کد خبر: ۱۳۴۹
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۳:۱۱- 03 September 2009
آیت‌الله جنتی:

شورای نگهبان در اجرای قانون، هرگز تغییر موضع نداده و نخواهد داد

آیت‌الله جنتی در مراسم تودیع آیت‌الله صادق آملی لاریجانی عضو سابق و معارفه آیت‌الله سید محمود هاشمی شاهرودی گفت: شورای نگهبان در اجرای قانون، هرگز تغییر موضع نداده و نخواهد داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، آیت‌الله جنتی در این مراسم، ضمن بیان اهمیت جایگاه شورای نگهبان در نظام اسلامی گفت: در طول این سی سالی که از عمر شورای نگهبان می‌گذرد، این نهاد توانسته است به خوبی به وظیفه‌ای که در قبال قانون اساسی و از نظر شرعی به عهده داشته است، عمل کند.
دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: شورای نگهبان به خاطر دو مسئولیت خطیر و سنگینی که دارد یعنی «بررسی مصوبات مجلس از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی» و «نظارت بر انتخابات» یک نهاد منحصر به فرد است. با انجام این دو مسئولیت مهم، نهاد شورای نگهبان دو رکن اصلی نظام یعنی جمهوریت و اسلامیت آن را تضمین می‌کند. 


آیت‌الله جنتی با اشاره به تغییرات اعضای شورای نگهبان افزود: در این سی سال که از عمر این نهاد می‌گذرد، مجموعا 38 نفر به عضویت شورای نگهبان در آمدند که از این تعداد 18 نفر عضو فقیه و بقیه عضو حقوقدان شورای نگهبان بودند.
آیت‌الله جنتی افزود: شورای نگهبان به رغم برخی بهانه‌گیری‌های بعضی گرو های سیاسی در مسائل انتخاباتی، توانست با بهره‌مندی از حضور فقها و حقوقدانان مبرز و نخبه با قاطعیت وظایف خودش را انجام دهد و قانون را به دقت اجرا کند.
وی افزود: این نهاد نشان داده است که در اجرای قانون از هیچکس ملاحظه‌ای ندارد و تحت تاثیر فشارها قرار نمی‌گیرد و هرگز تغییر موضع نداده و نخواهد داد و وظایف محوله را با تکیه بر قانون انجام می دهد.
دبیر شورای نگهبان در ادامه، ضمن تجلیل از مقام فقهی آیت‌الله آملی لاریجانی و اخلاق حسنه وی گفت: در این هشت سال که ایشان عضو شورای نگهبان بودند مباحث منطقی و مستدلشان بسیار مفید بود.
آیت‌الله جنتی همچنین با تاکید بر اهمیت جایگاه قوه قضائیه، برای آیت‌الله آملی لاریجانی آرزوی توفیق کرد.
دبیر شورای نگهبان سپس ضمن عرض خیر مقدم به آیت‌الله شاهرودی عضو جدید فقهای شورای نگهبان، گفت: حضرت آیت‌الله شاهرودی از برجسته‌ترین فضلای حوزه علمیه نجف بودند و ما از مقام معظم رهبری تشکر می‌کنیم که به جای حضرت آیت‌الله لاریجانی، ایشان را برای عضویت در شورای نگهبان منصوب کردند. 

در ادامه این مراسم آیت‌الله شاهرودی با تقدیر از دبیر شورای نگهبان گفت: واقعا شورای نگهبان، نهاد بسیار مبارک، مهم و حساسی است. تلاش برای تطبیق مصوبات با شرع مقدس و قانون اساسی موجب می‌گردد، قوانین عادلانه و مفیدی برای کشور اسلامی تصویب گردد. همچنین شورای نگهبان با نظارت بر حسن اجرای انتخابات، جمهوریت نظام را تضمین می‌کند.
وی با اشاره به سابقه عضویت خود در شورای نگهبان و آشنائی با روند فعالیت آن تصریح کرد: بنده شاهد بوده‌ام که در این نهاد پاک‌ترین، مخلص‌ترین و نخبه‌ترین نیروهای نظام، علیرغم هجمه‌های مختلف، همواره با رعایت عدالت و بی‌طرفی و با تکیه بر ایمان در برابر فشارها می‌ایستند تا به وظایف قانونی خود عمل کنند.
رئیس سابق قوه قضائیه، حضور آیت‌الله لاریجانی در این قوه را نیز موجب افزایش ارتباط دو نهاد شورای نگهبان و قوه قضائیه و اهتمام بیشتر این دو نهاد برای گسترش عدل در نظام اسلامی عنوان کرد.
در پایان نیز آیت‌الله آملی لاریجانی، ضمن آرزوی توفیق برای اعضای شورای نگهبان به ویژه آیت‌الله جنتی، به تجربیات خود در این نهاد اشاره کرد و گفت: به دلیل ابعاد سیاسی موضوع، معمولا تصمیمات شورای نگهبان در مورد انتخابات، بیشتر در افکار عمومی منعکس می‌شود در حالی که مباحث فقهی و حقوقی که در این نهاد مطرح می‌شود بی‌نظیر است و در هیچ مجمع دیگری سابقه ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد: با انتشار این مباحث در جامعه امکان بهره‌مندی مراکز حوزوی و دانشگاهی از تحقیقات و مباحث مطرح شده در شورای نگهبان فراهم گردد.
وی با اشاره به وجود صمیمیت و اخلاص خاصی در بین اعضای شورای نگهبان، افزود: در حالی که مباحث بسیار جدی توسط هر یک از اعضا در جلسات شورای نگهبان مطرح می‌شد، وقتی از جلسه بیرون می‌آمدیم جز صمیمیت هیچ نمی‌دیدیم.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان: «حذف چهار صفر از پول ملی» قانونی و لایحه «حمایت از ایرانیان خارج از کشور» تایید شد/ نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برعهده شورای نگهبان نیست

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات

تایید لایحه اصلاح بند «الف» ماده (۵۸) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

تایید لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور

نظر شورای نگهبان درباره لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران

تایید طرح استفساریه ماده (۲۴) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران

دشمنان در پی تجزیه کشور‌های اسلامی و غارت منابع ملت‌ها هستند

پربازدید ها

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

دکتر پروین: مبنای تصمیم شورای نگهبان در بررسی مصوبات، «عدم مغایرت با شرع» است نه «انطباق» / تحقق سیاست‌های کلی قانون‌گذاری مستلزم قانون جامع و هماهنگ است

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

هم صیانت از حقوق ملت وظیفه حقوقدان ایرانی است و هم صیانت از عرصه‌ای که تحقق و بسط این حقوق را ممکن ساخته است