به گزارش ادارهکل روابطعمومی شورای نگهبان، آیتا... سیدمحمدرضا مدرسییزدی، در پاسخ به سئوالی درخصوص چگونگی نظارت بر انتخابات در قانون، گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قوانین مصوب، مرجع نظارت بر انتخابات، از جمله انتخابات ریاستجمهوری را به روشنی و وضوح تمام تعیین کردهاند و اصل 99 و 118 قانون اساسی و همچنین قوانین عادی، صراحت تام در تعیین مرجع نظارت دارند.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون اساسی و قوانین عادی، هیچ نوع نظارت دیگری غیر از نظارت شورای نگهبان، قانونی شناخته نمیشود، افزود: این امر در همه قوانین اساسی و عادی کشورهای دنیا طبیعی است، زیرا اگر شخص یا اشخاصی، چنین حقی را با حسننیت یا عدم حسننیت برای خود قائل شوند، اختلال در امور لازم میآید و دیگر انتخاباتی وجود نخواهد داشت.
آیتا... مدرسییزدی در ادامه با اشاره به لزوم انتخاب اصلح در انتخابات، گفت: بدون شک هر انسان عاقلی در هنگام اختیار در میان چندگزینه، برترین را انتخاب میکند و این یک اصل پذیرفته شده در فرهنگ اسلامی ماست که تقدیم مفضول یعنی غیربرتر، بر افضل یعنی برتر، قبیح است.
وی افزود: خداوند متعال نیز در قرآن کریم این نکته فطری و عقلی را مورد عنایت قرار میدهد و میفرماید: «أتستبدلون الذی هو أدنی بالذی هو خیر» یعنی آیا شما فروتر را به جای برتر برمیگزینید!؟ بنابر این یکایک رایدهندگان، با شناخت معیارهای فکری و عملی، برتر، باید داناترین، پاکترین و تواناترین و در یک کلام، اصلح را انتخاب کنند.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به اهمیت انتخابات در شرایط کنونی، ادامه داد: این وظیفه در شرایط امروز جهان که استکبار جهانی و سرویسهای امنیتی، جاسوسی، فرهنگی و غیره که در اختیار آنان است میخواهند از جمهوری اسلامی و پیشرفتهای مادی و معنوی آن و مقاومت آن در برابر زورگیریهای آنان انتقام بگیرند، و به هر مقدار که شده به گمان خود به اهداف پلید خود نزدیک بشوند، دارای حساسیت بیشتری است و هماکنون این توانایی در دستهای ملت رشید ایران است که مقارن با سالگرد ارتحال امام و رهبر کبیر خود(ره) و سالگرد قیام الهی پانزدهم خرداد 42، دشمن را مأیوس و به سوی قلههای پیشرفت و عزت همچنان بهپیش بتازد.