کد خبر: ۱۱۳۳۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۰- 03 December 2025
در جمع خبرنگاران بیان شد؛

دکتر طحان‌نظیف: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است.

دکتر طحان‌نظیف: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در حاشیه برگزاری آیین اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» با اشاره به برگزاری موفق این همایش، اظهار کرد: این همایش از سال گذشته، هم‌زمان با سالروز تصویب قانون اساسی آغاز به کار کرده و طی یک سال گذشته با استقبال خوب نخبگان دانشگاهی، حوزوی و پژوهشگران همراه بوده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۵۰ مقاله از سوی اندیشمندان داخلی و خارجی به دبیرخانه همایش ارسال شد، گفت: در طول برگزاری این رویداد، بیش از ۷۰ نشست علمی در مراکز دانشگاهی کشور برگزار شد و امروز با حضور رئیس‌جمهور، اعضای محترم شورای نگهبان، استادان و مسئولان عالی‌رتبه کشور، آیین اختتامیه آن در حال برگزاری است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای با اشاره به اهمیت موضوع حقوق ملت در نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: یکی از فصل‌های قانون اساسی کشور به حقوق ملت اختصاص یافته که این خود نشان‌دهنده اهتمام ویژه قانونگذار اساسی به این موضوع است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال‌ها پیش از پیروزی انقلاب، نسبت به حقوق ملت و آزادی‌های مشروع دغدغه داشتند و پس از پیروزی انقلاب نیز در سیره عملی خود این باور را به‌خوبی نشان داده‌اند. ایشان در مقام رهبری نظام، همواره بر حفظ کرامت انسان‌ها، صیانت از آزادی‌های مردم و پاسداشت حق‌الناس تأکید ویژه داشته‌اند.

دکتر طحان‌نظیف تأکید کرد: یکی از مظاهر بارز این نگاه، دفاع ایشان از حق رأی مردم به‌عنوان حق‌الناس و حساسیت نسبت به سلامت انتخابات است. در دوران کرونا نیز ایشان تأکید کردند که خدمات عمومی به مردم نباید متوقف شود؛ این نمونه‌ها نشان‌دهنده آن است که رهبر انقلاب آزادی و حقوق ملت را از ارکان نظام اسلامی می‌دانند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در اندیشه رهبر معظم انقلاب، استقلال ملت‌ها پیش‌شرط تحقق آزادی‌های واقعی ملت‌هاست، افزود: ایشان معتقدند ملت‌ها باید مستقل باشند تا بتوانند آزادی‌های خود را محقق و حقوق خود را استیفا کنند و این نگاه برخاسته از مبانی اسلام ناب محمدی (ص) است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با مقایسه دیدگاه اسلامی به آزادی و حقوق انسان با مفهوم غربی حقوق بشر، گفت: امروز شاهد آن هستیم که نظام‌های مدعی حقوق بشر در غرب، برخلاف شعار‌های خود، از تحریم به‌عنوان ابزار فشار بر ملت‌ها استفاده می‌کنند و حتی حق دسترسی بیماران به دارو را سلب کرده‌اند. چنین رفتاری آشکارا نقض حقوق بشر است.

دکتر طحان‌نظیف افزود: سانسور رسانه‌های مستقل، جلوگیری از بیان دیدگاه‌های ملت‌ها و حق دسترسی آزاد به اطلاعات و نیز رفتار‌های غیرانسانی در قبال مردم فلسطین و غزه، نشان می‌دهد که حقوق بشر غربی در عمل به اصول انسانی خود پایبند نیست. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعالیم اسلامی، آزادی واقعی انسان و کرامت ملت‌ها را محور قرار داده است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای عنوان کرد: غربی‌ها در حوزه مبانی آزادی و حقوق ملت‌ها صحبت کرده‌اند، اما در عرصه عمل چیز دیگری را به جهانیان نشان داده‌اند. همگان مشاهده کردیم که رژیم صهیونیستی از گرسنگی انسان‌ها به عنوان سلاح استفاده کرد. دو رویکرد غرب و اسلام هم در حوزه نظر و هم در حوزه عمل، پیش‌روی صاحبنظران جهان قرار دارد تا قضاوت کنند.

وی در پایان با اشاره به هدف این همایش خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش فرصتی است تا اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب درباره حقوق ملت و آزادی‌های مشروع به‌صورت علمی و نظام‌مند به پژوهشگران داخلی و بین‌المللی معرفی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

کتاب «آشنایی با حقوق اساسی ایران» به زبان انگلیسی و روسی منتشر شد

اندیشه مهدویت و انتظار در روح انقلاب اسلامی نهادینه است

«ایمان راسخ و عمیق» تنها چیزی که انسان را در برابر هجمه‌ها بیمه می‌کند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

کتاب عماد ملت، روایتی از تاریخچه عضویت حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان منتشر شد

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱ بهمن ۱۴۰۴

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: تعرض به جایگاه ولایت فقیه عبور از خط قرمز مردم است و عواقب سنگینی در پی خواهد داشت

دکتر کدخدایی: آمریکا باید در مراجع بین‌المللی پاسخگوی جنایت‌های اخیر باشد

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

دکتر طحان‌نظیف خبر داد؛ شهادت ۵ ناظر انتخاباتی در آشوب‌های اخیر/ آمادگی شورای نگهبان برای رسیدگی سریع به طرح مربوط به اعتراضات/ «امنیت» لازمه و پیش‌شرط اعتراض و حل مساله است

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با فرزند شهید ناظر «حاتم عبدی»/ دکتر طحان‌نظیف: اتحاد و آگاهی مردم بار دیگر موجب شکست دشمن شد

سخنگوی شورای نگهبان: آزمون کتبی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری ۵ بهمن برگزار می‌شود

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

بررسی «طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تاب‌آوری تأمین نیازهای غذایی در شرایط جنگی و بحرانی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

حضور سخنگوی شورای نگهبان در مراسم تشییع شهدای جنگ تروریستی اخیر

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد