه مدرک یاد شده نیست.
این گزارش می افزاید، تعداد اعضای اصلی و علی البدل شوراهای اسلامی کشور برای روستاهای
تا 1500 نفر جمعیت 3 نفر عضو اصلی و 2 نفر عضو علی البدل و برای روستاهای بیش از 1500 نفر جمعیت 5 نفر عضو اصلی و 3 نفر عضو علی البدل است.
برگزاری انتخابات در تیره های عشایری کوچ رو نیز همانند برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی در روستاها می باشد.
همچنین تعداد اعضای اصلی و علی البدل شوراهای اسلامی کشور برای شهرهای تا 50 هزار نفر جمعیت، 5 نفر عضو اصلی و 3 نفر عضو علی البدل، برای شهرهای بیش از 50 هزار تا 000/200 نفر جمعیت، 7 نفر عضو اصلی و 4 نفر عضو علی البدل ، برای شهرهای بیش از 000/200 تا 000/000/1 نفر جمعیت، 9 نفر عضو اصلی و 5 نفر عضو علی البدل، برای شهرهای بیش از 000/000/1 نفر جمعیت، 11 نفر عضو اصلی و 5 نفر عضو علی البدل و برای شهر تهران 15 نفر عضو اصلی و 6 نفر عضو علی البدل خواهد بود.
لازم به ذکر است، طبق مندرجات ماده 28 قانون افراد ذیل به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شوراهای اسلامی محروم اند، مگر اینکه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا کرده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند:
1- رئیس جمهور و مشاورین و معاونین وی، معاونین و مشاورین آنان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای نگهبان، رئیس قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین آنان، رئیس دیوان عدالت اداری، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، شاغلین نیروهای مسلح، رؤسای سازمان ها و ادارات عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی، رؤسا و سرپرستان سازمان های دولتی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای کل و مدیران عامل بانک ها، رئیس جمعیت هلال احمر و معاونین وی، رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان، سرپرست بنیاد شهید، سرپرست بنیاد مسکن، سرپرست کمیته امداد امام، رؤسای سازمان ها، مدیران عامل شرکت های دولتی (مانند شرکت مخابرات، دخانیات و ...) ، سرپرست نهضت سوادآموزی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، مدیران کل تشکیلات ستادی وزارتخانه ها و سازمان ها و ادارات دولتی و سایر رؤسا، مدیران و سرپرستانی که حوزه مسؤولیت آنان به کل کشور تسری دارد.
2- استانداران، معاونین و مشاورین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، بخشداران، مدیران کل ادارات استانداری، مدیران کل، سرپرستان ادارات کل، معاونین ادارات کل، دادستان ها، دادیارها، بازپرس ها، قضات، رؤسای دانشگاه ها، رؤسای بانک ها، رؤسا، سرپرستان و معاونین سازمان ها و شرکت های دولتی و نهادها و مؤسسات دولتی و یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده می نمایند و سایر رؤسا، مدیران و سرپرستان استان، شهرستان و بخش به ترتیب از عضویت در شوراهای اسلامی واقع در محدوده استان، شهرستان و بخش.
3- شهرداران و مدیران مناطق و مؤسسات و شرکت های وابسته و شاغلین در شهرداری و مؤسسات و شرکت های وابسته به آن از عضویت در شورای اسلامی شهر محل خدمت.
همچنین بر اساس قانون، هیچیک از داوطلبان عضویت در شورا نمی توانند همزمان در بیش از یک حوزه انتخابیه به عنوان داوطلب عضویت در شورا ثبت نام نمایند، در غیراین صورت اسم آنان از فهرست داوطلبان حذف و از آن تاریخ به مدت چهارسال از داوطلب شدن در انتخابات شوراها محروم می شوند.
یادآور می شود نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده مجلس شورای اسلامی است.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی