کد خبر: ۱۲۵۰
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۴:۲۲- 11 June 2009
سخنگوی شورای نگهبان:

نظارت بر انتخابات متکی بر نیروهای مردمی است

دکتر کدخدائی، سخنگوی شورای نگهبان، راهکارهای نظارت بر انتخابات و حصول اطمینان از سلامت انتخابات را تشریح کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، وی طی گفتگوئی با اشاره به جایگاه نظارت بر انتخابات در قانون اساسی تصریح کرد: شورای نگهبان براساس اصل 99 قانون اساسی نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد و مکانیسم های نظارتی خود را بر اساس این اصل تنظیم کرده است
دکتر کدخدایی درباره شکل گیری هیات‌های نظارت بر انتخابات گفت: برای هر انتخاباتی، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات و سپس هیات‌های نظارت بر انتخابات استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل می‌شود و این هیات‌ها زیر نظر شورای نگهبان فعالیت می‌کنند.
معاون اجرائی و امور انتخابات شورای نگهبان گفت: این هیات‌ها با پشتیبانی دفاتر نظارتی شورای نگهبان در استانها فعالیت می‌کنند.
دکتر کدخدائی افزود: ناظرین آموزش دیده‌ای برای نظارت بر روند رای گیری و شمارش آراء و صیانت از آرای مردم، در شعب اخذ رای مستقر می‌شوند و این ناظران در روز انتخابات پابه پای مجریان انتخابات در پای صندوق‌های رای حضور دارند.
وی درباره نحوه گزینش ناظران انتخاباتی گفت: ‌ما در امر نظارت، متکی به نیروهای مردمی هستیم. ناظران رابطه استخدامی با شورای نگهبان ندارند و برای این کار ما کارمند رسمی نداریم. ناظران تنها برای ادای وظیفه ملی و دینی خود با شورای نگهبان همکاری می ‌کنند.
کدخدایی ادامه داد: این افراد از بین علاقمندان شناسایی می‌شوند و وقتی از صلاحیت عمومی آنها اطمینان حاصل شد در قالب دوره‌های کوتاه مدت حضوری و مکاتبه‌ای در تهران و استانها، تحت آموزش‌ قرار می‌گیرند.
وی تصریح کرد: کار نظارت بر انتخابات را برعهده کسانی که در امانتداری آنها تردیدی باشد نمی‌گذاریم. معمولا دوستان ناظر سالهاست که با شورای نگهبان همکاری دارند و ما ارتباطمان را با اینها حفظ کرده‌ایم.
معاون اجرائی و امور انتخابات شورای نگهبان درباره آخرین اقدامات لازم برای آشنائی ناظران با وظایفشان نیز گفت: شرح وظایف ناظران مدتی پیش از روز رای‌گیری برای آنها ارسال شده است و آنان در روز اخذ رای با علم و اطلاع کافی از وظایف نظارتی خود در پای صندوق‌ها حضور می‌یابند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به جایگاه نظارت بر انتخابات در صورت استفاده از رایانه در شمارش آراء، گفت: شمارش آرا به صورت دستی باشد یا به صورت مکانیزه، باید از آرای مردم پاسداری و صیانت شود. انتخابات امر سرنوشت سازی است و از پایه های نظام به شمار می‌رود و بنابراین لازم است به اندازه کافی در صحت و پاسداری از آرا دقت شود ضمن اینکه شورای نگهبان به این مسئله نیز توجه دارد که با مقتضیات زمان، پیش رفته و از فناوری‌های جدید هم استفاده شود.
کدخدایی با تاکید بر اهمیت استفاده از رایانه در انتخابات نیز افزود: شورای نگهبان در کشور، اولین نهادی بود که رایانه را در انتخابات میاندوره‌ای مجلس ششم برای تجمیع آرا و دریافت نتایج آراء از استانها و شهرستانها وارد گردونه انتخابات کرد و امروز هم بر این نکته اصرار داریم. به علاوه، بر اساس قانون، وزارت کشور مکلف است برای برگزاری انتخابات به صورت رایانه‌ای تلاش کند.
وی با بیان این مطلب که در روند برگزاری انتخابات به دلیل فقدان امکانات و زیرساخت‌های کافی هنوز برگزاری انتخابات جامع رایانه‌ای ممکن نیست، گفت: با توافق وزارت کشور و شورای نگهبان مراحل ثبت نام، ثبت کد ملی و تجمیع آراء رایانه‌ای است. ولی شمارش آراء همچنان دستی خواهد بود و در پایان شمارش آراء صورتجلسه‌ای تنظیم می‌شود که هیئت‌های ناظر و اجرایی باید آن را امضا کنند و نتیجه آن را وارد رایانه کنند.
کدخدایی افزود: هنوزهم در صورت بروز اختلاف در صورتجلسه‌ها، شمارش دستی آراء ملاک است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره حضور نمایندگان نامزدها در ستاد نظارت بر انتخابات گفت: قوانین، دو مرحله برای صیانت از آرا در نظر گرفته است. براساس اصل 99 قانون اساسی و مفاد قانون انتخابات، نظارت تام بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است و بر اساس ماده واحده مصوب سال 79 نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری می‌توانند نمایندگانی در شعب اخذ رای داشته باشند.
وی افزود: نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رای صرفا می‌توانند حضور داشته باشند و نمی‌توانند هیچ دخالتی در امر انتخابات داشته باشند. آنها می‌توانند اگر تخلفی در روند رای‌گیری مشاهده کردند مراتب را به وزارت کشور یا ناظرین شورای نگهبان گزارش بدهند تا رسیدگی شود.
سخنگوی شورای نگهبان یادآور شد: البته با توجه به نظارت گسترده شورای نگهبان بر انتخابات جای هیچ گونه تردیدی برای سلامت انتخابات و صیانت از آرا وجود ندارد.
وی درباره دریافت و رسیدگی به شکایت‌های مردمی نیز گفت: ما در امر نظارت متکی به نیروهای مردمی هستیم و اولین منبع خبری ما خود مردم هستند.
وی افزود: اگر مردم نسبت به برگزاری انتخابات در برخی شعب، اعتراضی داشته باشند می توانند، گزارش‌ها، اعتراض‌ها و شکایات خود را به شورای نگهبان، هیات مرکزی نظارت، هیات‌های نظارت در استان‌ها و شهرستان‌ها و یا ناظران ارائه دهند. یا از طریق تلفن ،نمابر و ایمیل نظرات خود را به شورای نگهبان منتقل کنند و مطمئن باشند که شورای نگهبان آنها را رسیدگی خواهد کرد.
کدخدایی درباره اعلام نتایج انتخابات نیز گفت: اعلام نتایج انتخابات یک امر اجرائی و وظیفه وزارت کشور است.
وی افزود: پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات، شورای نگهبان طبق قانون انتخابات، بین 7 تا 10 روز فرصت دارد که شکایت‌ها و گزارش‌های مربوطه را بررسی کند و صحت انتخابات را تائید یا رد کند.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

