کد خبر: ۱۳۹۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۵- 14 November 2009
دکتر کدخدایی:

قانون اساسی ثمره ایثارگری‌های شهدا و جانبازان انقلاب اسلامی است

سخنگوی شورای نگهبان فرارسیدن 24 آبان ماه، سالروز تصویب قانون اساسی را تبریک گفت و این میثاق ملی را ثمره ایثارگری‌های شهدا و جانبازان انقلاب اسلامی دانست.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان دکتر کدخدایی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، تصریح کرد: تصویب قانون اساسی به عنوان یک منشور و میثاق ملی، با هزینه سنگینی به دست آمد.
دکتر کدخدایی افزود: ایثارگری‌های شهدا و جانبازان انقلاب اسلامی، هزینه سنگینی بود که برای پاسداشت نظام مقدس جمهوری اسلامی و در راس آن قانون اساسی پرداخت شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که « بر اساس ماده‌ 9 قانون توسعه‌ حمل و نقل عمومی و مدیریت سوخت، مدیریت حمل و نقل بار و مسافر بر عهده‌ شهرداری است و چندی پیش رییس‌جمهور مطرح کرد که این امر را دولت برعهده بگیرد آیا این سخن مغایر با قانون اساسی است؟» گفت: تفسیر قانون عادی با مجلس است و تا زمانی که مصوبه‌ای به دست ما نرسد فارغ از اظهارنظر هستیم.
وی تاکید کرد: تا زمانی که مصوبه به دست ما نرسد اظهار نظر نمی‌کنیم.
خبرنگار دیگری سوال کرد «آیا دولت برای برگرداندن مدیریت مترو به خود به ارسال لایحه نیاز دارد؟» که سخنگوی شورای نگهبان، پاسخ داد: اگر مصوبه‌ مجلس بوده طبق مصوبه‌ مجلس باید اعلام شود. اگر مجلس تعیین تکلیف کرده طبعا مجلس باید اظهارنظر کند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی درخصوص بررسی غیررسمی لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها در شورای نگهبان گفت: این مصوبه هنوز به دست ما نرسیده است و طبعاً شورای نگهبان نظری در این خصوص نداشته است. ولی اگر مانند لایحه مجازات اسلامی آن را به صورت غیررسمی برای ما می‌فرستادند ما نیز آن را در دستور کار قرار می‌دادیم اما تاکنون این لایحه به دست ما نرسیده است.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: شورای نگهبان طی جلسات متعددی در حال بررسی غیر رسمی لایحه قانون مجازات اسلامی است و تاکنون 95 ماده از این لایحه در شورای نگهبان بررسی شده است.
وی افزود: این لایحه بیش از 700 ماده دارد.
دکتر کدخدایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مدت سه‌ماهه رئیس‌جمهور برای معرفی وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، رفاه و نیرو، درصورت عدم رای اعتماد مجلس قابل تمدید است یا خیر؟ گفت: طبق نظریه تفسیری شورای نگهبان در سال 85، دولت فقط یک دوره سه‌ماهه برای معرفی وزرای پیشنهادی خود به مجلس فرصت دارد.
گفتنی است، در سال 1385، رئیس وقت مجلس شورای اسلامی، طی نامه‌ای از شورای نگهبان خواست تا نظر تفسیری خود را درقبال این پرسش اعلام کند: «آیا رئیس‌جمهور تنها برای یک‌بار می‌تواند برای وزارتخانه‌ای که وزیر ندارد به مدت سه‌ماه سرپرست تعیین نماید یا اینکه بیش از یک بار و به دفعات می‌تواند سرپرست تعیین کند ولی قید سه‌ماه یک بار باید رعایت شود؟»
شورای نگهبان در پاسخ اعلام کرد: «مطابق اصل 135 قانون اساسی، تعیین سرپرست برای بیش از یک سه‌ماهه امکان‌پذیر نمی‌باشد، لیکن در مدت سه‌ماه مذکور، رئیس‌جمهور می‌تواند به دفعات سرپرست تعیین کند.»

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

کتاب نظارت اساسی تطبیقی به نمایشگاه کتاب رسید

اجرای برنامه پنج‌ساله دوم حوزه‌های علمیه براساس پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب

«ولایت فقیه» دژ مستحکم انقلاب در برابر دشمنان/ حوزه‌های علمیه سرمایه اسلام، تشیع و ایران اسلامی هستند

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است

تشکیل جمهوری اسلامی یکی از برکات حوزه علمیه قم است

وظیفه حوزویان شناخت و عمل به منشور رهبر انقلاب است/ لزوم صیانت از حوزه دربرابر هجمه‌های داخلی و خارجی

حکم فقهی رمزارز همانند پول کاغذی است

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

حوزه علمیه خدمتگزار انقلاب و مردم است

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است