کد خبر: ۱۱۶۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۳- 11 July 2026
در گفت‌و‌گو با برنامه تلویزیونی «میداندار» بیان شد؛

روایت دکتر پروین از تاکید رهبر شهید بر رعایت حق‌الناس و قانون در بررسی صلاحیت‌ها/ ایشان منحصرترین فرد در حمایت از مستضعفان جهان بودند

عضو حقوقدان شورای نگهبان، با اشاره به دیدار اعضای این شورا با رهبر انقلاب پیش از انتخابات مجلس ۱۴۰۲، گفت: تأکید ایشان بر رعایت قانون اساسی، حق‌الناس، دقت در احراز صلاحیت‌ها و افزایش مشارکت مردم، مسیر بررسی صلاحیت داوطلبان را روشن کرد.

روایت دکتر پروین از تاکید رهبر شهید بر رعایت حق‌الناس و قانون در بررسی صلاحیت‌ها/ ایشان منحصرترین فرد در حمایت از مستضعفان جهان بودند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان در گفت‌و‌گو با برنامه تلویزیونی «میداندار» که روز شنبه (۲۰ تیر ۱۴۰۵) از شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، با مرور خاطرات خود از دیدار‌ها و جلسات با رهبر انقلاب، به بیان نکاتی درباره شیوه مدیریت، دغدغه‌ها و ویژگی‌های شخصیتی ایشان پرداخت.

وی با اشاره به نخستین دیدار خود با رهبر شهید انقلاب در سال‌های نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: نخستین بار ایشان را در یکی از راهپیمایی‌های میدان بهارستان دیدم و جذابیت سخنرانی و قدرت ایشان در ایجاد ارتباط با مردم، از همان زمان برایم قابل توجه بود.

تأکید بر قانون، حق‌الناس و مشارکت مردم

دکتر پروین درباره نخستین جلسه اعضای شورای نگهبان با رهبر انقلاب پیش از انتخابات مجلس سال ۱۴۰۲، گفت: در این دیدار، رهبر انقلاب بر رعایت قانون اساسی، اجرای دقیق قانون انتخابات، جلب مشارکت حداکثری مردم و توجه به حق‌الناس در بررسی صلاحیت‌ها تأکید کردند.

وی افزود: نکات مطرح‌شده در آن جلسه، معیار و مبنای بررسی صلاحیت داوطلبان قرار گرفت و موجب شد شمار بیشتری از نامزد‌ها در معرض انتخاب مردم قرار گیرند.

مدیریت بحران؛ از فتنه ۸۸ تا حوادث طبیعی

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به مدیریت بحران‌های مختلف کشور توسط قائد شهید امت تصریح کرد: جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته با بحران‌های متعددی از جمله جنگ تحمیلی، فتنه‌های داخلی، تحریم‌ها و حوادث مختلف مواجه بوده است، اما تدبیر و مدیریت رهبر انقلاب نقش تعیین‌کننده‌ای در عبور کشور از این مقاطع ایفا کرد.

وی انتخابات سال ۱۳۸۸ را از مهم‌ترین بحران‌های سیاسی کشور دانست و گفت: مدیریت رهبر انقلاب موجب شد کشور از آن شرایط دشوار عبور کند. همچنین حضور مستقیم ایشان در مناطق زلزله‌زده سرپل ذهاب و ارتباط بی‌واسطه با مردم، آثار قابل توجهی در آرامش جامعه داشت.

ساده‌زیستی؛ ویژگی کمتر دیده‌شده رهبر انقلاب

دکتر پروین در بخش دیگری از سخنان خود، ساده‌زیستی را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های رهبر انقلاب دانست و اظهار کرد: این ویژگی کمتر از سایر ابعاد شخصیتی ایشان مورد توجه قرار گرفته است؛ در حالی که حتی افرادی که با ایشان اختلاف‌نظر داشتند نیز به سادگی زندگی و شیوه زیست ایشان اذعان می‌کردند.

وی با اشاره به سازوکار پیش‌بینی‌شده در قانون اساسی برای انتخاب رهبر گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با تعیین شرایط، اختیارات و فرآیند انتخاب رهبر، هیچ‌گونه بن‌بستی در این زمینه باقی نگذاشته است و مجلس خبرگان رهبری بر اساس همین چارچوب قانونی وظیفه خود را انجام داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

انتشار کتاب «روایت اساسی (۳)»؛ بررسی تاریخچه مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام در حقوق اساسی ایران

بعثت مردم، جنبش تمدنی است

رهبر شهید انقلاب، فقه را مبنای اداره همه ساحت‌های جامعه می‌دانستند

امام شهید معمار تولید قدرت برای ایران بود / ملت پای انتقام خون رهبر شهید ایستاده است

مجموعه دوجلدی «حکمرانی از نظر تا عمل» منتشر شد

گفتگوی تفصیلی سخنگوی شورای نگهبان با باشگاه خبرنگاران جوان

روایت سخنگوی شورای نگهبان از حمله به بیت رهبری در ۹ اسفند/ هر سخنی که بوی تفرقه بدهد، کمک به دشمن است

انتشار مجموعه دوجلدی «معاهدات بین‌المللی و نظارت شورای نگهبان»

توان موشکی ایران، آمریکا را به ذلت کشاند

ملت حسینی ایران در برابر تهدید دشمن تسلیم‌ نخواهد شد

پربازدید ها

روایت سخنگوی شورای نگهبان از حمله به بیت رهبری در ۹ اسفند/ هر سخنی که بوی تفرقه بدهد، کمک به دشمن است

خبرنگاران، پاسدار حافظه تاریخی ملت و نگهبان آگاهی جامعه هستند

توان موشکی ایران، آمریکا را به ذلت کشاند

بعثت مردم، جنبش تمدنی است

انتشار مجموعه دوجلدی «معاهدات بین‌المللی و نظارت شورای نگهبان»

مجموعه دوجلدی «حکمرانی از نظر تا عمل» منتشر شد

گزارش تصویری آیین افتتاحیه همایش ملی «قانون و قانونگذاری در منظومه فکری شهید آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای»

امام شهید معمار تولید قدرت برای ایران بود / ملت پای انتقام خون رهبر شهید ایستاده است

گفتگوی تفصیلی سخنگوی شورای نگهبان با باشگاه خبرنگاران جوان

ملت حسینی ایران در برابر تهدید دشمن تسلیم‌ نخواهد شد