کد خبر: ۱۱۴۹۰
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۵- 18 February 2026

کتاب «حق و آزادی در اندیشه معاصر» منتشر شد

کتاب «حق و آزادی در اندیشه معاصر؛ گفتار‌های علمی پیرامون حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)» به همت پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد.

کتاب «حق و آزادی در اندیشه معاصر» منتشر شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، این اثر، مجموعه‌ای از سخنرانی‌های ارائه‌شده در پیش نشست‌های علمی همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)» است که با مشارکت گسترده استادان و اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار شده است.

این کتاب در ۶۹۶ صفحه و در قالب نشست‌های تخصصی متعدد، به بررسی مبانی نظری، چارچوب‌های حقوقی و سازوکار‌های عملی تحقق و تضمین حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در نظام جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد. رویکرد اصلی اثر، مطالعه آزادی و حقوق ملت در قالب یک «منظومه فکری» منسجم است؛ منظومه‌ای که در آن مفاهیمی، چون آزادی، عدالت، امنیت، کرامت انسانی، مردم‌سالاری دینی، اخلاق عمومی و پیشرفت، در پیوندی درونی و هماهنگ تحلیل می‌شوند.

در این مجموعه، موضوعاتی همچون نسبت آزادی با عدالت، جایگاه مردم در مشروعیت نظام اسلامی، آزادی بیان و مرز‌های اخلاقی آن، توازن میان حقوق ملت و نظم عمومی، حقوق اقتصادی و اجتماعی، حق بر اشتغال، حق بر دادخواهی، نقش قوه قضائیه و مجلس در تضمین حقوق مردم، آزادی در شرایط اضطراری، مشارکت سیاسی، حقوق زنان، حقوق اقلیت‌های دینی، و نسبت آزادی اسلامی با الگو‌های غربی مورد واکاوی قرار گرفته است.

بخش دوم کتاب نیز به دیدگاه‌های اندیشمندان خارجی اختصاص دارد و با طرح مباحثی درباره آزادی، حقوق بشر، عدالت اجتماعی و ولایت فقیه، ابعاد بین‌المللی گفت‌و‌گو درباره حقوق ملت در گفتمان انقلاب اسلامی را منعکس می‌کند.

در مقدمه کتاب تأکید شده است که آزادی در اندیشه اسلامی و در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، حقی ذاتی و ریشه‌دار در کرامت و اختیار انسان است؛ حقی که در پیوند با مسئولیت، عدالت و قانون معنا می‌یابد و بنیانی برای رشد تمدنی و تحقق مردم‌سالاری دینی به شمار می‌رود.

این کتاب توسط انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در قطع وزیری و گالینگور منتشر شده و از طریق فروشگاه اینترنتی انتشارات به نشانی nashr-rc.ir در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است