چرا نامه آیت الله جنتی به رهبری درباره کارگروه حل اختلاف، یک ماه روی میز شورای نگهبان معطل ماند
راهبردنیوز: 20 آبان که نامه ای از سوی آیت الله جنتی رئیس کارگروه در قالب پیشنهادات، خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال می شودیکی از نمایندگان مجلس در کارگروه در تماسی با شورای نگهبان اظهار می دارد که ای کاش نامه را نمی فرستادید تا ما هم نظراتمان را می گفتیم و این گونه پاسخ می شنود ...
به گزارش خبرنگار "راهبردنیوز" پس از آن که نتایج 18 جلسه کارگروه مشترک حل اختلاف دولت و مجلس در قالب پیشنهادی با امضای آیت الله جنتی ،رئیس کارگروه به محضر مقام معظم رهبری ارسال شد؛اولین واکنش ها را نمایندگان پارلمان در این کارگروه نسبت به گزارش جلسات از سوی دکتر کدخدایی داشتند طوری که دهقان و احمد توکلی در مصاحبه هایی گفتند که همه موارد اعلام شده از سوی عباسعلی کدخدایی عضو شورای نگهبان مورد توافق همه اعضا نبوده است.
حتی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنشی عجیب گفت که گزارش اعلام شده از سوی دکتر کدخدایی،نه نظرات کارگروه، بلکه نظر شخصی آیت الله جنتی بوده است.
ارزیابی های بسیاری از کارشناسان و رسانه ها ازعکس العمل شتاب زده و سریع مجلسی ها به گزارش دکتر کدخدایی از جلسات کارگروه مشترک بیانگر نگرانی مجلس از این مسئله است که نکند همین گزارش، مبنایی بر این باشد که نهایتاً کفه ترازو به نفع دولت سنگینی کند؛ اما غافل از این که فلسفه تشکیل این کارگروه بر اساس دستور مقام معظم رهبری،نه جمع بندی و توافق اعضاء کارگروه،بلکه بررسی کارشناسی و اخذ نظرات و پیشنهادات و ارسال به محضر مقام معظم رهبری جهت دستور ایشان بوده است!
خبرنگار "راهبردنیوز" برای روشن شدن بیشتر ابعاد موضوع برای افکار عمومی، گوشه ای از پشت پرده ها و ناگفته های جلسات کارگروه مشترک حل اختلاف دولت و مجلس را منتشر میکند.
1- گرچه در جلسات برگزار شده کارگروه مشترک حل اختلاف قریب به اتفاق نمایندگان دولت و مجلس حضور داشتند اما طبق اطلاعات موثق رسیده،علیرغم تذکرات رئیس کارگروه مبنی بر ارائه مستند نظرات رسمی دولت و مجلس جهت انعکاس نهایی به محضر مقام معظم رهبری و پیگیریهای شورای نگهبان، هیچکدام از نمایندگان دولت و مجلس در این باره اقدامی نکرده و به ارائه نظرات شفاهی و اظهارنظر تا این حد بسنده کرده اند.
2- پنجشنبه 20 آبان ماه که نامه ای از سوی آیت الله جنتی رئیس کارگروه حاوی پیشنهادات، خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال می شود، دهقان نماینده مجلس در کارگروه در تماسی با شورای نگهبان اظهار می دارد که "ای کاش نامه را نمی فرستادید تا ما هم نظراتمان را می گفتیم" و این گونه پاسخ می شنود"آیت الله جنتی، یک ماه نامه را به خاطر اخذ نطرات رسمی دولت و مجلس روی میز خود نگهداشتند اما خبری از هیچ یک از طرفین نشد انتظار داشتید تا چه زمانی این موضوع تداوم داشته باشد؟"
3- محتوای نامه آیت الله جنتی به محضر مقام معظم رهبری در باره کارگروه حل اختلاف،صرفاً حاصل "پیشنهادهای" کارگروه و نه "جمع بندی نظرات و توافق اکثریت اعضا" است؛ چیزی که لاریجانی ، توکلی و دهقان در واکنش های خود از آن غفلت کردند!
4- شورای نگهبان،نامه رسمی مجلس شورای اسلامی به آیت الله جنتی که متعاقب مصاحبه دکتر کدخدایی و در اول آذرماه(البته با تاخیر 40 روزه) به شورا ارسال شد،مجدداً به محضر مقام معظم رهبری ارسال کرده است این در حالی است که دولت هیچ نظر رسمی در این باره نداده است و نظرات(شفاهی) هر دو طرف به ضمیمه نامه آیت الله جنتی به محضر رهبری گنجانده شده بود.
5- در نامه رسمی رئیس کارگروه مشترک حل اختلاف دولت و مجلس به محضر رهبر انقلاب با برشمردن همه نطرات و بررسی های 18 جلسه کارگروه که حاصل آن در قالب پیشنهاد ارسال شده آمده است که موارد،صرفاً پیشنهاد است و و در نهایت هر آنچه که معظم له تصمیم بگیرند و اعلام نمایند در دستور کار قرار خواهد گرفت و اجرا میشود.
6- با بازبینی مجدد متن مصاحبه دکتر کدخدایی با خبرنگاران، مشخص شد که او در هیچ بخشی از سخنانش خود را سخنگوی کارگروه معرفی نکرده و سخنان او در جلسات منظم او با خبرنگاران و در پاسخ به سئوالات رسانه ها و از جایگاه سخنگویی شورای نگهبان و صرفاً گزارشی از آنچه که در جلسات کارگروه گذشته، مطرح شده است.
به گزارش "راهبردنیوز" چندی پیش در پی اختلاف نظرهای بین قوه مجریه و قوه مقننه در ارتباط با حدود و مرزهای تقنین و اجرا و رفع شبهات در این زمینه، رییسجمهور نامهای را محضر مقام معظم رهبری نوشت و ایشان نیز به شورای نگهبان دستور ایجاد کارگروه ویژهای برای رفع این اختلافات دادند.
عزیزی معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور، حجتالاسلام میرتاجالدینی معاون پارلمانی رییسجمهور و فاطمه بداغی معاون حقوقی رییسجمهور از طرف دولت، آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان،محمدرضاعلیزاده قائم مقام دبیر شورای نگهبان و عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان شورای نگهبان از سوی شورای نگهبان، محمدرضا باهنر، احمد توکلی رییس مرکز پژوهشهای مجلس، دهقان و حجتالاسلام و المسلمین ابوترابیفرد نایب رییس مجلس به نمایندگی از مجلس شورای اسلامی و برخی حقوقدانانی چون مدنی، افتخار جهرمی و مهرپور در این کارگروه عضویت پیدا کردند و حاصل نظرات آنان در 18 جلسه در قالب نامه ای از سوی جنتی به محضر رهبر معظم انقلاب ارسال شد.