حق ایران در سایه عهدشکنی دیگران؛ روایت حقوقی ایران از تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

با قاطعیت و شجاعت در برابر سیاست‌های زیاده‌خواهانه و جنگ‌طلبانه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی ایستادگی کنید

آزادیِ بدون هویت و آزادیِ ریشه‌دار در الگوی غربی و ایرانی

دکتر کدخدایی: آژانس انرژی اتمی و شورای امنیت توسط آمریکا و غرب کارکردزدایی شده‌اند/ باید با همراه‌سازی کشور‌های دیگر پیگیر حقوق‌مان باشیم

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

نهاد‌های بین‌المللی قتل و کشتار علمای شیعه در سوریه را محکوم کنند/ عاملان و حامیان منطقه‌ای این جنایت باید بازخواست شوند

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است

برگزاری چهل و یکمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» با حضور حقوقدانان برجسته ایران و ایتالیا

ایران از همه ظرفیت‌های حقوقی برای پیگیری و مطالبه خسارات ناشی از تجاوزات اخیر استفاده خواهد کرد

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

پربازدید ها

طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» برای رفع برخی ابهامات به مجلس برگشت داده شد

دکتر طحان‌نظیف: پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» تلنگری است تا با الگوبرداری از مکتب عاشورا، روحیه بخشش و دستگیری را در جامعه تقویت کنیم

دکتر کدخدایی: باید برآورد دقیقی از خسارات برای پیگیری‌های بین‌المللی صورت بگیرد/ لزوم تکرار قطعنامه ۴۸۷ علیه رژیم‌صهیونیستی توسط شورای امنیت

فیلم|حضور دکتر کدخدایی در برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر»

تقدیر و سپاس آیت‌الله اعرافی از مراجع تقلید/ تأکید همه حوزویان و بزرگان اسلام بر احکام و اجماع بر محتوا و مستندات حکم محارب

تجاوز رژیم صهیونیستی نقض آشکار منشور ملل متحد بود

مصوبه تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی لازم الاجراء است

سرداران ایران به رژیم صهیونیستی ضربات سنگینی وارد کردند

دکتر طحان‌نظیف: ملت ایران مصمم به پیگیری آرمان فلسطین است/ طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از اصلاح، مجدد بررسی می‌شود

ابهامات و ایرادات طرح «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است/ دغدغه همه ما تدوین قوانین جامع، دقیق و قابل اجراست/ لایحه سامان‌دهی پهپاد‌های غیرنظامی در حال بررسی است